Šta je novo?

PTT adsl

Koliko mogu da izvucem....6,10,20...da se ne zzzzz

Downstream - Upstream
SNR Margin : 24.0 - 15.0 db
Line Attenuation : 17.0 - 16.0 db

Poslednja izmena:
Prvi post i to ne bas najbolji... Jel radis za Telekom ili sta ??
Ако ради за Телеком, нека ми се јави са понудом коју не могу да одбијем, јер како ствари стоје, највероватније ће изгубити вишегодишњег корисника : )

Telekom mi podesio port 2 merenja BG i SZEGED
2410934863.png

2410932239.png

Predobro. Čini se da imaš jednu od boljih aDSL linija u Srbiji. :)

Opali i neki privatni torrent, da vidimo kako ide i tu.

Odlično je. Ali se malo razmimoilaze torrent i speedtest brzine. Pre bi torrent (cenim da je taj linux dobro seedovan?) trebao da izvlači maks. iz linije, a ne obrnuto.

Prvi post i to ne bas najbolji... Jel radis za Telekom ili sta ?? Ova PTT ponuda je mnogo bolja posto je UO samo 12 meseci ( 24 je kod telekoma ) a i cene su puno nize...

vidi druze, da li je prvi ili sto prvi post, totalno je nebitno...kao njihov korisnik, naleteo sam na informaciju o - net brzinama - i to skoro (ne znajuci da je ta vest bila josh pre dva-tri meseca, kako neki kazu, valjda), pa sam eto hteo da ljudi budu upoznati i sa ponudom telekoma...shto je najgore, cene su iste (to shto je ugovor ovde na 12, a tamo na 24, ne mora da znachi da je bolje, nego to samo tebi vishe odgovara - u svakom trenutku se moze prekinuti ugovor - naravno uz doplatu)...

dakle, tema, PTT adsl, videvshi novogodishnju ponudu, a ja kao korisnik telekom-ovog (valjda se nece protumachiti opet da reklamiram ili radim za isti) neta, dobrano sam se zapitao da li da prelazim na PTT ili da svoj paket unapredim nekom od - net brzina -...sledece je po sredi, da trenutno novac ostavimo po strani (sve je relativno slichno shto se tiche cena na relaciji PTT - Telekom, sem novogodishnje akcije), poshto do sada nisam imao problem sa provajderom, modemom, prekidom veze, ostvarenjem max. protoka, itd. da li se treba upushtati u avanturu promene provajdera zbog primamljive ponude...uzmi opremu, donesi, uzmi MIK, nece da ti daju, dodji u poshtu, daj MIK, uzmi opremu...da li ce biti problema (ochigledno u prva tri meseca promocije da nece), prekida veze...itd...videcemo...

da uporedimo i cenu - PTT 20Mbps, 2000 din*12mes=24000 din/god; Telekom 20Mbps 2800 din*12mes=33600 din/god - RAZLIKA 9600 din na godishnjem nivou - da li je vredno cimanja (ovu sumu prosechan pushach zdimi za dva meseca)

jednostavno chekam komentare ljudi...pozdrav

ja sam kod telekoma hocu da predjem na ovaj ptt 20mb e sad trazim mig kod znam da u orionu se dobija odmah oprema kad se potpise ugovor jeli to i kod ptt-a ? i gde se potpisuje ugovor kod ptt-a jel ima neka posebna posta ili moze bilo gde u pitanju je lokacija beograd ? ne smem da osatne bez neta 2-3 dana jel radim na berzi skupo ce me kostati i taj jedan dan :smash:

Uzmi neki mobilni prepaid net za ta dva tri dana i nećeš biti bez neta, ako ti tebaju detalji ponuda mts-a i Telenora za prepaid, možeš da mi pošalješ privatnu poruku. Prvo mi napiši da li već imaš neki mts ili telenor prepaid koji bi mogao da iskoristiš u ove svrhe, ali preko privatne poruke da ne bi išli u offtopic.

fora izmedju telekom i ptt je ta sto ljudi ne zele da se vezu na 2 godine kolika je ugovorna obaveza kod telekoma u odnosu na jednogodisnji ugovor kod ptt...da, moze se prekinuti ugovor od nadoknadu od 6,7k, sto je jos 4-5 meseci interneta...ja sam se jednom vezao sa njima na 2 godine, i tako su me lepo nasankali da platim sve moguce kazne koje su mogle da se plate samo zato sto su se pravili ludi dok ne prodje rok za vracanje/placanje za koji ja nisam ni mogao da znam jer me nisu ni obavestili, a onda samo odjednom - tras! - tuzba, pa ti vidi sta ces...time su mi nabili strah, pa se ni kod sbb-a posle njih nisam vezivao, iako sam isti koristio 3 god, a mogao sam da imam duplo vecu brzinu za to vreme, pa kad su pustili D3 akciju, ceo komsiluk potpisao na 2 god osim mene, i onda 2 meseca nikom nije radio net, a majstori nista nisu sredili, i ja sam lepo vratio opremu, a komsiluk ostao da muci muku...sladji mi ovaj 1.5mb bez ugovora nego 6mb uz dvogodisnji ugovor, a evo vec posle 3 meseca koriscenja poceli problemi, tako da cu i njima da vratim opremu uskoro posto ne mogu da rese problem a centrala mi ispod prozora i teram dalje ;)

Potpisao na 6Mbit, to mi je dovoljno. Odma u toku dana su mi prebacili.

vidi druze, da li je prvi ili sto prvi post, totalno je nebitno...kao njihov korisnik, naleteo sam na informaciju o - net brzinama - i to skoro (ne znajuci da je ta vest bila josh pre dva-tri meseca, kako neki kazu, valjda), pa sam eto hteo da ljudi budu upoznati i sa ponudom telekoma...shto je najgore, cene su iste (to shto je ugovor ovde na 12, a tamo na 24, ne mora da znachi da je bolje, nego to samo tebi vishe odgovara - u svakom trenutku se moze prekinuti ugovor - naravno uz doplatu)...

Necu da mislis da sam neki hejter ali ovo moram da napisem: Jesi ti dobro pogledao cene i brzine koje nudi jedan a koji drugi provajder?

Ajde da sumiramo:
Telekom UO 2 godine
-5mbps = 1499
-10mbps = 1899
-20mbps = 2799
PTT UO 1 godina
-6mbps = 1400
-10mbps = 1600
-20mbps = 1900

Jel ti vidis razliku ili treba da ti crtam? Za cenu 10mbps kod TeleKonja imam 20mbps kod PTT. A inace koristio sam do nedavno Telekom ADSL i 5. novembra mi je izasao ugovor a 7. sam im vratio opremu... Nudili su mi net brzine, samo sam se zasmejao - posto je ponuda stvarno smesna. Nek si kevi nude te brzine sa 24 meseca UO.

A ugovor se prekida sa penalima tog paketa na koji si potpisao dok ga neotplatis. Znaci ako ja zelim da prekinem ugovor kod telekoma posle 12 meseci za 10mbps moram da platim 12x1899=22788 dinara da mogu da raskinem ugovor...

Tako da nijedna tvoja prica nepije vodu.

dakle, tema, PTT adsl, videvshi novogodishnju ponudu, a ja kao korisnik telekom-ovog (valjda se nece protumachiti opet da reklamiram ili radim za isti) neta, dobrano sam se zapitao da li da prelazim na PTT ili da svoj paket unapredim nekom od - net brzina -...sledece je po sredi, da trenutno novac ostavimo po strani (sve je relativno slichno shto se tiche cena na relaciji PTT - Telekom, sem novogodishnje akcije), poshto do sada nisam imao problem sa provajderom, modemom, prekidom veze, ostvarenjem max. protoka, itd. da li se treba upushtati u avanturu promene provajdera zbog primamljive ponude...uzmi opremu, donesi, uzmi MIK, nece da ti daju, dodji u poshtu, daj MIK, uzmi opremu...da li ce biti problema (ochigledno u prva tri meseca promocije da nece), prekida veze...itd...videcemo...

Da si bio aktivan na ovom forumu znao bi da se ljudi ne zale na PTT ADSL. Svi ga hvale da radi super, samo je problem dobiti tehnicku podrsku.

S druge strane svi pljuju PTT Net i catv ( kablovski net od iste firme) da su brzine na nivou onih iz 2005 godine da je catv losa sa puno suma, da nemaju u ponudi digiTV...

da uporedimo i cenu - PTT 20Mbps, 2000 din*12mes=24000 din/god; Telekom 20Mbps 2800 din*12mes=33600 din/god - RAZLIKA 9600 din na godishnjem nivou - da li je vredno cimanja (ovu sumu prosechan pushach zdimi za dva meseca)

Opet losa ti racunica. Pogledaj gornji deo mog posta. A i sto racunas razliku na jednu godinu? Sta ako ce posle dvanejst meseci telekom (ili neki drugi provajder nebitno) ponuditi 20mbps po ceni koju ja placam za 10mbps a moram je placati jos 12 meseci...

Nije mi do brzine ali brate nisam ovca. Sad sam na kablovskom i oni kad povecavaju brzine povecaju svima - i onima sto su pod ugovorom i onima koji nisu. Jedino oni sto su pod ugovorom imaju neke beneficije tipa prvoh 6 meseci ugovora dupla brzina ili npr prvih 6 meseci neplacas net ili ako potpises ugovor na 3 godine catv + net dobijes CaTV prvih godinu dana za dz.

Jos jednom dobro pogledaj ponude pa onda odgovori.

ja napisah da su cene relativno slichne, bez novogodishnje ponude...ovde sam da bih prochitao mishljenja ljudi, a ne da me neko analizira i soli pamet...zato druze lagano zaobidji...

2ednjo4.jpg

evo poredjenja cena bez novogodishnje ponude PTT-a... (zato i sluze primamljive ponude da bi se privukao shto veci broj ljudi koji se dvoumi oko odnosa cena brzina; zapitao sam se samo da li ce sve funkcionisati tako dobro kada prodje promotivan period od tri meseca)

Da si bio aktivan na ovom forumu znao bi da se ljudi ne zale na PTT ADSL. Svi ga hvale da radi super, samo je problem dobiti tehnicku podrsku.

Eto vidis ja sam jedan od onih koji i dan danas imam jedan veliki prezir prema PTT adsl-u a evo i zasto.

U to vreme kada se adsl pojavio ja sam u to vreme imao kod sezam pro-a onaj paket 256/64 i tako sam koristio dok nije istekao ugovor a onda je moj gazada krenuo sa pricom da mi on uzme kod PTT-a adsl i da ce mi on placati u ono vreme najjaci paket jer nam je trebalo za posao i ja reko ajde i odem i prekinem sa sezamom saradnju i uzmemo ptt i nije potrajalo dugo a vec su poceli problemi ali ne u vidu problem da mi je brzina bila losa ili pucao net nego da mi je ceo komp zabadao a cim ugasim net komp se vrati medju zive i ja reko ma cini mi se ajde ga ponovo upalim pustim bs player koji sam u to vreme koristio da gledam neki film ono nije moguce gledati film od seckanja opet ugasim net sve proradi. Naravno zvao sam tehnicku podrsku i objasnio im moj problem ali pre nego sto sam to uradio sma obrisao ceo sistem i stavio taze svez xp i ponovo pokrenem net komp zabada a u racunaru nema nista osim windows-a i kada sam dobio tehnicku podrsku rekom im moj problem bilo je kako je to moguce pa onda niste dobro spojili internet pa je bilo da imam virus u racunaru, sve da je i tako bilo nebi komp zabadao bilo da gledam filmove ili slusam muziku na winampu, posle vise ubedjivanaj sa njima su poslali tehnicara da izadje da vidi o cemu se radi covek je dosao pogledao i poceo da se cese po glavi jer nije ni on znao u cemu je fora, naravno to je proslo 15 dana od podpisivanja ugovora kada sam sa njima raskinuo ugovor i vratio opremu za koju su me posle 4 godine od kako sam otisao od njih bili zvali da pitaju jesam ja razduzio opremu i kome sam je dao. I to me nisu zvali samo jednom nego vise puta u tih cetiri godine od kako sam otisao od njih i uvek je bilo pitanje jesam ja razduzio opremu i kome sam je dao i kako se doticni zvao.

Tako da od tada PTT zaobilazim u najsirem luku, pa da daju net zabadava samo da dodjete kod njih neka hvala.

ja ptt ceo prosli dan nisam mogao da dobijem korisnicki servis, plus ni poslovnicu u pancevu + nisu odg na mail. sta reci.

2ednjo4.jpg

evo poredjenja cena bez novogodishnje ponude PTT-a...
Ako oćeš da bude fer poređenje, onda trebaš da porediš sa Click paketima, pošto su PTT-ovi paketi sa slike sa cenama bez ugovorne obaveze dok su net paketi sa ugovornom obavezom.

Ustvari ovo nisam proverio, ali kontam da su cene za nove pakete mogli i kasnije da izbace, posle završetka promocije, a da su ih sada izbacili za one koji nebi potpisali ugovor. Nije bitno, zanemarite ovo što sam napisao, koga zanima neka proveri.

Poslednja izmena:
....poshto do sada nisam imao problem sa provajderom, modemom, prekidom veze, ostvarenjem max. protoka, itd. da li se treba upushtati u avanturu promene provajdera zbog primamljive ponude...uzmi opremu, donesi, uzmi MIK, nece da ti daju, dodji u poshtu, daj MIK, uzmi opremu...da li ce biti problema (ochigledno u prva tri meseca promocije da nece), prekida veze...itd...videcemo...

Auuuu, ljudi... Citam sve ovo i ne mogu da verujem. Nekome adsl blokira komp, pa nece kod PTT-a, a ti sa tvojom racunicom... prosto ne mogu ni da se presaberem.... 9600 (devethiljadaseststotina dinara) nije vredno cimanja?! (uzimam tvoju racunicu kao "tacnu" :) - to je oko 7 meseci vise interneta! A kad se uzmu prave akcijske cifre, bolje i da ne racunam razliku :))

(P.S. Pa da, upravo provajderi i idu na tu foru - ljudi su glupi, ne znaju nista, uplaseni, i jos kad im malo zakomplikujemo proceduru prelaska, ima da ih drzimo kod nas vecito... I onako imamo mnooooogo ljudi koji i dalje placaju 1,5/0,25 blizu 1600 din - ko ih sisa...)

Imate post iznad, videli ste cene, i jos kod PTT-a ugovor na 12 meseci, kod Telekoma na 24 meseca. Ja sam bio njihov dugogodisnji korisnik, i potvrdjujem da im tehnicka podrska (ona telefonska) ne valja ni za sta, al internet, brzina, kvalitet net-a sve je na vrhunskom nivou! Ipak sam dovoljno star i dovoljno dugo u ovome da to mogu odgovorno da tvrdim.

Sta je onda problem - upravo ovo sto sam citirao - ljudi ne znaju, plase se da li ce, kako ce, koliko ce i sta sve treba. Ja sam i prelazak sa jednog provajdera na drugi odradio bez ikakvih problema. Cak je bilo kod njih "Vi imate ugovornu obavezu na godinu dana" iako je nisam imao... i kako se to resava? Jednostavno! Imate sve papire, ugovore i samo im prilozite, i sve je reseno. Razumem da mnogi ljudi nemaju pojma ni sta su potpisali, ni do kada, i samo se navuku na naslov, a ne procitaju test ugovora, al verujem da su svi dovoljno pismeni, i pocnite da citate sve sto pise u ponudi, ugovoru, promociji, i u krajnjoj liniji - ako vam nesto nije jasno pitate NJIH a ne ovde na forumu. Koliko sam procitao ovde dezinformacija - bolje i da ne govorim.

I da se vratimo "temi" - "PTT ADSL" :) Ko zeli i moze da predje kod njih, a plasi se kako radi net, moja licna iskustva ih samo mogu preporuciti. Uzivacete u odlicnom internetu, necete imati puno problema, i dobro procitajte ugovor da znate (ako budete hteli) kako se i kada taj ugovor moze raskinuti. Sve najbolje.... ;)

Poslednja izmena:
Јел могу у ПТТ-у да ми провере може ли парица да подржи 20/1 пре потписивања уговора? Јер ако не може остао бих код телекома, разлика није толико велика за 10/1 код њих и ПТТ-а.

da uporedimo i cenu - PTT 20Mbps, 2000 din*12mes=24000 din/god; Telekom 20Mbps 2800 din*12mes=33600 din/god - RAZLIKA 9600 din na godishnjem nivou - da li je vredno cimanja
Јесте.

edit:

Управо сам проверио, прво потпис уговора па провера могућности прикључења највеће брзине.

Poslednja izmena:
U bre, ovaj johambin pravi državni Telekom radnik (pričao sam sa jednim Telekomovim poslovođom koji slično rezonuje).

Ja neću da mračim jer su Pablo i Enes sve napisali. Hoćete aDSL pristup internetu? Od PTT-ove akcije/promocije trenutno ne postoji ništa bolje na teritoriji Republike Srbije. A kad se uzme u obzir i navedeno da PTT ima najmanje korisničkih reklamacija, moraš biti šuntav u mozak i ići na svoju štetu plaćajući više za isti protok kod drugog provajdera.

odgovorili su mi na mail

"Postovani korisnice,
posto vec koristite ADSL preko drugog provajdera, potrebno je da od njih preuzmete Migracioni kod (MIK), i zatim da nam na mail [email protected] posaljete broj migracionog koda sa Vasim podacima (ime, prezime, adresa, broj telefona na koji se vodi ADSL). Mi cemo Vas nalog poslati na realizaciju, a zatim Vas obavestiti gde mozete sklopiti Ugovor (Pancevo, Svetog Save 11, 013/309-013). Od opreme dobijate WiFi modem ruter na koriscenje koji je setovan i podesen za Vas broj telefona. Rok za uplatu racuna za prethodni mesec je do 20. a iskljucenja korisnika koji ne plate 2 poslednja racuna je 25. u mesecu. Za blize informacije kontaktirajte Korisnicki servis PTT Neta, 011-3641-999

PTT SRBIJA NET
Direkcija za informacione tehnologije
i telekomunikacije
RJ PTT Net
Sluzba za tehnicku podrsku
tel. +381 11 3641 999
email: [email protected]
http://www3.ptt.rs/"

mozda ovo nekog pomogne :)

Bio sam na PTT-u više godina, pa sam prešao na Telekom zbog one ADSL+IPTV akcije. Ne sećam se da sam imao probleme sa njihovim ADSL-om. Čekam ove iz Targa još nedelju dana, pa ako se ne pojave, pravac PTT.

SNR Margin Down/Up(dB) 20.9 / 9.6
Attenuation Down/Up(dB) 9.9 / 6.3

sa ovim parametrima koje su sanse za 20, eventualno 10 mb?

Nazad
Vrh Dno