Šta je novo?

Push to talk

proki

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Obzirom da je sada novi vlasnik mobtela-TELENOR ima li neko saznanja,da li ce ova funkcija biti skoro dostupna vlasnicima NOKIA telefona.Jer koliko znam na drugim proizvodjacima te funkcije nema???

Pa mozes da koristis PTT na smart telefonima sa aplikacijama visual communicator ili agile messenger. Nije to nista novo. Dobro mozda to nije onaj standardizovan PTT kao na nekim "glupim" Nokia ili Siemens telefonima, ali obavlja posao a naplacuje se samo protok na GPRS-u.

Da li ta funkcija sluzi za ovo: ja ovde, neko u Americi i ja pricam s njim preko ptt-a preko GPRS-a?

Poslednja izmena:
Ako koristiš neki 3rd party program poput agile-a, tj. obojica ga koristite - to neće biti problem. Samo bih ja vodio računa da to ne zovem PTT, pošto je to nešto sasvim drugo, iako rešava isti problem. PTT je ipak usluga za predefinisane grupe na nivou mreže.

A jel postoji nesto takvo za ne-simbian telefone (konkretno 6230i), taj push to talk, mislim neka aplikacija sem one sto serijski dolazi? I koliko je isplativo, na primer pricati preko toga mobil-mobil u Srbiji? Koliko je KB podataka na primer 1 min razgovora, ako se to moze tako izraziti?

Ne verujem da je isplativo za minut razgovora. GPRS Net u Srbiji je brutalno skup, posebno što se obračunava u kilobajtima - transferi ostvarivani iz vremena modema '80tih godina. 1,5 megabajt ko litar benzina, to uopšte nije normalno, posebno u vreme kada neki noviji aparati više i nemaju Wap browser, nego pravi HTML. Jedan ozbiljniji surf treba da te košta 500 dinara, u totalnoj su prošlosti sa ciframa.

A jel postoji za ne simbian telefone?

Agile postoji za Windows Mobile, Palm i PocketPC, pored Symbiana. Konkretno ja nemam Symbian telefon, nego WM.

Tvoje pitanje se verovatno odnosi na telefone sa Java podrškom - verovatno postoji, samo kapiram da bi svaki tvoj sagovornik morao da ima instaliran neki takav program. Generalno je izbor programa u Javi jako veliki, prakično najveći od svih drugih nezavisnih platformi, međutim njihov kvalitet je u proseku dosta slabiji.

Nazad
Vrh Dno