Šta je novo?

PTT adsl

ma bezi bre adsl nista bez telekoma te druge ruke baci kucicima

ma bezi bre adsl nista bez telekoma te druge ruke baci kucicima

Da ne idemo u offtopic, ali koristio sam pre skoro godinu dana PTT ADSL radio je super, a sad mi je jedan od linkova Verat 10/1 akcijski paket, i radi odlicno, tako da mislim da ovo ne stoji.

I meni PTT radi super, i uvek imaju dobre akcije...

Ja imam potpisan Opšti ugovor i 1,5 Mbps paket i danas sam primetio da su mi povećali brzinu net-a na 5/1 Mb. Nadam se da neće da nam povećaju cenu sa 1300 na 1850 dinara.
SpeedTest 2.jpg

Poslednja izmena:
Čudi me da nemaju u ponudi Televizijske programe preko ADSL-a? Da li je to samo Telekomova privilegija?

Ovako mi "dobro radi" net svakog dana od povecanja brzine do ranih vecernjih casova.... Tad se nekim cudom pojavi i radi do jutra :-\... Nesto je Telekom za*rao u mom naselju i adsl ne moze da izgura vise od 3.5 mbita... Uskoro treba da prođe pored mene kablovski net i jedva cekam da vidim ledja ovim adsl hohštaplerima... Katastrofa.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1371193255780.jpg
    uploadfromtaptalk1371193255780.jpg
    70 KB · Pregleda: 143
Čudi me da nemaju u ponudi Televizijske programe preko ADSL-a? Da li je to samo Telekomova privilegija?

Osim Telekoma (Srbija) IPTV (uz ADSL) imaju i EUnet i Orion, a PTT (Pošta) je koliko sam informisan (nedavno pitao) od njihove tel. podrške hteo da ponudi i IPTV, ali su njihove kolege iz Telekoma bile protiv toga, tako da bar za sad ne nude tu opciju. Iako je PTT po papirima vlasnik Telekoma Srbija, to u praksi ne deluje da je tako, ali to je njihova interna stvar ko će kome da "naređuje" šta može a šta ne...
Do sada sam koristio PTT KDS (Pošta) kablovski net i PTT ADSL i u oba slučaja sam bio prezadovoljan pruženom uslugom ali ne i ponudom. Ono što se meni nije svidelo kod PTT kablovskog neta su bile nedopustivo mizerne max. brzine u ponudi (po ne baš pristupačnim cenama) bar tad (sad je max 10/1 Mbps :zgran:), a što se tiče PTT ADSL-a moja tel. parica u centrali nije podržavala veću brzinu od 10/1 Mbps :S: Kvalitet onoga što sam dobio u oba slučaja je bio savršen i tu nemam zamerki, ali to može mnogo brže... i evo sad prešao na Targo optiku i preporodio se i što se tiče brzina i što se tiče cena, ali nebih sad o tome, imate temu o TT-u pa koga zanima može pogledati.

Sve u svemu sad već kao bivši korisnik PTT ADSL-a mogu da ga preporučim svima koji se misle da pređu na isti, jer radi za sve pare... Preduslov je, kao i za sve ostale ADSL provajdere, da vam je dobra telefonska parica i da ste što bliži centrali na kojoj ste priključeni, i naravno da su vam tel. kablovi, račve i spliter u stanu korektni i bićete zadovoljni... :)

Poslednja izmena:
Korisnik sam njihovih usluga vec neko vreme. Dobio sam Sagem ruter, obicni beli, sa jednim lan i jednim USB prikljuckom. Pre nekoliko dana sam pitao tehnicku podrsku da li mogu da mi ga zamene za bezicni ruter, ali rekose da trenutno nemaju na stanju. Da li neko zna kada ce nabaviti novu turu bezicnih rutera?

Isto sam ih pitao pre 3 meseca pa su mi rekli da nemaju i da očekuju bežične rutere... I dalje čekam :)

@Lik BG: "Ono što se meni nije svidelo kod PTT kablovskog neta su bile nedopustivo mizerne max. brzine u ponudi (po ne baš pristupačnim cenama) bar tad (sad je max 10/1 Mbps )"
---------
Ja sam ih pitao jos pre godinu dana i rekli su mi da imaju i 16 Mb/s. Ti si verovatno to video na njihovom info kanalu na tv, ali to su vesti koje nisu dugo azurirali (bar 3 godine), cene su ostale iste ali dodavali su i nove brzine. Koliko sam ja shvatio kroz razgovor sa njima, ovi sto drze TV kanale su u nekoj svadji sa onima sto prodaju internet pakete kroz isti taj zajednicki kabl i to zato tako i funkcionise. Ja imam kabl PTT ali samo za TV i vidim na info-kanalu da je cena interneta za 4 Mb/s 1600 din. a mi kod TT za istu lovu imamo 24 po ugovoru, a realno 26-30 Mb/s, pa uporedi :)
Inace PTT ima najskuplju instalaciju i stvarno je ljudski napravljena mreza, radio im je "Pupin". Imaju optiku do zgrade, ali razvedeno je koaksom, mada se to i ne odrazava na brzinu. I unutar zgrade su kablovi oklopljeni metalnom konzolom i postavljeni su limeni razvodni ormari sa pojacivacima, tako lepo ni jedna druga kablovska nije uradjena. Ta im se mreza nece ni isplatiti, mnogo su ulozili, ali eto, kad je drustveno, nikoga nije briga da bude u toku sa trzistem i ne vide da ce ih konkurencija unistiti, (a moze biti i da vide i da to neko unistava namerno).

čini mi se da formiranjem novog sajta, dela preduzeća i ostalog kod ptt-a više nikada nećemo imati ovakve ekstra povoljne promocije... ovo sada može da odgovara samo onima koji imaju i mogućnost uvođenja kablovske mada je i to diskutabilno po navedenom cenovniku.

Da li ima neki poseban razlog zasto je KDS Televizija + KABLOVSKI INTERNET :
http://www.postanet.rs/lat/dokument...-kablovski-internet-fizicka-lica-cenovnik.pdf
skuplja od kombinacije KDS Televizija + ADSL INTERNET :
http://www.postanet.rs/lat/dokument...-adsl/kds-tv-i-adsl-fizicka-lica-cenovnik.pdf

Vec 10 godina koristim KDS i super je jer ima Arena kanale :) uskoro mi istice ugovorna obaveza kod Beotela (4Mb/s za 1000din) pa gledam koje su mi opcije.
Ovaj paket KDS + kablovski net 6Mb/s mi izgleda taman.

Nadam se da nema neko losih iskustava sa PTT netom ?

Sa njihovim aDSLom koliko znam niko nema problema. Ja ga koristim 2 godine i prezadovoljan sam.

Sa kablovkim netom, nemam pojma.

A danas mi se desava da iz cistog mira mi prijavljuje proizvoljno za razne sajtove Could not locate remote server a zatim posle par puta kada pokusam da odem na sajt ucita ga.
Koristim Operu 12.16 inace, nisam nista dirao, instalirao, fw je od Win7, free Avast imam,... Kontam da je mozda do ptt-ea.

vec nekoliko meseca sam korisnik ptt interneta i nisa mimao probleme

ali od skoro je pocelo svaki dan da mi puca veza ovako u vecernje casove ponekad i preko dan ali retko vecinom je nocu i to ponekad popijem i po 10tak dca u pola sata veoma iritira pogotvu kad ste u nekoj online igri tipa diablo 3

od danas me pocelo cak zeza i otvaranje neki stranica (random) neke otvara neke ne "server not found" jedno 100 puta refresh i najzad ucita

reset sam ruter milion put i soft reset i hard reset preko rupice pozadi pa ponovo namestao podesavanje prema odstampanom upustvu

jer neko ima slican problem ili je do mene a mozda i do njih i da zovem ptt i da se nekom na****m keve :d

Poslednja izmena:
Jesi procitao sta sam ja napisao?

Probao sam i iz IE, isti problem.

Poslednja izmena:
ako neko ima kablovski PTT neka napise utiske isto

A danas mi se desava da iz cistog mira mi prijavljuje proizvoljno za razne sajtove Could not locate remote server a zatim posle par puta kada pokusam da odem na sajt ucita ga.
Koristim Operu 12.16 inace, nisam nista dirao, instalirao, fw je od Win7, free Avast imam,... Kontam da je mozda do ptt-ea.

Imao sam iste probleme danas uključujući i pucanje veze u kasne sate što traje već neko vreme. Verovatno nešto rade.

Poslednja izmena:
Sta se dobija sa time kada se promeni DNS? I koji DNS se unese?

^
Da.

Danas me je zvala zena iz PTT-a. Ranije sam se prijavio da mi zamene obican ruter za bezicni i ostalo je da me pozovu telefonom kada budu stigli bezicni ruteri. Poslace mi postom kuci, a ja postarki da spakujem i dam stari ruter.
Znaci da su im stigli bezicni ruteri i nadam se da ce i ostalim kolegama koji cekaju na zamenu to brzo biti odradjeno.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno