Šta je novo?

PTT KDS - internet za dva meseca?

• Začetnik teme Začetnik teme Gorr
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gorr

Znamenit
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
1,025
Moja oprema  
CPU & Cooler
CPU: INTEL Core I9-10900KF 10-Core 3.7GHz (5.30GHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 Black
Matična ploča
MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI
RAM
KINGSTON DIMM DDR4 64GB (2x32GB Kit) 3600MHz HyperX FURY RGB
GPU
Gigabyte Aorus RTX 2080 SUPER 8G
Storage
SAMSUNG SSD 970 EVO PLUS 1TB NVMe M2, Seagate 6TB IronWolf Pro NAS
Kućište
Be quiet! BGW34
Monitor
Dell U2713HM
Ostale periferije
APC SmartUPS 1000
Pristup internetu
  1. Optički internet
Upravo sam dobio mail da bi internet trebalo da se pusti u rad u roku dva meseca, zna li neko vise o tome? Evo odgovora na pitanje za moj kraj (28 blok)

>>Poštovanje,

>>Ako je za utehu u naredna dva meseca se planira puštanje interneta.

>>Srdačan pozdrav

Ima li neko koju informaciju vise?

Mnogo puta su obećavali da će biti uskoro, do kraja godine, za koji mesec, tako da im ne verujem baš...

Pozdrav 😀

Ja sam, kao i verovatno ti, na bivsoj Telefonkablovoj mrezi, ali na Konjarniku. Rekose da ce net da puste do kraja godine... Nisam ih samo pitao koje :d
U svakom slucaju, buduci da mi po ko zna koji put govore da ce net biti do kraja nedelje, meseca godine... nesto im bas i ne verujem, ali hajde da vidimo i to cudo :banana:

meni je telefonkabl obecavao cable net jos 1999 kada su mi i uveli kablovsku tv.I od kablovskog neta nista ni sada kada sam na PTT KDS-u iako su povremeno prosle godine na info kanalu vrteli informaciju o skorom pocetku cable net-a

Hm, nisam nesto optimista po pitanju neta u Srbiji... Tesko da pre 2006. ima bilo sta od toga. Koliko ja znam, TKB-ove mreze su gradjenje jednosmerne, sa jedinom namenom za prenos TV i radio signala. Sad, ne znam sta je sve potrebno da se uradi da bi ta mreza bila dvosmerna (ako neko zna, nece biti zgoreg da to i napise 😀), ali znajuci tempo po kom PTT radi - tesko da u skorije vreme ima ista od toga... Ne zaboravi da su im godine trebale samo da nam puste njihov TV signal......................

Ma ako su to i ranije govorili nema svrhe dalje raspravljati, ja sam ih ranije par puta pitao, ali su mi lepo rekli da nece biti u dogledno vreme...

Nista, zivi bili pa videli

Koliko sam ja chuo, prvo ce Rakovica dobiti posle Toshinog bunara Internet preko PTT-a, ja lichno i ne znam nikog iz Rakovice ko ima PTT, a i sto bash Rakovica, nisu mi uopshte jasni.

lucky2001 je napisao(la):
Koliko sam ja chuo, prvo ce Rakovica dobiti posle Toshinog bunara Internet preko PTT-a, ja lichno i ne znam nikog iz Rakovice ko ima PTT, a i sto bash Rakovica, nisu mi uopshte jasni.

Evo, da javim da ce i u centralnom delu Zemuna da se uvodi kablovski net, pocev od Karadjordjevog trga (gde su radovi u toku i u roku od deset dana ce pustiti signal) preko zemunskog keja pa sve do glavne poste i onaj deo prema hali Pinki.

Pozdrav

ran je napisao(la):
Evo, da javim da ce i u centralnom delu Zemuna da se uvodi kablovski net, pocev od Karadjordjevog trga (gde su radovi u toku i u roku od deset dana ce pustiti signal) preko zemunskog keja pa sve do glavne poste i onaj deo prema hali Pinki.

Pozdrav

Puuu bre! 'bem im dete sto ne zagaze jos jednu stanicu nize 😡

vesin je napisao(la):
Kakve su maksimalne brzine moguce preko kablovskog neta?

64Kbit, 128Kbit, 256Kbit - verovatno moze i brze, firma koja je meni ugradila kablovsku TV a koja pruza uslugu kabl. net-a daje ove brzine. 64Kbit je uglavnom u FLAT varijanti, znaci mozes neograniceno da skidas a na visim brzinama od toga uglavnom postoji ogranicenje. Mada, verovatno negde postoji i 128Kbit flat.

lucky2001 je napisao(la):
Pa recimo zbog toga sto sam ja, koji zivim u Rakovici, potpisao "ugovor o prikljucivanju na kablovsko distribucioni sistem poste" jos davne 2002. godine, preciznije 06. avgusta 2002. godine i sto ni do dana danasnjeg (08.12.2004. !!!!) nisam dobio ni TV i Radio signal (!?)... samo svi vi imate srece jer su nas vec zestoko iz^ebali i jos uvek nas ^ebu a vas nece... vi cete, nazalost, pre mene dobiti kablovski internet bas kao sto ste i njihovi korisnici postali pre mene (meni pricali da nemaju para a ovamo: puf! "energomontaza" i "TKB" su postali deo PTT KDS-a!!!! Pa ko je bre ovde lood!?) i naravno - za to niko od vas nije kriv. Ali, sta da radim... mogu samo da gubim zivce i da se nerviram a njih tako zabole... rade sta hoce i kad hoce i ne moze im niko nista jer zivimo u takvoj zemlji gde nema zakona... uzas, nemam vise reci... uzasnut sam, ne znam vise kome da se zalim i sta da kazem... e da, jos kad bih ja bio jedini... ovako kao ja, ustvari malo bolje od mene, je proslo oko 10.000 "korisnika" na teritoriji koju obuhvata podstanica "Rakovica"!!!!
NO COMMENNT!!!!!!!!

Poslednja izmena:
mene je lik iz ptt-a skoro godinu dana ubedjivao da su krenuli da uvode net u centar i da su tu odma iza prvog tjoshka da bih ja potegao vezu i saznao da je to sve bila gnusna lazh. toliko o pttu.
inache za rakovicu znam ja dosta ljudi koji su ispaljeni, ne shvatam zashto se lepo ne skupite i ne tuzhite ih...
P.S. zar nije bila u novinama neka pricha da bi ptt kds mogao da izgubi dozvolu za rad ? nisam ja chitao al pushtali su nam to na sbb info kanalu a pitam jer mi deluje ko klasichan marketinshki... ima li ovde neko ko je malo vishe uputjen u celu ovu prichu ?

Poslednja izmena:
ReV je napisao(la):
mene je lik iz ptt-a skoro godinu dana ubedjivao da su krenuli da uvode net u centar i da su tu odma iza prvog tjoshka da bih ja potegao vezu i saznao da je to sve bila gnusna lazh. toliko o pttu.
inache za rakovicu znam ja dosta ljudi koji su ispaljeni, ne shvatam zashto se lepo ne skupite i ne tuzhite ih...
P.S. zar nije bila u novinama neka pricha da bi ptt kds mogao da izgubi dozvolu za rad ? nisam ja chitao al pushtali su nam to na sbb info kanalu a pitam jer mi deluje ko klasichan marketinshki... ima li ovde neko ko je malo vishe uputjen u celu ovu prichu ?

marketing ili ne, to je izjavio Veljin pomocnik za telekomunikacije u vecernjim novostima. evo skena.

Prilozi

• novosti.webp
    novosti.webp
    237.1 KB · Pregleda: 114
Ja sam u Ivana Ribara na bivsoj mrezi KDS Bezanije. Naravno net nikad ni ne ocekujem. Na Bezaniji sam pre njene prodaje bar imao "one" kanale 😀 a na PTTu naravno toga nema. Bar su im kanali legalni, tj stalno imaju siglal, a ne kao sto je bilo na Bezaniji neke gluposti na Holandskom, pa onda svakih par sati iskoci "please insert decoder card" ili tako nesto 😀

Geek_master je napisao(la):
Ja sam u Ivana Ribara na bivsoj mrezi KDS Bezanije. Naravno net nikad ni ne ocekujem. Na Bezaniji sam pre njene prodaje bar...
E, vidis... znas sta su meni gospoda iz PTT rekla kada sam posizeo sto su "energomontaza" i "telefonkabl" postali deo PTT KDS-a bas u vreme kada "nije bilo novca za zavrsetak izgradnje u Rakovici"? - "Gospodine, pa mi smo te dve mreze PREUZELI, nismo ih otkupili..." !!!!!? I LOPOVI i LAZOVI su oni...

Poslednja izmena:
Ne znam da li vam je poznato ali PTT kablovski internet je od pre neki dan moguc i u "okolini Slavije"! Pogledajte na sajtu (www.ptt.yu)... toliko o tome kako ce "Rakovica" biti sledeca koja dobija kablovski net. Inace na Slaviji su pre samo nekoliko meseci nudili ugovore, znam jednu zenu koja radi u firmi na Slaviji (ulica Alekse Nenadovica) i koja mi je to rekla pa vi vidite... tamo su cekali da se sve zavrsi, samo potpisu ugovore i odmah sledi pustanje signala (a navodno je "Centar" trebao da se radi u isto vreme kad i "Rakovica")... a meni ("samo" 10-ak hiljada ugovora su sklopili u Rakovici) su prvo oteli pare pa tek onda poceli da "grade"!

Nazad
Vrh Dno