Šta je novo?

Punjac i baterije ni-mh/ni-cd?

gordije

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2007
Poena
319
Crkle su mi 4 baterije Sanyo model hr-3u 1.2v 2500mah a punio sam ih njihovim punjacem koji je Quick Changer(A koliko znam bolje je da puni koliko itreba tj oko9 sati)tako da ako imate predlog koji punjac i 4 baterije kupiti za dig.aparat Sony DSC-S600?A naravno da cena nije preko 2000din :)

Sve je to Ok i dobre su baterije Enelop ali to je brzi punjac a ispostavilo se da brzi punjaci skracuju vek baterijama tako da trazim baterije sa punjacem koji puni oko 8-9 sati?Eto...ali hvala na predlogu! Enelop baterije su Extra ali punjac mi predlozite? :):):):cigar:

Onda ovo, definitivno neće da te boli glava više oko baterija. Imam kombinaciju sa linka više od godinu dana, jeste malo skuplja za naše pojmove, ali je pouzdana do perfekcije, odličan proizvod!

Mislim da je po Tehnomobile prodavnicama oko 1700-1800 din.

Poslednja izmena:
Trebalo bi obavezno uzeti punjac koji omogucava potpuno praznjenje baterija pre nego sto pocne da ih puni, osim ako tvoj fotoaparat ima tu funkciju.
Radni vek baterija moze da se prilicno skrati ukoliko se ne prazne do kraja pre punjenja.

Ma nije problem u brzom punjenju, samo pazi da ti punjač ne bude tajmerski nego neki inteligentni, najčešći su oni sa dV (delta V) kontrolom. Takvi ne mogu da prepune baterije, što je i uzrok prebrzog stradanja istih.

Onda je stvar resena, ako nesto valja kod Sony-ja to su im punjaci i baterije. Za 2000 din se dobije fini punjac sa 4 2500mAh baterije, meni komplet od 1700mAh traje vec 5. godinu a jacina baterija se minimalno smanjila. Pune se oko 12 sati.

Onda ovo, definitivno neće da te boli glava više oko baterija. Imam kombinaciju sa linka više od godinu dana, jeste malo skuplja za naše pojmove, ali je pouzdana do perfekcije, odličan proizvod!

Mislim da je po Tehnomobile prodavnicama oko 1700-1800 din.

Ali te baterije idu u kombinaciji sa Quick punjacem?jel tako?

za speedera-nisi u pravu imam ANSMAN punjac sa baterijama 2100mah,punjac puni 9 sati mrzi me da vidim koji model to mi traje vec oko 5 godina i dalje su baterije kao nove,naravno da je bolje da punjac ima toplotne naponske i ostale senzore ali mislim da to kosta mnoooogo vise od 2000 din.
na osnovu cega tvrdis da nije problem u brzom punjenju naravno da jeste i mnogo skracuje vek bateriji,
nimh baterije ne smeju da se prepune zato i postoje senzori, tajmeri kao na mom ansmanu itd... nasao sam model je ansman photo cam 4 --pre oko 5 god placen
oko2000 din ne znam koliko je bio euro tada.
baterije trebaju biti prazne pre punjenja ali ne sme ispod mislim 0,9v nisam bas siguran,ali ne valja iscrpeti skroz bateriju
o baterijama se moze mnogo pisati to je nauka citava,/////////pogledajte samo mobtele imaju sve vise i vise funkcuja da bi se prodali stalno se nesto novo dodaje a baterije ne mogu da isprate tu potrosnju energije i traju jedva 2 dana.kada bi se baterije na mobtelu punile manjom strujom ali duze naravno da bi trajale duze,ali nije tako jer retko ko od nas ima jedan telefon duze od 1-2godine/ itd
NEKA MI NEKO DOKAZE DA JE DRUGACIJE
POZDRAV

Ni-MH bateriji daleko više smeta ako se prepuni, nego ako se puni brzo, ali se ne prepuni.

Tacno, NiMH baterijama smeta i malo prepunjavanje.

Imao sam iskustva sa istim baterijama i tesko su sr.., znaci Sanyo 2500 mAh. Jednostavno losa serija, proguglaj malo pa ces videti koliko ima slicnih komentara na tu temu. Mada postoji mogucnost da je i do punjaca, ali tesko. Kupi neke sa malim samopraznjenjem i uzivaj. A sto se punjaca tice, poslusaj Acin predlog, ja slican punjac imam vise od 5 godina i odlicno radi. Nema to veze sto je brzi punjac, on automatski prestaje da puni kad treba (iskljuce se one diode), a ima i funkciju praznjenja baterija tako da je definitivno bolji od tkz. sporih punjaca.

Poslednja izmena:
Dosta ljudi je imalo probleme sa Sanyo 2500, dok je sa Sanyo 2700 druga priča, mada po meni najbolje je uzeti Sanyo Eneloop.

Uzmeš Sanyo Eneloop i to je to.
Menjao sam ovih par godina tušta i tma baterija i punjača (koristim ih za blic na DSLR-u) i od pre godinu dana SAMO Eneloop, najisplativija varijanta definitivno.

Ja koristim hama brzi punjac sa cetri baterije od 2500 mah i imam ga vec tri godine.Baterije i dan danas ne posustaju.A ima ga u svakom vecem rodicu, idei ,tehnomarketu sa cenom od oko 1800 dinara.

Nazad
Vrh Dno