Šta je novo?

Pucketanje monitora

Crni

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
799
Ortak pazario polovan monitor Siemens 17P1, maltretirao ga pola sata pre nego sto ga je kupio, ali se iznenadio kad ga je doneo kuci.
Izgleda da ga je decko dobrano zagrejao pre nego sto je ovaj dosao da ga pogleda, jer se simptomi ne pojavljuju u normalnom radu.
Fora je u tome sto monitor s vremena na vreme dok se ne zagreje ispusta cudne zvuke.
Vise lici na neko pucketanje (kao casa kad sipate nesto toplo u nju) i to u razmacima od po minut. Ista se stvar desava kad se monitor ugasi (znaci kad se hladi). U medjuvremenu sve radi odlicno.
E sad, jel to normalno? Nisam neki strucnjak za monitore, ali meni je to sumnjivo.
Ajde neki strucnjak za monitore nek da svoje misljenje
ctp;

Nije mi jasno kako casa pucketa kada sipamo nesto toplo u nju? Ili je to zbog toga sto tople stvari (caj, kafa) uvek sipam u solje...

Izvinjavam se ako sam bio nejasan.
Hteo sam da kazem da to pucketanje podseca na pucketanje nekih staklica ili keramike pri nagloj promeni temperature (ko se ikad zeznuo, pa sipao nesto vrelo u staklenu casu znace o cemu pricam).
Na kraju krajeva - batali staklo.
Nego, jel normalno da se ikakvi zvuci cuju ?

Meni se slicno desavalo na dva monitora, jedan od njih je bio ViewSonic-ova 14"-ica, i to pucketanje nije bilo toliko ucestalo (jednom ili dva puta, po iskljucenju), ali je bilo strasno glasno, utvrdio sam da je zvuk proizvodio plasticni oklop posle hladjenja, benigno ali iritirajuce ... Drugi slucaj, neki od nemarkiranih polovnjaka, 3-4 godine starosti, ako bi sei podesio na najvisa setovanja (rezolucija/osvezenje) bi ispustao zvuk koji bi okarakterisao kao zujanje dok se ne bi zagrejao, i dan danas radi ...

E, sta je kod tebe u pitanju ... ja pretpostabvljam da je neka od el. komponenata, koja se olabavila ili je jednostavno pregazio vek trajanja, pa ispusta cudne zvuke pri zagrevanju i hladjenju ...

Nazad
Vrh Dno