- Učlanjen(a)
- 21.07.2003
- Poena
- 410
Mena sta tu da bude tuzno! ATI i mnogo vise NVIDIA su kupili ono sto je bilo najvrednije u SGI-u: Inzenjere! Microsoft je kupio njihov IP. U svakom slucaju SGI ce da nastavi zivot poput Alphe - kroz projekte njihovih bivsih inzenjera u drugim kompanijama!morbius je napisao(la):Iskreno žao mi je, iako se ovo već dugo spremalo. Tržište grafičkih zveri za specijalizovane radne stanice je malo i sve je više padalo u ruke ATI-ja i NVIDIA-e. SLI i Crossfire su samo bili zadnji ekser u mrtvačkom sanduku firme zvane Silicon Graphics. Neka im je laka zemlja.
Nedjo je napisao(la):Mena sta tu da bude tuzno! ATI i mnogo vise NVIDIA su kupili ono sto je bilo najvrednije u SGI-u: Inzenjere! Microsoft je kupio njihov IP. U svakom slucaju SGI ce da nastavi zivot poput Alphe - kroz projekte njihovih bivsih inzenjera u drugim kompanijama!
A sto se OGL-a tice on prelazi u ruke Khronosa i to je najbolje za sve.
Prilicno sam siguran da je M$ pre par godina kupio neki IP od SGI-a.audiofreak je napisao(la):Jesi li siguran za OpenGL? Sta ako Microsoft recimo dobije neke bitne patente pa niko ne bude imao pravo da ga koristi bez licenciranja?
I sta je nVidia kupila? Cuo sam da su nesto hteli da otkupe od SGI-ja?
nista bitno! SGI odavno nije nikakav faktor u OGL svetu!
Iskreno žao mi je, iako se ovo već dugo spremalo. Tržište grafičkih zveri za specijalizovane radne stanice je malo i sve je više padalo u ruke ATI-ja i NVIDIA-e. SLI i Crossfire su samo bili zadnji ekser u mrtvačkom sanduku firme zvane Silicon Graphics. Neka im je laka zemlja.
u svakom slucaju microsoft jedino moze da potisne opengl sa windows-a ali to ipak vise zavisi od programera.. eto quake koristi gl i jos mnogo drugih i zato ih ima i na linuxu i mac-u i ostalim platformama..
a da ne govorim o opengl za ugradne sisteme koje koristi avioindustrija i sl.
Za razliku od D3D-a koji u svakoj verziji menja API u skladu sa osobinama hardwarea, OpenGL se ne menja, vec ima mehanizam extenzija pomocu kojih proizvodjaci hw-a mogu da omoguce da se te nove osobine koriste.
Amin!morbius je napisao(la):iskreno žao mi je, iako se ovo već dugo spremalo. Tržište grafičkih zveri za specijalizovane radne stanice je malo i sve je više padalo u ruke ATI-ja i NVIDIA-e. SLI i Crossfire su samo bili zadnji ekser u mrtvačkom sanduku firme zvane Silicon Graphics. Neka im je laka zemlja.
genuine je napisao(la):Evo samo cu da nabacam par stvari
Jedna od najbolje serije multiprocesora R4000-R20000 ( rekao sam multi jer podrzavaju moesi(ako se ne varam ) protokol za kes koherenciju ) . sto se tice riska i tekako su risk i cepali su sve svojevremeno ( mislim na superskalarni tip procesora) tek kasnije je pentium pro imao slicne mogucnosti sto se tice multiprocesora)...
95 su imalo skoro najbolju interkonekcionu mrezu za centralized shared memeory organizaciju..(challange )
Rubin je davno kupio oridzin serversku masinu i to sam imao prilike da vidim i verujte tada je to izgledalo kao 10 godina naprednija tehnologija...
95 su imalo skoro najbolju interkonekcionu mrezu za centralized shared memeory organizaciju..(challange )
Nedjo je napisao(la):Poenta je u sledecem: Imali su brilijantne inzenjere, ali ocajne mendzere, koji su kompaniju totalno skenjali. Pocetak kraja j e bilo spaljivanje novca u obliku razvoja gomile Itanium resenja, odnosno skretanje sa MIPS-olikog puta...
Sve u svemu sami su krivi za propast i nije mi ih zzao. Ono sto je valjalo od SGI-a ce da nastavi zivot u drugim kompanijama kroz projekte ljudi koji su nekad radili za SGI.
ovo bash nisam skapirao: malo su se grejali ali su im ipak drzali nisko takt?!?MadTexel je napisao(la):Drugi razlog je što su MIPSovima jako sporo dizali takt zbog malog zagrevanja.
MadTexel je napisao(la):Glavni stolar SGIevog kovčega je ex CEO, Robert Bob Bishop koji je u svetu ljudi koji vole SGI popularan otprilike isto kao i MS kod GPL fanova.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari