Šta je novo?

"Puca" instalacija XP-a! Hitno!

Ako imas problem sa NTLDR is missing idi na:
http://tinyempire.com/notes/ntldrismissing.htm
i tamo skni fajlove da napravis butabilnu disketu i tako pokreni sistem.

Na jednom komp kod drugara se bas cesto desava da se pojavi taj famozni NTLDR, jednostavno se izbrisu neki fajlovi sa boot hard diska, i nece sistem da krene dalje,
i ubaci disketu, i sistem se pokrene bez problema.
Samo je problem sto se ovo dosta cesto desava, mozda bi pomoglo format c:
mada moze biti i do nedruzeljubivosti doticnog HDD sa MB

Ovo sa Biosom bi moglo da ti pomogne, inace kad god radis nesto kao sto je ponovno dizanje sistema i sl. pozeljno je da sve u Biosu stavis na default.

Mada meni se desila slicna situacija kada komp nije hteo da prodje BIOS info screen, posle cupanja kablova (i ide i napajanja sa svega ploca hdd cd grafika) i ponovnog vracanja istih u uredjaje sve je krenulo kako treba iako su uredjaji bili povezani istim redom - probaj to mozda pomogne nikad se nezna.

Mozda ti i hard polako ide ka vecnim lovistima jesi li ga proverio nekim od dijagnostickih alata koje mogu da se nadju na netu???

Ako nista ne uspe probaj da ja "nulujes" (low level format pri kome se upisuju samo 0 na hard) pa onda proveri hard sa dijagnostikom ponovo i vidi sta se desava. Nadam se da ce nesto od ovoga pomoci i da neces morati da kupujes novi hdd.

mozda je bolje pre low level formatiranja da hard propusti kroz hdd regenerator, pa ako ovaj pokaze nesto od bad sektora koje ne moze da se sredi, tek onda low level?

crossfire je napisao(la):
Uradio sve kao i uvijek do sada, ali...
Poslije formatiranja HDD-a pomocu "Recovery Console" i restarta, kompjuter jednostavno "ukoci" i ostaje tako!?

Svaki sledeci pokusaj zavrsava isto!?

Any idea?
P.S. Jednom prilikom mi je izbacio "NTLDR is missing"!?

Pre svega, zašto si formatirao HDD preko Recovery console? Ne radim više sa Windows-om, ali, zar Recovery console nije namenjena za reparaciju? Zašto jednostavno nisi uradio clean install of OS?
Nema indicija HDD havarije. Ali, neće škoditi ako testiraš sa factory dijagnostičkim programom. Pre dijagnostike i eventualne instalacije, konfiguriši BIOS defaults.
Nisam prokužio. Cio HDD je jedna particija? Reparticioniši HDD, ako je navedeni slučaj. Ako sam pogrešno razumeo, jednostavno, uradi clean install, ako nisi u mogućnosti, backup-uj data, te formatiraj i reparticioniši HDD.

Poslednja izmena:
idavik je napisao(la):
Pre svega, zašto si formatirao HDD preko Recovery console? Ne radim više sa Windows-om, ali, zar Recovery console nije namenjena za reparaciju? Zašto jednostavno nisi uradio clean install of OS?
Nema indicija HDD havarije. Ali, neće škoditi ako testiraš sa factory dijagnostičkim programom. Pre dijagnostike i eventualne instalacije, konfiguriši BIOS defaults.
Nisam prokužio. Cio HDD je jedna particija? Reparticioniši HDD, ako je navedeni slučaj. Ako sam pogrešno razumeo, jednostavno, uradi clean install, ako nisi u mogućnosti, backup-uj data, te formatiraj i reparticioniši HDD.

Polako.

HDD nije moj vec kumov. Kompjuter je poceo cudno da se ponasa!? Npr. install igre prodje, ali se ne moze startovati, niti deinstalirati!
Posto nema nista bitno na kompjuteru, predlozio sam formatiranje i instalaciju win XP. I do sada sam radio format pomocu "Recovery console" (stvar navike) i nikada nije bilo problema. Sad je poslo naopako, a ja nemam vremena do utorka-srijede da odem da "pogledam" o cemu se tacno radi.

Naravno da je cijeli HDD jedna particija jer jos nisam vidio kupljen kompjuter, a da je dosao sa dvije particije. Izgleda da se "majstorima zuri" da sto prije sklope konfiguraciju, a i kad se nesto sjebe- ******o je sve! Onda eto srecne musterije na reinstal win-a i eto njima 15eura na brzaka :mad: .

Formatiranje prodje, particionisanje takodje i kada se restartuje tu i zakuje.
Ma mozda je lagano krenuo u vjecna lovista, vidjecemo.

:wave:

Zasto jednostavno to ne uradis (particionisanje, format) sa bootabilnog XP instalacionog diska? Hajde probaj pa reci sta se onda desava, da li prolazi instalacija?

Takodje, da li ti sada uopste mozes da pokrenes instalaciju i kako to radis ako nije tajna?

audiofreak je napisao(la):
Zasto jednostavno to ne uradis (particionisanje, format) sa bootabilnog XP instalacionog diska? Hajde probaj pa reci sta se onda desava, da li prolazi instalacija?

Takodje, da li ti sada uopste mozes da pokrenes instalaciju i kako to radis ako nije tajna?

Do srijede ne mogu nista da probam. Javicu tada sta se desava.
Sto se tice instalacije, hmm, (da sad ne objasnjavam korak po korak) radim onako kao sto je napisao Ronnie Coleman u jednom thread-u. Prvo BIOS->First Boot Device->...

Formatiranje prodje, particionisanje takodje (napravim dvije particije) i kada se restartuje prvi put i pojavi ekran na kom pise Win XP, tu zakuje.

Primjetio sam nesto cudno. Prilikom restarta kada butuje sa cd-a nekada izbaci "NTLDR is missing" i stane, a kada restartuje i pritisnem neki taster ne izbaci tu poruku!??? Ma istestiracu ga da vidim kakav je sa "bad sectors" :trust: , pa mozda sve bude jasno (mada mi nista nije jasno :D )

Ljudi HDD je OK. U pitanju je bio memorijski modul.

Ali sada ono najcudnije!? Radio je u ploci oko pola godine i komp je uvijek bio "problematican". Testiran sa Gold Memory izbaci greske.
U mojoj ploci prodje test bez greske. Cak radi u "Dual DDR" sa dva PQI mem. modula od 256 MB.
Inace je memorija Take MS, DDR 400.

Vrh Dno