Šta je novo?

Pucanje veze

laponac84

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2007
Poena
304
:)Pozz

4 racunara u mrezi, na svakom puca veza, ali ne istovremeno, bilo da su povezana preko svica ili preko rutera

Lampice na ruteru koje pokazuju koji su racunari na mrazi rade bez prekida i kada pukne veza jednog od racunara ka lokalnoj mrezi

Kazu mi da imam neki virus, pustim antivirus da odradi svoje opet isto, uradim sistem od pocetka opet isto...

Ima li neko takvo iskustvo, i ako ga je resio kako ga je resio?:wave::wall:

Na koji nacin puca veza? Gubi se konektivnost ka internetu, lokalnoj mrezi? Koju poruku izbacuje Network Manager?

Pucanje veze primetim tako sto mi se diskonektuje msn ili se prekine skidnaje nekog fajla sa neta, isto tako vidim da se na drugim racunarima odjave sa msn i nakon nekoliko trenutaka pojave ONLINE korisnici

Sto se tice protoka informacija kroz mrezu mimo neta, to vec neznam ali predpostavljam da puca cela konkcija, jer mi se oni monitorcici u desnom donjem uglu diskonektuju i odmah konektuju na net

NPAOMENA: ruter mi se konektuje na ADSL modem (sto znaci da net imam odmah po paljenju racunara, bez naknadnog konektovanja i ova pojava mi se ne desava na ubuntu linuxu)

Ne znam koji protok imas na ADSL ali drugaru se to desavalo zbog AdSl Routhera ili je on sj..ban ili jednostavno tvoja telefonska linija ne moze da podrzi vece brzine a to sam video kod lika koji pokusao da predje sa paketa od 512/64 na 1512/198 gde je poceo da mu puca net!

Probaj samo jedan kompjuter da zakacis direktno na ADSl modem pa ces videti da li se nesto desava.Ako tako radi onda polako jedan po jedan komp prikljucuj preko rutera i vidi sta se desava. Mozda jeste nesto do rutera ali moze biti problem i do nekog kompjutera kome mrezna brljavi. Posle koliko vremena ti dolazi do prekida i koliko je to cesto?

Reci mi jos samo koji ti je ruter u pitanju?

za mjoksimovic
TP Link TL-R402M,
Ne znam da li sam napomenuo, ali kada sam na Ubuntu OS, ne puca mi veza

za precepv
u proseku 45 minuta do sat vremena kod mene, na ostalima nisam ovbracao paznju

To automatski iskljucuje mogucnost greske na ruteru ili karticama racunara, cim ne puca veza na Ubuntu-u. Jesi li probao Ubuntu na svim racunarima ili samo na jednom? Probaj sa Speed Link Duplex Modom da namestis na 100Mb/s Full duplex na svakom racunaru, uradi rolling back drajvera za mreznu kartu pa ih ponovo instaliraj, desavalo mi se u dosadasnjem radu da drajveri znaju da naprave problem. Skini najnovije sa zvanicnog sajta i instaliraj ih. Ali opet, to se desava na svakom kompu, ne na jednom... Javi sta si uradio.

Pocinjem ponovo da sumnjam da je virus - uradio sam sistem na ostalim racunarima, ali ne istovrmeno

za prvo vreme nije pucal veza, ali danas vec puva, probacu da uradim sisteme na svim pa tek onda da ih stavim na mrezu

Ajde pa javi sta je bilo, bas me zanima kako se ponasa sve nakon dizanja sistema...

Iygleda da je nesto drugo, a uocio sam ovo.

Prvo sam na na modemu otvorio port koji koristi uTorrent da bi brze skidao filmove pa mi je u medjuvremenu pukla veza, pa kad sam se ponovo vratio u kontrol panel modema da bi podesio eMulu, video sam umesto jednog tri otvorena porta
???????????????????????

Ili los uredjaj (switch/router) ili kablovi. jesi li sam pravio, ili si kupio?

Razlozi pucanja veze su, redom:
los kabl
los konektor
los uredjaj
lose podeseni parametri

Ovo poslednje je najmanje verovatno, ne bi trebalo da puca veza, ali ko zna.

Predlozio bih ti sledece:

1. probaj drugi switch/uredjaj - ako imas od nekog pozajmi pa probaj, moze da bude do njega
2. probaj da posesi brzinu i protokol na mreznoj karti - probaj da forsiras 100 mbps full duplex, pa ako nece probaj half duplex

Dalje ima previse mogucnosti :(

Vrh Dno