Šta je novo?

Puk`o mi desni kanal?

SickMF

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
745
Radi se o ploci Epox 8rda3i i u pitanju je integrisan zvuk cmi9739a. Prestao je da radi desni kanal, probao sam sve, reinstalaciju drajvera, sva podesavanja u audio, otkacio zvucnike pa probao sa sluskama, probao sistemske zvukove kao i test i sl. Kada prebacim na 5.1 varijantu, na sva tri izlaza takodje mi ne radi jedan kanal. OS je XP sa SP2.
Da li neko zna slucajno da li ima nade da je softverski problem (pa da ne radim dzaba reinstal win) ili je hardverski, tj riknuo izlaz na cipu. Samo molim bez saveta tipa "kupi bre zvucnu i resio si problem", jer to znam i sam, a integrisana mi ipak vrsi posao za moje skromne potrebe, pa ne bih da bacam pare.
Hvala unapred .

Pogledaj da nisi ostetio sam izlaz,ako si cesto vadio kablove,pomerao nesto i slicno....moguce je da ti se on rasklimatarao/poje*ao....

Da, to i ja mislim da je moguce, mada ne znam "kako prici" sto rece P. Bozovic u filmu "Braca po materi", kada je shitina zavarena za plocu.

Pa nije bas zavarena :D ali zalemljena....ako imas usisivac lemilicu onda time,ako pak imas obicnu lemilicu i malo kalaja,onda vidi lagano da vec postojeci lem "potvrdis" tj. malo istopis,osiguras se da ima kontakt...

P.S.Jesi li proverio taj zvucnik?

Poslednja izmena:
Twix je napisao(la):
Pa nije bas zavarena :D ali zalemljena....

P.S.Jesi li proverio taj zvucnik?

Znam, zezam se.

Napisao sam gore, probao sa slusalicama.

Nego, ako odlemim, da li moze da se otvori ono malo kuciste od konektora. Ono mi bas deluje "zavareno".

Pa ne verujuem da ces uspeti i to da otvoris,ako mislis na malu crnu "kutijastu" plastiku...
Ako mozes da dodjes do kontakta,probaj samo to,ako ne onda ti ipak savetujem da najdes neki elektronicarski servis gde imaju malo vise alata za te opipljive stvari...

Ne verujem da je do izlaza ako na sva tri fali desni kanal. Ne verujem da su sva tri crkla u isto vreme.

Možda jedno malo glupo pitanje, ali da li si proverio balans u Volume Control?

dogriz je napisao(la):
Možda jedno malo glupo pitanje, ali da li si proverio balans u Volume Control?

Nije glupo nijedno pitanje, ovako sludjeni raznim NN makinama pravimo svi razne previde, ali nazalost ovaj put sam pedantno sve proverio, medjutim nije nista banalno, vec nesto ozbiljnije.

jddipqd je napisao(la):
Ne verujem da je do izlaza ako na sva tri fali desni kanal. Ne verujem da su sva tri crkla u isto vreme.

Kada se prebaci na 5.1, na svakom od tri izlaza opet imas odvojena dva kanala, npr. Rear L i Rear R, tako da ipak ima smisla da je izgoreo desni kanal.

Poslednja izmena:
Pa cekaj, jel ti rade oba kanala na ostalim konektorima ili ne? Ako ne onda je vrisnuo AC97 chip. Ako samo na prednjem ne radi onda jos ima sanse da si sjeb@o konektor. To moze lako da se utvrdi, poteraj plocu na stolu (van kucista) tako da ti bude dostupna zadnja strana konektora i pazljivo prikaci visokoomsku slusalicu (mozes i obicnu ako nemas) na kontakte na stampi doticnog konektora. Ako ima signala onda je konektor, ako nema onda je chip.

Nazad
Vrh Dno