Šta je novo?

Punjive baterije i punjac ?

ogio81

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
609
Gde je najpovoljnije nabaviti baterije na punjenje?
Konkretno - interesuju me AAA baterije....

Cuo sam da duze punjenje baterija moze da dosta skrati rok trajanja. Koliko se krece cena najeftinijih punjaca koji mogu da se automatski iskljuce kada se baterije napune ... I naravno, gde takav punjac moze da se kupi?

p.s. Dal je odgovor za sve ... SLATKI MILI BUVLJAK :). Ako bude ovaj odgovor, navedite mi makar okvirno cene baterija i punjaca (sa auto-off) funkcijom

Vidjao sam po fotoradnjama za 40 evra komplet autooff punjac+4 NiMH baterije. Neki lik na newsgrupi yu.oglasi prodaje za 600 din samo punjac, ima i lampice za svaku bateriju ponaosob, sto me navodi na zakljucak da one tu nisu za dzabe (verovatno se ugase kad se baterija napuni, ali to je samo moja pretpostavka). Baterije su tipa 300-400 dinara komad (NiMH)

Ja imam takav punjac sa LE diodama, i one sluze samo za kontrolu da su baterije dobro postavljene, jer tada svetle. One se ne gase kada se baterija napuni.

USB A4 tech punjac+2 AAA (1400mAh)+2 AA (600mAh) NiMh
Sve u kompletu kosta 695 din a jedina mana je sto se kaci na USB premda se "vrlo lako" moze prebaciti na punjac.
Iste baterije A4 daje uz svoje misheve...
www.multikom.co.yu
(nisam siguran dal' sam dao tacnu adresu)

p.s.
Na kutiji pise da ima auto-off ali ja jos nisam proverio jer sam baterije punio samo jadnom do sada i to 4 sata a trebalo bi min 6 sati za 600mAh i 10 sati za 1400mAhi po specifikaciji...

Mislim da je vrlo povoljna kupovina jer ipak je to A4 tech a ne made in Buvljak

Da, bilo je dosta price o Sanyo fast chargeru. On ispunjava uslove jer automatski obustavlja p unjenje kada na osnovu napona utvrdi da su baterije pune.

imaju i vartini punjaci sa 4 baterije 2AA(1300mAh), naravno za NiMh baterije i u piramidi kosta 1500 din.

Brzo punjenje baterija skracuje rok trajanja!

To je tacno, ali ipak bolje da baterije otkazu ranije nego da se pune po 14h, a mogu za svega 2h. Same baterije nisu preskupe.

Najbolje je da se koriste kako je i predvidjeno. Ne moze sve da se overklokuje :)

Ako ti je previse 8h punjenja (ako je odgovarajuci punjac) onda kupi jos jedan set baterija, i sam si rekao da nisu skupe. Tako ces imati baterije i kada ti prvi set otkaze, bez cekanja, pa bilo to i samo 2h.

Ja sam pogresio u svom postu...Naime,uz A4 komplet idu 2 AA(1400mAh) i 2 AAA(600mAh). Po meni je od svih punjaca,ova varijanta definitivno best buy...

btw Ko ne zna, cena baterija se krece od 100-200din u zavisnosti od proizvodjaca i tipa baterije

ja imam vartin punjac koji moze da se nadje za 1000 din na pijacama raznim
i vartine baterije koje su (AA) 150 din.
sam se iskljucuje jer ima detektor delta napona pa je posve siguran za baterije.
naravno moze da puni i 4 AAA baterije ali samo u paru.

Panos je napisao(la):
Najbolje je da se koriste kako je i predvidjeno. Ne moze sve da se overklokuje :)

Ako ti je previse 8h punjenja (ako je odgovarajuci punjac) onda kupi jos jedan set baterija, i sam si rekao da nisu skupe. Tako ces imati baterije i kada ti prvi set otkaze, bez cekanja, pa bilo to i samo 2h.

Ma kapiram ja tebe... Nego, fast charger ce, koliko sam ja cuo, da "pokvari" baterije za 3 godine, a inace bi trajale npr. 5 godina :)

Thats my point ;)

Sve zavisi koliko ih punis tj koristis. Da li ih punis 8 puta godisnje ili 80 puta.

Samo sam hteo da ukazem ogio81 da ce prebrzo punjenje baterija da im skrati radni vek. (ogio81: "Cuo sam da duze punjenje baterija moze da dosta skrati rok trajanja.")

vartini punjaci sa samoiskljucivanjem sa 4 bat od po 1900mAh sve u kompletu 1800 din Kanarevo brdo TEHNOMARKET EVROPA

Nazad
Vrh Dno