Šta je novo?

puk'o windows xp

danijell

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2007
Poena
345
Kako ovo da resim. sinoc stampao neke puskice za kolokvijum ,) i desi mi se da mi komp zakuca i izbaci BSOD. Restart i windows se ne dize. Pocnu one crtice i izbaci da mu je registry ostecen i da fale fajovi. Podignem sistem sa drugog hard- diska i na particiji gde mi je bio win koji je pukao ne mogu uopste da otvorim Documents and Settings. Izbaci mi "not accessible. access is denied". Ostatak particije vidi normalno. Probao sam chkdsk/r komandu iz win-a i nista nije nasao od greski. Nisam probao iz repair console da probam chkdsk, nije mi instalacija pri ruci. Ima neko ideju kako da vratim stvari u normalu. Inace system restore ne radi, ni safe mod.
Pozdrav za sve

Jedino sto mi sad pada na pamet je GetDataBack program,on cje sigurno "procitati" celu particiju.

Problem je u NTFS permissions. Pošto dati folder verovatno nije definisan kao deljeni, prava pristupa ima samo "vlasnik" koji nije tu jer pokušavaš da pročitaš direktorijume na drugom kompu.

Prva stvar koju treba da uradiš je da isključiš "simple file sharing" (u explorer-u; Tools>Folder Options>View i tu odčekiraš stavku "Use simple file sharing")

Sledeće je da u exploreru nadjes direktorijum kojem želiš da pristupiš i u propertis odeš na jezičak Security. Klikni na dugme Advanced idi na jezičak Owner. Tu ćeš videti trenutnog vlasnika i moguće alternative na novom kompu. Čekiraj sebe ili administratora na tom novom kompjuteru i čekiraj opciju "Replace Owner on Subcontainers and Objects" (imaš sliku u prilogu). Klik na Apply, sačekaj da završi i to bi trebalo da reši tvoje probleme sa pristupom.

Ako budeš vraćao disk u stari kompjuter, moraćeš na njemu da vratiš prava pristupa na staro stanje.

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    147.2 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Nisi me razumeo oba hard-diska se nalaze u istoj masini. Pre "havarije" mogao sam da vidim fajlove na oba diska iz oba windowsa. Windows je pobrljavio i zeznuo registry, pa win nece da se podigne. i documents and settings. Repair sa instalacionog diska nije resila problem. Probacu ovaj programa iz prethodnog posta da povratim ostecene fajlove, pa ide sveza instalacija sistema.

drugi disk, drugi kompjuter...svejedno. nema razlike. poenta je da na jednoj instalaciji Windowsa imas definisana NTFS prava pristupa i da su sada ti direktorijumi zakljucani kada pokusas da pristupis iz druge instalacije. uradi ono sto sam ti opisao u predhodnom postu.

Rekao sam da sam pre pucanja windows-a mogao da otvaram sve fajlove i na jednom i na drugom disku. Premissions nisam cackao ranije jer sam koristim racunar, pa nemam potrebu da bilo sta zakljucavam. To sto si ti predlozio nisam mogao da uradim jer u properities dialogu document and settings (koje ne mogu da otvorim) nemam karticu security!? Na ostalim folderima ima samo za njega nema. Ali uradio sam to sto si rekao za celu patriciju i nista se nije desilo kad je zavrsio. Inace odjednom mi je documents and settings dobio atribut hidden, a velicina mu je 0 bytes. Elem, da vas ne mucim vise, izvukao sam sadrzaj iz pomenutih foldera pomocu programa GetDataBack. Lepo cu da formatiram particiju i cao.

Vrh Dno