Šta je novo?

Punjenje baterija

IrfanSt

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2010
Poena
151
Pozdrav, danas sam kupio fotoaparat Olympus x21, i nakon nekih dobrih 3 sata, baterija se ispraznila. Na nekim mjestima sam našao da se baterije mogu ponovo napuniti preko USB kabela. Kako i na koji način da napunim (U pitanju su alkakalne, orignalne baterije), pokušao sam jednostavno da uključim usb u kompjuter, te onda priključio na aparat i uključio ga. Tako da mi se otvori onaj meni u kojem postoje opcije kao što su: PC, Jednostavni Ispis, Podešavanje Ispisa, Izlaz.
Sada ću tako ostaviti neko vrijeme da stoji (Zelena lampica prvi vrhu je upaljena). Pokušavao sam maločas da uđem na opciju PC, te ono poveže aparat na komp., i tako neko vrijeme je stojalo, ali kasnije opet prijavljuje da je baterija prazna.

Pozdrav, danas sam kupio fotoaparat Olympus x21, i nakon nekih dobrih 3 sata, baterija se ispraznila. Na nekim mjestima sam našao da se baterije mogu ponovo napuniti preko USB kabela. Kako i na koji način da napunim (U pitanju su alkakalne, orignalne baterije), pokušao sam jednostavno da uključim usb u kompjuter, te onda priključio na aparat i uključio ga. Tako da mi se otvori onaj meni u kojem postoje opcije kao što su: PC, Jednostavni Ispis, Podešavanje Ispisa, Izlaz.
Sada ću tako ostaviti neko vrijeme da stoji (Zelena lampica prvi vrhu je upaljena). Pokušavao sam maločas da uđem na opciju PC, te ono poveže aparat na komp., i tako neko vrijeme je stojalo, ali kasnije opet prijavljuje da je baterija prazna.

Alkalne baterije se za sada ne pune !!!
Prica se o nekom punjacu za njih ali kad ce ko zna ?
Tako da moras uzeti punjive baterije za fotoaparat, mislim da treba da budu
jace, tu negde oko 2000 Miliampera 1,2 V :wave:

Da.. Dobio sam preporuku da kupim duracell baterije, a punjač već imam, barem je sve do sada služio.

Pusti duracell, moja preporuka je Sanyo Eneloop! Imao sam energizer koje su me izludjivale zbog samopraznjenja kada ne koristis aparat par dana, pocnes posle da slikas i gotovo, prazne. Eneloop godinu dana drze kapacitet sa minimalnim samopraznjenjem.

+1 za Eneloop.
Zar Duracel pravi NiMH baterije. One alkalne što reklamiraju, sam probao i nisu me oduševile, toshiba mi se bolje pokazala.

Sad vidjeh da na punjaču piše NiCd charger, pa me interesuje koje bateriju mogu u njega (koje marke). A što se tiče Sanyo-a, u našem gradu je vrlo teško naići na takvu marku, jedino ako budem kupovao, onda ću kupiti baterije sa punjačem i riješena stvar.

EDIT: Vjerovatno pod NiCd spadaju Panasonic baterije, pošto sam vidjeo sada na wikipedia.

Poslednja izmena:
kupi gde na bateriji pise Rechargeable battery, i da su skuplje od 150,00 din po
komadu !!!

...ovaj će da pogine puneći baterije !!!

čoveče, postoje (u najkraćem) dve vrste baterija:
PUNJIVE i sve ostale NEPUNJIVE (alkalne itd...)

Punjive su NiCd (mator tip), NiMh (najrasprostranjenije za namenu kaja tebi treba) i Li-Ion (te nećeš naći za tvoju namenu).

Dakle, ako ne mozes da nadjes Eneloop, Sanyo, Ansmann, Varta, Sony, onda kupi bilo koje na kojima pise RECHARGEABLE NiMh i samo njih puni, a nikako nemoj puniti alkalne itd.
Ili se javi nekom od nas da ti posaljemo iz BG-a komplet punjac + baterije.
Malo se edukuj o punjenju baterija, ima tema i ovde, a i na wikipediji

Poslednja izmena:
Dobro, nisam toliko baksuzan čovjek da poginem od dvije baterije. 🙂
Uspješno su napunjene baterije, i dobro su služile danas.

Pitanje jedno, da li se u prodaji može pronaći ovakav punjač sa lcd display-om i kako se kreću cijene?

b7fd_la_crosse_batt_charger.jpg

Dobro, nisam toliko baksuzan čovjek da poginem od dvije baterije. 🙂
Uspješno su napunjene baterije, i dobro su služile danas.

Pitanje jedno, da li se u prodaji može pronaći ovakav punjač sa lcd display-om i kako se kreću cijene?

b7fd_la_crosse_batt_charger.jpg

Imas Sanyo punjac u kompletu sa 2 ili 4 baterije. Pogledaj u najpoznatijim foto shopovima u Beogradu.
Ne treba ti ovaj fenseraj.

Nazad
Vrh Dno