Šta je novo?

PTT KDS podešavanja?

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Od pre neki dan sam korisnik PTT KDS (Oml. brigada). Motorola modem, 256kb postpaid. Na zalost, TV jos ne mogu da proverim na lokaciji da bih video da li radi uopšte cela veza.

Uglavnom, svetla na modemu su popaljena (sva osim standby) medjutim, nesto ne funkcioniše... DHCp je enabled, podešen je na obtain IP automatically. Dobijena IP adresa, koja se moze videti u statusu konekcije je oblika 172.xxx...
Malopre sam zvao tehničku podršku, ali nisam imao kod sebe MAC, pa....

Šta treba još ustvari uraditi da bi "stvar" proradila? Konektovao sam preko USB, pošto će mi Ethernet biti potreban za drugi računar. Inače je OS winxp+sp1...

Pozdrav

kupi drugu mreznu, motorola pravi dosta problema sa usb-om, nekad radi, nekad ne...

To da ne valja usb na motoroli ne znam ali meni radi preko usb-a vec 5 meseci .
Jedino sto sam ponekad imao problema sa restartovanjem modema ali to je nezavisno
da li je preko lan ili usb-a,to je do provajdera....
Vecini je dobijena IP adresa na PTT-u nesto kao 212.xxx....

pa... da, ali šta ste radili kad ste se se prvi put povezali. Da li ste samo zaboli konektore, setovali automatic IP i to je to? Iz vasih odgovora cini mi se da jeste, ali ako nije, recite...

Hvala i pozdrav

jesmo, potrebno je da ukljucis obtain automatic ip config, dhcp ce ti dodeliti sve sto je potrebno. za usb su valjda potrebni drajveri, nisam probao, ali po onome sto sam citam, na 90% maisna to jednostavno neradi, novopoceni je verovatno jedan od srecnika kome se zabolo da radi preko usb-a 🙂

Nazad
Vrh Dno