Šta je novo?

Puca 3DMark 03

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
3DMark 03 b340, grafička FX5700, Forceware 78.xx, nije do CPU-a, puca u "Mother Nature" testu. Ili izbaci na desktop ili čak restartuje mašinu.
Ne mogu da provalim šta je u pitanju.

Mislim da je memorija u pitanju, ili procesor ako je klokovan.

Je****, ja lepo napisah, nije do CPU-a. ;)
Kartica je OC-ovana, kao i ceo sistem (CPU, SDRAM) ali nije do toga. Sve ostalo radi OK sa bilo čim drugim. BF2, PES4, FM2005, 3DMark 01, Aquamark.
Slab sam na nVidia-nom terenu, možda postoji neki bug. Znam da ima i b360 patch za 03-ku ali nemam nameru (vremena / makar malo bolju konekciju) da ga download-ujem...

Ajde neko iskusniji... :d

A jesi probao da samnjis overklok ili vratis na defoult (mislim na samoj grafickoj; GPU i mem)???

SuperStarr je napisao(la):
Je****, ja lepo napisah, nije do CPU-a. ;)
Kartica je OC-ovana, kao i ceo sistem (CPU, SDRAM) ali nije do toga. Sve ostalo radi OK sa bilo čim drugim. BF2, PES4, FM2005, 3DMark 01, Aquamark.
Slab sam na nVidia-nom terenu, možda postoji neki bug. Znam da ima i b360 patch za 03-ku ali nemam nameru (vremena / makar malo bolju konekciju) da ga download-ujem...

Ajde neko iskusniji... :d

"Iskusni", tesko da postoji bug sa nVidia-om u 3D Marku. :d
Sto rece Proday vrati sve na default vrednosti pa probaj. Ako prodje onda polako dizi taktove komponenti koje si clockovao i vidi kod koje ti komponente blokira.

Toliko od "nesikusnog"! :d

Mislim da je do drivera,probaj da stavish neki 6x.xx a pre toga obavezno probaj da smanjish malo klokove grfichkoj karti mada kad tako baca u win ili restartuje moze da bude i ram pa olabavi malo latence
Poz!

99% je do napajanja. Ortak je uzeo 6600GT i na samom pocetku nature testa gasio se monitor i resetovala masina. Nakon promene napajanja (umesto jnc 300w stavljeno je ultra power 350w) sve je proradilo

Da se update-ujem: :D

Proday je napisao(la):
A jesi probao da samnjis overklok ili vratis na defoult (mislim na samoj grafickoj; GPU i mem)???

Naravno, na def. je isto. Puca u "Mother Nature" čim se pojavi kornjača.

playerPA je napisao(la):
99% je do napajanja. Ortak je uzeo 6600GT i na samom pocetku nature testa gasio se monitor i resetovala masina. Nakon promene napajanja (umesto jnc 300w stavljeno je ultra power 350w) sve je proradilo

Nije napajanje niti bilo šta sa ostatkom confe ali ajde da vam udovoljim... ;)
Napajanje drži napone više nego dobro s` obzirom na cenu.
neo 300W:

Idle:
11.98 - 12.02
4.88 - 4.91
3.19 - 3.18

Full Load:
12.10 - 12.19
4.83 - 4.88
3.18 - 3.17

animaN je napisao(la):
Mislim da je do drivera,probaj da stavish neki 6x.xx a pre toga obavezno probaj da smanjish malo klokove grfichkoj karti mada kad tako baca u win ili restartuje moze da bude i ram pa olabavi malo latence
Poz!

Ostaje da probam druge driver-e. Nije do latencije niti bilo čega sa sistemom, može samo da bude nešto oko grafičke. Sve savršeno radi sa drugim karticama (R9000, R9550).
Da nije možda do DirectX-a?

Opet ti ponavljam da probas sa JACIM napajanjem, nema veze sto ima idealne napone kad jednostavno nema DOVOLJNO snage! Taj poslednji test u 3dmarku je najzahtevniji i karta povuce vise struje, a napajanje nije u stanju to da isprati. To nije problem software-ske prirode

pozdrav

Posto si probao sve na default i nece.Mislim i ja da je do napajanja.Sta te kosta.Uzmi od ortaka i probaj.

i sta bi na kraju? napajanje? ;)

probaj promijeniti drivere i instaliraj zakrpu za 3dmar, to ti je nekih 3mb

Vrh Dno