Šta je novo?

Ptt Adsl?

Zadnja 3 dana katastrofa na nbgu 1536 Kbps/192 Kbps.

Sta raditi ?

kod mene izgleda da se popravilo stanje, IP sa onim 89....
288658844.png
]

Ja ne znam ko normalan uzima ADSL ili bilo koji net od PTT-a, bez uvrede?
Svako normalan, jer do sada nije bilo problema a cena im je dobra... ako se ovo popravi i bude bez problema kao pre onda ne vidim zasto bih presao kod drugog?

Poslednja izmena:
Tacno 3 godine koristim ptt adsl, i do sada nisam imao ni jedan problem. Nesto me danas zeza rapid, ali uglavnom je sve ok. Ne verujem da se kod ostalih provajdera ne desavaju povremeni zastoji. Tako da DJALF - Da li ti koristis ptt pa znas o cemu pricas ili pokusavas da utvrdis koliko mozes da lupis, a da pritom ostanes ziv. Mislim, bez uvrede.

strucnjak za PTT internet u srbiji:
- Nesto me danas zeza rapid
- Torrenti i rapidshare mi konstantno pice 50 KB/s Ni jednom mi nije pukla veza niti mi opala brzina

nekoriste svi PTT Internet za rapidshare :d
siguran sam da ima jos korisnika kojima nije jedini cilj da 'poskidaju' sve xxx filmove sa rapoda

Imam PTT ADSL 4 godine i imao sam PTT kable 3 godine
od PTT kabla sam odustao zbog vrhunskog bezobrazluka u ceni i katastrofalne veze
pocetni paket 256/128 je na kraju spao na 256/50~80 kbita
za cenu su mi odgovorili da ima ljudi koji nemaju uslove za adsl i vec su kupili modem tako da je njihovo monopolisticko ponasanje 'opravdano'

Svake godine u letnje vreme na PTT ADSL se pojavljivao packet loss s tim da je ovaj put najgori moguci
jedino nema packet lossa u ranim jutarnjim casovima

jednostavni test do www.google.com pokazuje da se packet loss javlja i i na ptt i na telekomu a i kasnije
- zakupljene jeftinije (preko male krsne) rute ?
- prodati kapaciteti koji premasuju brzinu linka (zato rano ujutru je dobra veza? )

sa ovakvom vezom (vidi sliku) i surfovanje je tesko

Prilozi

• www.google.com.png
    www.google.com.png
    12.9 KB · Pregleda: 82
Ma bre ljudi ovo sto je slabiji net ovih dana nema veze sa ptt-om vec sa telekomom. Radovi su u toku u najvece, znaci kod mene u komsiluku vecina je na telekomu i danas i juce su imali iste probleme, cak nisu imali ni net. I kad pingujete ne pingujte na www.google.com jer ko zna u koju drzavu pingujete, mozda u Portugaliju :D. Najsigurnije je ptt.net

Gospodo smirite strasti i normalno razgovarajte. Svako je za vredjanje dobio po dva poencica i sada pamet u glavu i malo vise kulture. :wave:

2 ping testa u trajaju od po 10 min (tacno 600 sec).
Prvi test ping -t www.google.com.
Drugi test ping -t www.ptt.rs

Zakljucak : Problemi u transportnoj mrezi do provajdera.

Edit : Provajder naravno PTT 1024/128kb DSL.

Prilozi

• www.google.com.jpg
    www.google.com.jpg
    70.9 KB · Pregleda: 65
  • www.ptt.rs.jpg
    www.ptt.rs.jpg
    71.3 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Ma bre ljudi ovo sto je slabiji net ovih dana nema veze sa ptt-om vec sa telekomom. Radovi su u toku u najvece, znaci kod mene u komsiluku vecina je na telekomu i danas i juce su imali iste probleme, cak nisu imali ni net.

Nema to nikakve veze sa Telekomom...
Evo jos 2 testa:

Prilozi

• test_PTT.PNG
    test_PTT.PNG
    28 KB · Pregleda: 60
  • test_2.PNG
    test_2.PNG
    27.9 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Meni pokaze da nema problema kada testiram sa domacim linkom (mislim glupo je testirati sa domacim - sta skidam sa domacih sajtova :) ) , ali kada probam neki drugi... Evo primer dole :(

Poslednja izmena:
Obojica ste neopevani ******* sto se vidi i iz aviona, da ovde ima moderatora vec bi leteli odavde a ne da vas pustaju da vredjate druge korisnike, sto redovno radite!
PTT nikako nije vlasnik Telekoma niti ima vecinski paket akcija, sto svi sem tebe dobro znaju, zato nemoj ti da seres!
Koje ******e pustaju ovde, to je neverovatno.

Izvoli pa procitaj na wikipedia tamo ti sve pise ako znas da citas:

http://sr.wikipedia.org/wiki/JP_PTT_saobraćaja_"Srbija"

JP PTT je vlasnik cak 80 % kapitala Telekoma Srbija.
Tako da ja za moje argumente imam i dokaze a ti neke nebuloze lupas iz glave i bespotrebno vredjas ljude

Poslednja izmena:
:)fenomenalan lik:) prvo na forumu gde ima veliki broj korisnika ptt adsl-a kaze da svi oni nisu normalni, a zatim nekoliko postova dalje, izjavi da su ti koji vredjaju druge *******. Covek na kraju ispade samokritican.

Dobro, neka prica sta hoce, nego da li se i vama popravio net?
Kod mene vec drugi dan radi normalno.

Da, da, evo radi normalno i u KG i u BG, pu, pu, da ne ureknem...

Dobro, neka prica sta hoce, nego da li se i vama popravio net?
Kod mene vec drugi dan radi normalno.

Da popravio se radi odlicno. Mada nije mi jasno zasto ne stave obavestenje na sajtu da imaju probleme da znamo, a ne da se ganjamo po forumima i raspitujemo sta je i kako je.

da kucnem u drvo popravilo se :) uzeo ponovo premium nalog i skida 110KB/s megabit paket :)

Ja ih juce zvao zbog nekih drugih stvari. Izmedju ostalog ih pitao za IP adresu 89. Oni kazu da to nema veze sa IP adresom i da su imali problem u prethodnih 10 dana (kada sam zvao pre par dana onda nije bilo problema :S:) ja im opisem situaciju sa IP 89 a ona se pravi luda.

Meni je cudno to sto nisam osetio taj problem... :-/

Ja jedino sto nemam vise onaj problem sto me kao izbaci sa konekcije.

boZZaP - klasican primer strucnjaka za sve i svasta u Srbiji, a naravno xxx sadrzaji mu prvo padnu na pamet kad se pomene rapid, verovatno ne zna da ima ovde ljudi koji 80% vremena na rapidu koriste za ozbiljne stvari i razmenu fajlova, a ostalo skinu po neki film, seriju... Trudim se da u ovim odgovorima ne uvredim nekog, ali neki stvarno zasluzuju:smackbum:

Popravilo se stanje u zadnja 2 dana medjutim danas kada sam se ulogovao kada me shlog nije strefio....opet isto :(
ping u WoWu 5 000 :p

opet isto.. ne verujem... :(

Dobro je nisam jedini :d

Ja imam problema sa Telekomovim ADSL-om,jest da je tema ptt adsl,samo zelim da kazem da imamo isti problem bez obzira na provajdera.

Imam packet loss od 12-15% dok pisem ovo i average ping ka google je 180.

Da li neko ima pojma sta se desava ??? Ovo nije ranije bilo.

Prilozi

• Ping Google sa Telekom ADSL.jpg
    Ping Google sa Telekom ADSL.jpg
    73.8 KB · Pregleda: 48
Ja imam problema sa Telekomovim ADSL-om,jest da je tema ptt adsl,samo zelim da kazem da imamo isti problem bez obzira na provajdera.

Isti problem as Telekom ADSL ovde kod mene na poslu.Probacu kasnije kada stigne kuci Sezam da vidim da li se isto desava.Inace cudno se net ponasa to da,malo-malo pa mi zaglavi na ucitavanju neke stranice,mada problema sa brzinom DL nisam imao(al primetih prekjuce da imam malo vishe pokvarenih rarova no sto je normalno skinutih sa rapida).

Isti problem as Telekom ADSL ovde kod mene na poslu.Probacu kasnije kada stigne kuci Sezam da vidim da li se isto desava.Inace cudno se net ponasa to da,malo-malo pa mi zaglavi na ucitavanju neke stranice,mada problema sa brzinom DL nisam imao(al primetih prekjuce da imam malo vishe pokvarenih rarova no sto je normalno skinutih sa rapida).

Upravo tako ! Kad otvaram bench ili google ili bilo sta drugo,bukvalno vidim kako ucitava na benchu post po post,google vidim kako icrtava boje,sto ranije nikad nije bilo.Kad izmerim na speedtestu brzinu,kaze oko 450kbps,sto je ok za 512k paket.

Stvarno ne znam u cemu je problem,jos ih nisam zvao.Da li je neko pokusao da kontaktira svog provajdera??

izgleda da je problem resen... nadam se samo da netje opet poceti jer stvarno nervira... :)

Poruka "Your internet connection is experiencing problems or your network administrator has blocked Gmail chat. Learn more" mi govori da Telekom ISP nisu bash sve ofce na broju atm...

Sad i meni radi.Izgleda da je dosao Administrator sa godisnjeg i iskljucio kuvalo za kafu iz zida i ukljucio server :D

Da se prikljucim, sto se Lelekoma tice.

Radi katastrofalno do tragicno lose.
Cak vise ne smem ni da resetujem ruter,
jer satim ne moze da pridobije IP adresu.
Katastrofa.

Jes' da je tema PTT, ali eto... bice da nije problem samo do njih.

Pozdrav,

Vrh Dno