Šta je novo?

Pukla mi fat tabela - POMOC!!!

zelenika

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2002
Poena
619
Treba mi pomoc sto hitnije. Naime, imam hdd koji je podeljen na 5 particija. Na prvoj je Win98, na drugoj Win2000Prof (ntfs), treca Win2000 server (ntfs), cetrvrta aplikacije (ntfs) i peta za podatke (fat32). Win 98 na c: mi je poceo nesto da brljavi i ja ga reinstaliram. Posle reinstalacije koja je bila "uspesna" ja odem u Win98 i vidim sve radi. Probam da odem u Win2000 prof, server ali nisam mogao. Kaze nedostaje mu ntsokrln.exe i to je to. Nista posebno, uzmem da reinstaliram 2000 prof, kad vidim da on samo vidi c particiju a da su ostale (odnosno vidi samo jednu) neformatirane ili ostecene. Stavim hard na drugu masinu, isto se desava, vidi c particiju koja je oko 3 gb i jos jednu na koju ne mogu da pristupim jer treba da se formatirai ona je oko 37gb. Sta se to desilo i kako da povratim te podatke koji su mi bitni na tim particijama? Ako je pukla fat tabela sto mogu da idem na win 98 c:?

Zaboravih, i dalje postoji boot.ini menu sa biranjem OS, jedino i ostali fajlovi za butovanje ali ostatak hdd-a vidi kao unalocated space odnosno u partition magicu kao hidden fat (fat16)

Jel ima neko ko moze da mi spase podatke, ocajan sam...

Cini mi se si ti nesto ovde uprskao pri instalaciji win98.
Kada se instalira win98 preko dual boot-a, nakon instalacije se ide u win2k repair pa u console repair, pa kucas naredbe fixmbr i fixboot i nakon toga resetujes komp i imas dual boot ponovo.
E sad, win2k sigurno nije ubio particije (jos za to nisam cuo), vec izgleda da si pri instalaciji 98-ce cackao nesto po fdisku...
Cini mi se da mozes da probas sa Easy Recovery Pro (imas ga na fosiju), da ti povrati sve fajlove koje nadje, a onda sve Jovo na novo.
Btw, cemu toliki operativni sistemi? Sve to moze win2k da zavrsi.

Ma nista nije uprskano, nista cackano... Inace koristio sam get data back i povratio sve fajlove tako da sve radi.
Sto se OS-a tice, radim sa svim tim stvarima i trebaju mi.

Hvala na pomoci,

Pozdrav:wave;

Nazad
Vrh Dno