Šta je novo?

Pucketanje monitora

Џош

Cenjen
Učlanjen(a)
16.03.2021
Poena
155
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3400G
Matična ploča
ASUS PRIME B450M-A
RAM
16GB DDR4 3000 MHz
Mobilni telefon
Samsung A55 5G
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je pucketanje iz monitora normalna stvar, čitao sam da se to dešava zbog zagrevanja monitora, da se širi plastika, tako nešto?

Pa može biti ako na isto pucketanje mislimo... Platika usleg zagrevanja a posle a i hladnjenja pucketa na spojevima... Mislim to je ono sporadično pucketanje koje ume da se čuje ponekad, kod mene je to obično slučaj kada se monitor hladi tokom noći pa nekad pucne...

A ako je neko konstantno pucketanje u pitanju, onda mogu biti neke ozbiljnije stvari, opet zavisi kada i koliko često se to čuje.

Ma nije toliko često, ali primetio sam da se to dešava uglavnom po jednom-dva puta posle gašenja kompjutera, nije toliko često, nego sam se pitao da nije nešto opasno.

Hvala puno :)

Imam neku vrstu pucketanja u monitoru ali rekao bi da nije plastika. Desava se samo kad posle rada na istom ustanem i odem na nekih pola sata i duze i kad sednem da koristim racunar opet, u prvih par minuta cuje se ovo puckanje (poslusajte audio). Kao neka elektronika (lupam), cuje se tipa 4,5 puta u roku od 7-8min i svaki naredni je slabiji i slabiji dok ne nestane. Ovo sam primetio kako su hladniji dani krenuli od jesenas al nikako da uhvatim da snimim.

Na 5toj sekundi je taj zvuk (zaboravi da zatvorim vrata od sobe da se sat ne bi cuo ali nadam se da cete cuti)

Nazad
Vrh Dno