Šta je novo?

Ptt Adsl?

Ja sam dobio prvi racun koji je oko 600 i nesto din :zgran: ne znam zasto je tako mali....

Obracunava se koriscenje interneta od pocetaka do kraje kalendarskog meseca. Predpostavljam da si se prvi put povezao sredinom oktobra (256kb/s), otuda i racun od 600 dinara. Takodje i promotivni period traje tri kalendarska meseca a ne 90 dana.

ma sa tim rachunima nesto drugo nije u redu, moguce je da to ima veze sa pomenutim pojeftinjenjem, ili sta vec !?
sutra ih zovem da vidim sta se desava!

@rusi,dedamrsoje
kad ste dobili taj racun ?

sto nece i meni da stigne 600 din :eyebrows:

Poslednja izmena:
Ja sam 1mesec na ptt-eu. Odma sam uzeo 512 i ocekivao sam 1500din. A dobio sam ga pre oko 10dana i jos ga nisam uplatio :d a net radi :smoke:

Ja sam dobio racun 2500 iako mi je trebao biti treci mesec koriscenja interneta,kada sam zvao da se raspitam sto je to tako odgovorili su mi da sam bio ukljucen par dana u "1." mesecu pa da mi je na to uracunat popust...e sad nista strasno da meni nije upravo suprotno u vise navrata i uz dosta raspitivanja objasnjeno da to ide npr od 16. do 16. u mesecu i kada sam ih ja pitao zasto mi je receno da ce biti tako oni su mi odgovorili da su i oni onda tako mislili ali su imali problema sa vladom i obracunavanjem poreza pa su promenili nacin racunanja ...
Takodje ima da begam sa ptt-a na drugi provajder ako ne snize cene,ne vidim razlog zasto bi placao vise ako ne moram...

A sto se tice ove price oko rutera ja od jula pokusavam da dobijem jedan(512k) i stalno mi se govori da trenutno nema(ne zna se kad ce biti) a u vise navrata da nema cak ni obicnih modema...

Pa eto zasto od sada nece moci da se uzme router pa da se posle predje sa 512 na 256 - niko vise ne dobija router, pogotovo ne ovaj 4-portni... :wall: :wall: :d

p.s. Ja sam imao srece jer tada nisu imali modeme... :d

Ptt Adsl Trigon

Goxy...Cena router-a Asus AAM6010EV-T4, ako si za taj pitao, je oko 45e. Samo sto njega vise nema...u prodaji. U slucaju da ga bacis sa 6. sprata ta je cena.
Delija... znam za komentare. Sve je to ok...pogotovo sto si moj covek (bas danas idem na Zvezda - Real basket), a i dobar ti je taj Asus 4X Lan...bar je kod nas na stolu lepo radio...

Pozdrav

Ptt Adsl Trigon

Jel ima neko da preporuci neki Wirless Access Point...bilo da je ADSL Router + Wireless, bilo da je samo Access Point. Pri tome bi bilo ok kad bi mogao da baci signal bar u tri sobe u stanu od 5...Ja sam probao neki koji otprilike baca kroz jedan zid i to je to. Saveti...

Pozdrav, Milan.

Poslednja izmena:
@excess

huuhh,necu ga baciti sigurno, sad ce da ga vezem za sto da slucajno ne padne ili sta vec !
:)

Heh..upravo sam dobio odgovor od drugog provajdera koji me obavestava da vise nema kapaciteta na mojoj centrali...sad ne smem ni da raskinem ugovor ili ovo mene opet na dial-up-u. :S:

Poslednja izmena:
raspitaj se za prebacivanje na telekom (ukoliko ti je to opcija), prilikom prebacivanja kod njih ne gubish adsl sigurno (skoro sigurno), jer telekom odgovoran za svu opremu u centralama, pa i za njihovu raspodelu!
pitaj (najbolje da odes do njih), ja sam se informisao i garantovali su mi da necu ostati bez adsl-a jer ljudi koji menjaju provajdera a prebacuju se na telekom imaju prednost !
to je nezvanicna info koju sam dobio od njih !

Evo stigao mi je danas prvi racun od 193 dinara, adsl mi je pusten u rad 26.10.

To znaci da imas jos samo 2 meseca sa popustom... :S:

@excess

Imao sam ptt ADSL, ali sam raskinuo ugovor, mada i ako hocu da obnovim ugovor ne mogu da koristim ADSL jer nema slobodnih portova na centrali. Sta da radim? Moze li PTT da sredi to nekako? Od koga zavisi da li cu moci da dobijem svoj port nazad.

telekom, pa onda provajder sa kojim nameravas da potpises ugovor ( ako provajder ima dobre vezice u telekomu sve se moze)
srbija-korupcija-kolumbija.....

a ako nista imas wireless opciju, tu sbb rulez !

@ panther
kako ti sljaka sada adsl ?
mula?
poz

Poslednja izmena:
Koristim Limewire i dl mi je u poseku oko 23-25, videcemo.......

@excess

Imao sam ptt ADSL, ali sam raskinuo ugovor, mada i ako hocu da obnovim ugovor ne mogu da koristim ADSL jer nema slobodnih portova na centrali. Sta da radim? Moze li PTT da sredi to nekako? Od koga zavisi da li cu moci da dobijem svoj port nazad.
Prijavi se kod telekoma tu bi trebao imati najvece sanse ...

Ja jos nisam dobio racun, ima li jos neko da nije dobio ?

I ja ga zatekoh tek juče u sandučetu. Predveče, kada sam se vraćao sa posla. Stići će sigurno.

Danas sam bas bio u telekomu da vidim da li je moguce ne izgubiti port prilikom prebacivanja na njih sa nekog drugog provajdera tj. da li posedovanje adsl-a predstavlja neku prednost i uverili su me da nije odnosno da ne mogu nista dok se ne raskine ugovor a onda ste ravni sa ostatkom ljudi koji su podneli zahtev(pre vas verovatno) i tkodje su mi rekli da ce telekomova akcija adsl-a verovatno krenuti kasnije jer su vec u zaostatku i da je moguce da ce moci zbog toga i nakon 1.12. da se prijavi bez placanja 500din za setup.

Sorry za blagi off u vezi telekoma ali sam smatrao da je neophodno obavestenje zbog korisnika koji nisu zadovoljni cenom ptt-a pa razmisljaju alternative(ja sam jedan od njih naravno).

Poslednja izmena:
podneti zahtev za telekom adsl nista ne kosta !
pametno je podneti zahtev na vreme, telekom izgleda nece naplacivati onaj usrani setup od 5000din za sve koji se prijave do n.godine (zvanicno je jos uvek 1 dec)

ne raskidati ugovor sa postojecim provajderom, raspitivati se u medjuvremenu kako stvar ide sa portovima....
inace meni su u telekomu dali suprotnu info (nezvanicno) u vezi portova, tj da se stvar razlikuje od centrale do centrale.....za mene licno to kao nije problem ! (pa se raspitajte)

sto se tice pojeftinjenja ove bene iz ptt-a onako na finjaka samo kazu stvar je u proceduri !
sve je nezvanicno i nesigurno, ja cisto sumnjam da ce oni pojeftiniti!
dok se oni smisle da to odrade ima da skoci eur i inflacija ..... i to mu je to !
kad je ista u ovoj drzavi pojeftinilo a da to nije bilo pod prisilom drz vrha ???

nadam se da gresim u vezi pojeftinjenja ! :)

Dosadni ste vise sa tim pojeftinjenjem. :d Nece vam otpasti kruna sa glave za tih 300 dinara razlike. Evo, idite na Najebee, tamo je 1750 dinara 512-ica... :-devil-:

Nije, ukljuci Connection Keeper i nema glava da te boli :smoke: .

Inace, sto se tice pojeftinjenja, ja sam net unapred planirao da uzmem 3 meseca pre 1.1.2007. Prognoza mi je bila da ce ako pojeftini to biti pre Nove g. Sad mogu samo da uzivam i cekam, ako se ne desi nista "spektakularno", odnosno ako me njihovo pojeftinjenje ne obraduje toliko koliko ocekujem cao vidimo se, tu su Telekom, Beotel...

Aaaaa u ala su azurni, podneo sam zahtev za prelazak na 256/64 paket pre dva dana i vec su mi realizovali zahtev... le le a ja mislio da ce tek za mesec dana da mi prestekaju na nizi paket, taman kad sam se naostrio za neki DL od 6GB ukupno, za preko vikenda.

U Trigon su stigli novi modemi. Asus combo (1 eth. + 1 usb), kao i neki Allied. Nazalost nema onih Asusovih routera sa 4 porta, ali mnogi koji su raskinuli ugovore a nisu vratili opremu morace da je vrate. Nista nije zaboravljeno niti od Trigona niti od Ptt-a, postoji lista "zaboravljenih"...

Allied telesyn je super marka! Pre bih uzeo njega nego asus-a!

Verujem da jeste... Ali ja sam ASUS-a uzeo zbog starih iskustava sa routerom... Meni su bitna podesavanja zbog E-mule-a. Onaj beli ASUS-ov USB modem mi uopste ne valja... Na mojoj liniji neki modemi rade a neki ne.

@excess
Sta bi sa spustanjem cena ,po meni cene nece spustiti dok telekom ne pocne sa pustanjem svog ADSL-a ,a to izgleda nece pre Januara...

Nazad
Vrh Dno