Šta je novo?

Puca win/resetuje se komp

• Začetnik teme Začetnik teme Stator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Dakle iz cistog mira kada je komp idel samo na 1 sec se pokaze plavi ekran i komp se resetuje. Nije moj komp (Da ne pogleda neko ono levo) nego je semprom 2500+ 512 nov hard maxtor od 160 giga. Posto mi ne izbacuje nikakavu gresku po podizanju nakon tog resetovanja otiso sam na my comp>manage>pa na logove tamo sam naso ovu gresku kako se ponavlja

Kod:
The device, \Device\Harddisk0\D, has a bad block.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Treba li da napomenem da ne postoji disk D samo C i E. Poterao sam program koji ocitava smart vrednosti i on je reko da je sa diskovima sve u redu ????

Komp je skeniran sa AVG, spybot-om, Fprot.

Stavrno mi ponestaje ideja sta bi moglo da bude :/

Posto ti je disk nov, pretpostavljam da na njemu nema nista od podataka, osim sistema na C.
E sad, pitanje je cime si i kako kreirao particije pre instalacije....nesto mora biti pod D, inace Win ne bi postavio E ako je D neangazovano.
Dogadja se nekada, a ne znam zasto, da kada se kreiraju particije nekim alatom sa Hiren`sa, npr Partition Magic, jedna od particija se imenuje normalno, dakle dobije D, ali ne dobija Active ili Healthy nego bude Hide i Win je ne vidi pri podizanju sistema, a vidi se iz Disk Management-a gde se moze ukljuciti Unhide.

Dakle iz cistog mira kada je komp idel samo na 1 sec se pokaze plavi ekran i komp se resetuje. Nije moj komp (Da ne pogleda neko ono levo) nego je semprom 2500+ 512 nov hard maxtor od 160 giga. Posto mi ne izbacuje nikakavu gresku po podizanju nakon tog resetovanja otiso sam na my comp>manage>pa na logove tamo sam naso ovu gresku kako se ponavlja

Kod:
The device, \Device\Harddisk0\D, has a bad block.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Treba li da napomenem da ne postoji disk D samo C i E. Poterao sam program koji ocitava smart vrednosti i on je reko da je sa diskovima sve u redu ????

Komp je skeniran sa AVG, spybot-om, Fprot.

Stavrno mi ponestaje ideja sta bi moglo da bude :/

d: je neki dvd rom ili tako nesto jel da?
pa kad je citao neki krs medij malo je to prijavio
testiraj memoriju i zameni napajanje, za pocetak

Situacija je malo komplikovanije. Dakle prvo su postojao jedan hard sa 2 particije c i d. onda je kupljen novi hard i na njega instaliran win (Dakle win je instaliran na E:/ !!!) Malo posle toga je crko onaj prvi hard (Sa 2 particije) tako da sada c disk glumi neki usb hard (Jer neki programi mogu da se instaliraju samo na c) a na E-u je win i sve. Znam znam opsta ludost je ovako organizovati sistem, ali reko el postoji neko elegantno resenje koje ne ukljucuje format. memorija je testirana (oko 10 sati testa i sve je bilo ok) Inace sve particije su preirane iz win-dosowog utilitija.

E, do mojega 🙂 Pa to je bas zbudzeno ...
Ovako Je?
... nov hard maxtor od 160 giga...

...onda je kupljen novi hard i na njega instaliran win (Dakle win je instaliran na E:/ !!!) Malo posle toga je crko onaj prvi hard (Sa 2 particije) tako da sada c disk glumi neki usb hard (Jer neki programi mogu da se instaliraju samo na c) a na E-u je win i sve.

Znaci, imas jednu particiju E sa sistemom od 160G i drugu C koji je ustvari USB hard disk, sa programima koji mogu da se instaliraju samo na C..., ako sam dobro razumeo.
A taj D: ga nema ....

Bas sam pokusao da se prisetim nekog bar slicnog budza, ali tesko....

A da probas da sistem podignes bez tog USB? Programi koji su na njemu ionako mogu da se pokrenu naknadno kad se on prikljuci, kad je sistem vec podignut.

Ili da probas u nekom od alata za rads sa particijama da primenis "Change Letter and Paths ..." i preimenujes taj E u C, (pisalo se ovde o tomme ovde na Forumu), iskopiras te programe sa tog USB-a i koristis samo taj novi C ?

Probaj da uradis bolji disk management.
Idi u CP na Administrative Tools, zatim Computer management, zatim storage i Disk management. Desnim klikom na disk mozes mu dodeliti drugo slovo u sistemu. Ovaj disk koji ti sada ima C, prebaci ga na drugo slovo (ovo neces moci ako ti je disk butabilan i ako se sa njega podize sistem). Zatim onom disku gde ti je sistem dodeli C. Ne znam da li ce ti ovo uspeti, s obzirom da je sa C particijom tesko petljati. Svaka cast kako si uspeo da dobijes ovakvu kombinaciju rasporeda diskova.

Nazad
Vrh Dno