Šta je novo?

PTT KDS internet

marko1101

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2002
Poena
619
da li neko koristi PTT KDS internet , a da zadnjih dana nije imao nikakvih problema u vezi istog

pucaju ko zvecka. radi 5 minuta, pa 15 ne... nesto im zeza server/ruter, sta li vec. mrzelo me da zovem da pitam, posto su informacije koje sam do sada dobijao od njih... hmmm... blago receno smesne :)

meni je modem pre neki dan presao na neki novi opseg ip adresa , ja pitam kako je to moguce , a odgovor je:

pa nije moguce vi ste nesto pogresili,

da bi sutra rekli , to je probni sistem.

ja pitam pa kako sam ja nakacen na probni sistem , posto ja koristim komercijalni internet, ja placam tu vasu uslugu , i necu da testirate vasu mrezu , a da vam ja to placam , ako je probni rad onda nema nista od para za septembar, sledi odgovor(prvi put neljubazan) :

vi ste prijavili kvar , popravicemo, dovicenja ,

i spusti slusaljicu.

kad se preracunam u zadnjih 5 dana internet je radio 1 dan, sto je 1/5 ugovorenog pristupa, matematika ne gresi, 1/5 racuna za septembar, i tako se nastavlja i dalje, cak i sad dok pisem , moram da cekam da proradi net da bih poslao post

zanima me misljenje ostalih korisnika KDS PTT internet-a u vezi svega ovoga

pozdrav,
marko

ja i dalje koristim promotivan besplatan pristup :) kazu do daljnjeg ce se to koristiti... a pazi kad sam otisao 1.septembra u postu da uzmem ugovor za 128, ona zena mi kaze da ne moze, i da nije moguce da ja nisam ranije uzeo ugovor, te da ce mi naplatiti na racunu koriscenje neta za sledeci mesec... sta da mi naplate kad nisam ni odabrao nacin pristupa? smesni su zaista...

kako novi opseg ip adresa? ja sam bio 212.62.44.147 a sada sam 212.62.44.158

marko... da organizujemo neku internu mrezu za nas korisnike kds-a da mozemo da objavimo kada nekom nesto ne radi, zalbe, forice, otkud znam... bilo bi lepo i da dignemo neki interni messaging servis

nije losa ideja za neki "nowork kds info" :)

sad net radi , ali cemo videti do jutra

ja sam uzeo 256k odmah tako da me kosta 2000 din, a modem sam iznajmio nisam kupio, znaci jos 300 din

a sto se tice tog promotivnog rada koji koristis pojasnjenje:

odmah su rekli, da ko kupi modem dobija 64k besplatno , kao besplatno , i da nemoze da se predje na 128 ili 256, dok neprodje dva meseca to jest moze da se plati veca brzina , znaci propada "besplatan" period

ako si modem platio 8000+ din, a dobio 64k dva meseca , a oni cene 64k dva meseca 2000 din, znaci da si modem platio 6000+ din i da si platio ta dva meseca , sto je cinjenica,jer modem nije nigde vise od 100 eura znaci nije probni rad

taj drugi opseg je bio 172.62.x....... neznam tacno, uglavnom privatna adresa, znaci jos podesavaju sistem(probni rad) ustvari igraju se, a meni traze 2300 din

sto se tice avgusta, svaka cast , imali su samo jedan kvar i to su brzo otklonili, a septembar je poceo ocajno

kao sto rekoh , videcemo ujutro , za sad radi,

skoro da mogu da se kladim da preko dana nece raditi kako treba , a voleo bih da gresim !

modem kosta koliko kosta, i ja bi ga kupio i da ne uzimam taj prmotivni period, znaci u svakom slucaju me izadje toliko. e sad, sto duze ovo potraje, ja manje placam, tako da, evo ako izdrzi do kraja meseca, ja sam ustedeo 2000dinara. modem ne mogu nigde naci ovde, tako da sam bio osudjen da kupim od njih :(

Miroslav je napisao(la):
modem kosta koliko kosta, i ja bi ga kupio i da ne uzimam taj prmotivni period, znaci u svakom slucaju me izadje toliko. e sad, sto duze ovo potraje, ja manje placam, tako da, evo ako izdrzi do kraja meseca, ja sam ustedeo 2000dinara. modem ne mogu nigde naci ovde, tako da sam bio osudjen da kupim od njih :(

Tesko da mogu da ti naplate ova dva meseca. Tako kako je napisan ugovor, ukoliko nisi zaokruzio ono "zelim dva meseca promotivnog pristupa...", onda se podrazumeva da ces koristiti modem a`la dial-up, dakle na sate. Ako su ti oni ipak pustili "flat", to je njihov problem...
Isto se odnosi i za one koji su uzeli ta dva meseca dzabe, do kraja ovog meseca trebaju da odu u postu i izjasne se koju ce brzinu od oktobra. Ako to ne urade, podrazumeva se da ce kupovati sate, i "flat" ce im biti ukinut.
U svakom slucaju, ostavljaju prilicno diletantski utisak...

I da, bilo je promene IP opsega, doduse kod mene prosle nedelje, ali se vratilo na staro (212.62.44.xxx).
Takodje, nekoliko puta mi se modem sam deinstalirao sa USB-a, pa se potom opet instalirao...?!?

Zorro je napisao(la):
...
Takodje, nekoliko puta mi se modem sam deinstalirao sa USB-a, pa se potom opet instalirao...?!?

Nekoliko puta...? :mrgreen:
Meni se to desilo bar 15-20 puta. U poslednjih nedelju dana mi se desavalo da upalim racunar i nemam izlaz na net, vidim racunare u "lokalnoj" mrezi i aye to. I jos ko zna koliko tripova sitnijeg obima... sve u poslednje vreme.

Nije mi jasna tvoja slobodna interpretacija ugovora. Iznajmio sam modem, i odabrao brzinu konekcije, ako se dobro secam, da ne jurim ugovor po gajbi sada, od tog momenta mi naplacuju mesecnu tarifu za brzinu linka.

modem ima da se kupi kod nas i ja mislim da je jos uvek na prodaju , lik ga ceni 50eur, a u pitanju je SB4100E ili tako nesto, naravno polovan, cak je bio ponudjen i na ovom forumu

u KDS Ttelekomu ili ti SBB, modem kosta 60 eura za korisnike, a 100 eura za one koji hoce samo modem bez prikljucka,

kad sam uzimao modem , prvo sam se raspitao za sve pakete i usluge i dosao do zakljucka da je najbolje iznajmiti modem, jer nisam hteo da dajem 50eura za onaj SB4100 sa pocetka price, nego me ovako usluga za FLAT-256k kosta 2300 din, sto je i dalje najjeftinije u zemlji, a prva cena je bila 3000 din za tu uslugu plus modem

sto se tice paketa:
aktiviranje se racuna od 1. u mesecu , znaci ako iznajmis 15. u mesecu, placas celu sumu ali koristis 15 dana, i mogu ti reci da su mi prvo rekli obratite paznju da aktivirate nalog, ako ga budete menjali sa 64 na 256, oko 1. u mesecu

a za probni rad sam objasnio, ali evo jos jednomu:
u cenu od 8000 din uracunat je modem i 2 mesecca FLAT-64k, pa su mi rekli, ako hocete posle prvog meseca da predjete na vecu brzinu, moracete da platite po cenovniku , a 64k koje bi inace koristili taj mesec, vam ukidamo i aktiviramo novu brzinu, koju ste naknadno platili

e sad moje misljenje:
PTT je pretpostavio da ce vise korisnika da se opredeli za kupovinu vremena , pa su hteli da u prvom paketu odmah prodaju i 2 meseca FLAT-64k, zato je cena 8000 , kao sto sam rekao , modem 6000 i dva meseca FLAT-64 jos 2000

a sto se tice ip adrese , kazu da postavljaju jos jedan sistem , pa je modem slucajno presao na taj sistem , a to zavisi od frekvencije koja je podesena u modemu , 192.168.100.1, pa vidite.

Kod mene sad ima dve frekvencije, 77000... i 78600.... , i to se samo pojavilo, kazu da dako treba.

192.168.100.1 ti je interna adresa modema i to je privatna adresa, sa njom ne mozes biti na internetu.

to znam,

preko nje sa podesava modem , to je adresa koja je u modemu, ustvari ta adresa ucitava html stanicu koja ju u biosu modema, preko koje se podesava modem, a posto modem ima ip adresu, koji mozete da vidite kad ucitate 192.168.100.1, predpostavljam da podesavanju modema moze da se pristupi preko interneta , i tako se pojavila kod mene druga frekvencija, predpostavljam nisam siguran,

ako neko zna nesto vise neka napise

virtual je napisao(la):
...

Nije mi jasna tvoja slobodna interpretacija ugovora. Iznajmio sam modem, i odabrao brzinu konekcije, ako se dobro secam, da ne jurim ugovor po gajbi sada, od tog momenta mi naplacuju mesecnu tarifu za brzinu linka.

Moje tumacenje se odnosi na one koji su KUPILI modem. Ti si ga iznajmio, za tu opciju ne postoji free period, dakle odmah si naveo koju ces brzinu, i ne moras ponovo da se izjasnjavas glede toga.

U samom ugovoru nije precizno definisano sta se desava sa onima koji su izabrali gratis period, a nakon njegovog isteka. Tumacenje da je potrebno ponovo doci u postu i izjasniti se u vezi modaliteta daljeg koriscenja potice od sluzbenice na salteru.

Evo i ja da se javim. Dešavalo mi se slično ko i vama: u poslednjih nekoliko dana bar jedanput dnevno mi se modem sam od sebe resetuje i krene u inicijalizaciju pa stane na <<Search for a Upstream Channel>>. Tu bleji desetak minuta, a na modemu trepće Ready dioda. Onda kad se konačno inicijalizuje do kraja Windows javi <<Windows - System Error : There is an IP address conflict with another system on the network>> i <<The system detected an address conflict for IP address 192.168.100.3 with the system having network hardware address 00:02:00:13:7B:23. Network operations on this system may be disrupted as a result.>> Posle ovoga nestavlja regularan rad. Znači dnevno mi neradi net 10-15 min.
Sad kad pomenuste promenu opsega i meni se danas promenila IP adresa. Bila je 212.62.44.183 a sada je 212.62.61.1xx . Moram da napomenem da danas nije bilo prekida niti zastajkivanja. Valjda su to samo dečije bolesti...
Ovo sto predlaže marko1101 je dobra ideja. Ja sam predlagao nešto slično čim smo se nakačili na kabl, al me niko nije konstatovao :(

a sta to marko predlaze? osim da im upadnemo tamo i j**emo kevu? :D

evo konkretnog predloga,

postavio sam news, server je 213.137.124.211, da vidimo kako ce ovo da funkionise, pa da mozda predjemo i na forum :)

posto je jos u fazi testiranja, moze da se desi da neradi , pa opet radi , pa neradi , :) , jer vam ovo poznato :)

pisite sve utiske o KDS internetu, nevezano za provajdera (PTT,SBB i td..)pozvani su da napisu komentari i oni koji nemaju KDS internet, jos !

pozdrav
marko

cekaj, jel to tvoj ip? ja stalno dobijam tajm out...

promenio sam ip 213.137.124.225, to je news server, za sve sto je vezano za kds internet

Evo posle dva dana rada pod novom IP adresom nema prekida, ali su pingovi očajni za kablovski modem. Isto tako sam primetio da sav saobraćaj ide preko telekoma republike srpske, a ne preko verata (većim delom). Što se tiče downloada, nisam primetio neko usporenje, ali se primećuje mnogo stabilniji protok tj. nema oscilacija u bandwidth-tu kao ranije. DUmeter-ov grafik je ranije izgledao kao gomila vertikalnih crtica a sad je mnogo popunjeniji. Neznam šta je bilo bolje.... pingovi su bili sjajni, a counter je preko beotelovog servera bio milina.
Jel neko zvao ove iz PTTa i možda saznao nešto novo npr. kada će da vrate stari sistem?

P.S. :happy: ura za markov news server

pa ovo 212.62.61.1xx . Imam problem sa news serverom. Vidim da ima 10 poruka ali nemogu da ih skinem. Isto tako vidim i sve teme

imam 128kbps up link, verovatno je zbog toga jer inace radi,
a dali mozes da postujes na news

ima li neka fora da se vratim na 212.62.44.xxx opseg, osim da isključim modem na sat vemena i molom boga da upadnem?

taj opseg adresa vise nepostoji, izgleda da su ga ukinuli potpuno

Au pa šta će biti sa našim inzvarednim pingom?

Još uvek ne mogu da skinem poruke sa markovog news servera, server is not responding

marko, jel imas neki firewall na toj news server masini?

Nazad
Vrh Dno