Šta je novo?

Pucketanje zvuka

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Imam problem sa pucketanjem zvuka koje se javlja svkih 4-5 sec kad se pusti muzika video, ukljuchi igra... Pucketanje se nejavlja kad nishta nesvira.
Windows je sedmica 64 bitna instalirana pre dva meseca ali ovaj isti problem mi se javljao i dok nisam reinstalirao sedmicu.

Zvuchna nije problem - pucketanje se javlja i na integrisanoj a nedavno sam kupio Audigy 2 sa nadom da ce pucketanje prestati - nije prestalo.
Za integrisanu su instalirani zadnji driveri sa Asus-ovog site-a a za Audigy 2 su Audigy_SupportPack_3_8.exe
Zvuchnici su Logitech X540 i oni nisu problem poshto se pucketanje javlja i na slushalicama... :wall:

Mislim da je problem do Windowsa i automatic update-a poshto mislim ( nisam siguran ) da se problem nejavljao prvih 1-2 dana samo posle kad je win update odradio svoje.

Sve pod recomended sam instalirao...

Neznam dali da sve unistaliram pa da vidim dali ce se problem reshiti ??

P.S. Reinstalacija windowsa nedolazi u obzir poshto je instalacija sveza a i za reinstalaciju i podeshavanje programa i wina mi treba puno vremena.

:wave:

ne dolazi se pize odvojeno :)
pokusaj sa ovim sto meni pomaze..mada ja imam esi juli@ zvucnu ali..
control panel - power options - u plan koji ti je oznacen change plan settings pa onda change advanced power settings i evo slika kako da stavis :)

http://img801.imageshack.us/img801/8647/23065213.png

Nemam te opcije:

Mozda ti kablovi negdje gube kontakt. Npr. meni se to desavalo kada mi zvucnici pretrpe neki pad, ili npr. naglo trznes kablove pa se malo poremete. A problem iskreno nisam uspio rijesiti, obzirom da je hardware-ske prirode nisam htio cackati puno :)

Mozda ti kablovi negdje gube kontakt. Npr. meni se to desavalo kada mi zvucnici pretrpe neki pad, ili npr. naglo trznes kablove pa se malo poremete. A problem iskreno nisam uspio rijesiti, obzirom da je hardware-ske prirode nisam htio cackati puno :)

Jesi prochitao moj prvi post ? Napisao sam da pucketa i na slushalicama i na zvuchnicima i na integrisanoj zvuchnoj i na Audigy 2. A zvucnici, slushalice i Audigy 2 su 100% ispravni poshto sam ih nosio kod drugara i kod njega nema pucketanja. A integrisana je isto ispravna samo nju nisam mogao da probam na drugom kompu...

Jel zna neko sa kojim programom najlakshe da snimim ono shto chujem na zvuchnicima pa nek okacim ovde mozda ce neko znti shta je problem kad chuje pucketanje ?

da ne imas nekoi ASIO driver podesen na premalu latenciju?

^^
a gde da to proverim ??

Da ti nemas problem sa strujom?
Nesto ti pravi smetnje tu, neki od ukljucenih uredjaja mozda

Struja ? Pa struja je nekvalitetna kao u celoj Srbiji...
Imam TV karticu ukljuchenu na kablovsku... probacu da je otkachim pa da vidim dali se pucketanje i dalje javlja...

Mene isto *****ava pucketanje, imam Audigy 2, ne mogu da resim nikako...mislim da je do kartice, ali ne znam sta...trenutno pucketa samo na jednom zvucniku, i kad ne ide nikakva muzika..

Upravo sam instalirao KX drajvere, i pucketanje je jos gore.

Poslednja izmena:
I ja imam problema sa pucketanjem zvuka u W7. Integrusa je u pitanju... ali samo u Krizi, ostalo radi kako treba. U XP radi normalno. To je jedan od razloga zasto ne drzim W7.
Verovatno je do W7 a ne do struje ili bilo cega drugog :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno