Šta je novo?

PTTNet NS - Problem sa torrent brzinom

Vai.God

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2006
Poena
309
Nadam se da ce biti nekog sa mogucim objasnjenjem problema, koji mi se pojavio unazad par dana.
Dok skidam sa nekog HTTPa (npr. rapidshare-a) brzina mi ide do maximalnih u praksi kolko kod mene moze, to je do nekih 52 - 53kB/s, pa onda tu varira oko tacke 50kB/s.
A kad stavim torrent, nece da predje 30kB/s ni makac.

Da naglasim da sam testirao sa torrent-om kome je odnos S : P = 35 : 5, i da mi je u trenutku downloada, ukljuceno 13 seedera i 0 peersa, tj. da samo ja skidam od njih 13. A torrent je sa privatnog trackera, sa kog mi je uvek brzina bila na maximumu sa ovakvim rasporedom seed😛eers snaga, pa i kad ima manje seedera. Iz prakse znam da kad mi se brzina DLa pocne penjati u vecim koricima iz par puta, da tad moze da mi navuce na maximum, a sad nece ni makac preko 30.

Imali neko ideju do cega je sad ovo, odjednom!?

Da nisi ogranicio upload u torrent programu?

Probaj da povuces openoffice ili nesto slicno kako bi eliminisao tracker.

Ograniči upload pomoću DU Super Controler-a ili Netlimitera na 80% nominalnog uploada. Upload guši download.

Da nisi ogranicio upload u torrent programu?
Proverio sam sva moguca ogranicenja, koja sam mogao negde da ostavim, pa da sam na to zaboravio, i nigde nije nista ograniceno, sto se tice DLa.

Probaj da povuces openoffice ili nesto slicno kako bi eliminisao tracker.
Pokrenuo sam torrent sa openoffice.org sajt i ista situacija, dodje do 30kB/s i ko da u zid udari, nece napred nikako.

Ograniči upload pomoću DU Super Controler-a ili Netlimitera na 80% nominalnog uploada. Upload guši download.
Koristim NetLimiter i isprobao sam i sa njim i bez njega. Kod njega mi stoji samo 1kB/s na UL-u da je ograniceno, tako da ga UL ne gusi. A jos pogotovu i bez njega mi na ovom torrentu sto sam opisao gore, nebi gusilo, jer u tom trenutku dok sam odatle download-ovao, nije bilo nikog osim mene da skida, ostali su bili seederi.

Jel hoce u tehnickim sluzbama provajdera, da se bakcu sa ovakvim (torrent) pitanjima? Mislim se da li da ih zovem zbog ovoga ako se ne popravi. Mozda i sutra vec.

Poslednja izmena:
Naravno da neće da se bakću sa torrent pitanjima. Sutra je još i neradan dan. Povećaj UL bar na 4KBps. I probaj da skidaš nešto sa nekog private trackera. (torrentleech, filelist.org, javi na pm ako hoćeš da ti pošaljem neki torrent koji ide maks brzinom).

meni se dogadja apsolutno identicna stvar, ali ja sam na neobeeju... prosto, zakucao se na 30 i ni makac gore, makar skidao torrent sa KaraGarga trackera sa 80 seedera i 0 leechera.

Zadnje sto sam za sada isprobao, je download torrenata iz linuxa. I preko linuxa mi proradio odmah. Videcu da li se sta promenilo u windowsu kad se resetujem nazad.

Probaj da povecas broj "max simultaneous half-open TCP connections". Mozda ti pomogne.:type:

ja i dalje nisam resio problem sa limitom brzine na 30 kilobajta u sekundi prelaskom sa neobeeja na telekomov paket 512/64. sve sam cackao, download je i dalje maksimalno 30 kilobajta u sekundi... :S

Ako je tih 30 kB/s ograničeno isključivo na torrente, pretpostavljam da je tvoj problem što koristiš utorrent i global upload speed ti je ograničen na 5 kB/s.
utorrent ima tu osobinu (valjda je oni nazivaju anti-leech) da automatski ograniči download na brzinu uploada puta 6.
Npr. ako ti je upload speed 1 kB/s, dl speed je ograničen na 6, za 2 -> 12, 3 -> 18, 4-> 24 i 5-> 30 kB/s.
Kod uploada od 6 kB/s i većih ograničenja downloada ne postoje.

Ako je neki drugi problem u pitanju, unapred se izvinjavam, ali ovo mi miriše baš na tako nešto. 😉

Poslednja izmena:
Ako je tih 30 kB/s ograničeno isključivo na torrente, pretpostavljam da je tvoj problem što koristiš utorrent i global upload speed ti je ograničen na 5 kB/s.
...
...ovo mi miriše baš na tako nešto. 😉

HA! u pravu si - izgleda da je upravo to! nije mi jasno kako mi ovo nije palo napamet... :S: hvala ti.

E nadam se da je i kod mene ovo u pitanju.
U poslednje vreme skidam neke jadne torrente, sa javnih trackera, pa mi je inace brzina jadna. Al bas cu da istestiram sa nekim torrentom, sa private trackera.
Bas da vidim, a bas mi se to desavalo samo u uTorrentu, dok u Azureusu, toga nije bilo.

Nazad
Vrh Dno