Šta je novo?

Puko bios ili...?

wolf 87

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2009
Poena
320
Konfiguracija iz profila.Problem je poceo jutros.Sinoc je sve bilo ok,normalno ugasio komp,jutros upalom racunar,svi ventovi na 100%,ali racunar nije prepoznao tastaturu i monitor.U cudu jer mi se ovako nesto nikad nije desavalo restartujem racunar,ali isti slucaj.Ugasim racunar,izvadim bateriju,vratim je,upalim racunar,udjem u bios i vratim podesavanja na default,racunar se restartuje i ponovo isti problem.Ja pop****o:wall: Ugasim racunar ponovo,izvadim bateriju,izvadim ram,vratim sve,racunar izbaci overclock failed,ovog puta idem F2(da sam ucita default vrednosti) ali nista😡:wall::crash: Posle skoro sat vremena zez**a nekako uspem da pokrenem racunar,testiram ram,sve je ok,pomislim da sam resio problem.Ali mi djavo ne dade mira pa reko ajde da probam da ga restartujem da vidim kako ce se ponasati.Mislim da ne moram reci sta se desilo:crash:
Sad sam opet nekeko uspeo da pokrenem racunar i ne smem da ga gasim dok ne dobijem odgovor sta bi moglo biti problem:S:
Baterija,puko bios,gremlini ili sta vec?Cisto da napomenem verzija bios-a je 1201,da pokusam fles biosa?Posto nemam flesku,da li bi mi mogao posluziti Sansa clip plejer?

proveri napone za RAM.

Ram je podesen na 1.8v,na toliko je i deklarisan(u pitanju je low voltage model).
Sad je situacija nesto bolja,uspevam da podignem win,doduse uz malo muke(gasenje napajanja,cupanje kabla,vadjenje baterije...)Sutra cu pokusati sa novom baterijom(mada ne verujem de je ona problem).Ukoliko to ne pomogne moracu da pokusam sa flesom biosa.Ukoliko i to ne pomogne ponestaje mi ideja sta bi moglo da bude.

Poslednja izmena:
digni napon na 1.95V pa javi.

mislim na napon za RAM

mislim na napon za RAM

Da shvatio sam,svakako ne bih toliko stavio za cpu:d Sve i da hocu ploca podrzava "samo" 1.7v😛
Salu na stranu nije bio problem u ram memoriji.Problem je bio u bateriji:zgran:.Sa novom baterijom sve sljaka kako treba.Nije mi samo jasno kako je mogla baterija da ode preko noci?Nikakvih problema pre ovoga nisam imao koji bi upucivali na slabljenje baterije.Sva podesavanja u biosu su uredno memorisana,sat nije kasnio i slicno.A i ploca nije nesto stara,nekih 2 i po godine mozda.Mada da ne trcim pred rudu,videcu kako ce se racunar ponasati u narednih par dana pa javljam.:wave:

Nazad
Vrh Dno