Šta je novo?

PTT adsl

Dobio sam mail od ptt-a da postoje tehnicki uslovi za adsl i da dodjem do poste da potpisem ugovor.Posto im je sajt malo neuredjen ne mogu da nadjem da li se placa nesto prilikom potpisivanja ugovora ili neka naknada.Jedino sam video da se placa 2k da oni postave sve kod mene a to ne zelim.Da li imaju neki troskovi za koje treba da znam,pitam cisto da ne moram da se vracam bez veze ili nesto treba da uplacujem dodatno?
Hvala i poz

Prilikom potpisivanja ugovora se neplaca nista. To je samo sklapanje ugovora a onda ide na realizaciju veze kod Telekoma. Saceka se 2 do 3 dana da telekom odgovori da je pusteno i onda se dobije mail od helpdesk sluzbe da je sve zavrseno i da se javis da pruzmes opremu. Ne naplacuje se nista ni tada. Opremu preuzmes i sam postavis kuci :)

Dobio sam modem od ptt-a i dali su mi SAGEM F@st 1201 router tako da ga jos uvek dele i nisam bas srecan zbog toga a lan kabl koji su dali je toliko izuvrtan i iskrivljen da mi nije jasno kako su to uspeli.Ali za sada sve radi kako treba i zadovoljan sam ali od onih tp linkova ili su bili neki drugi nema nista.Ili sam ja bas ubo ovaj..

Poz

Ajde jedno pitanje za korisnike PTT adsl-a:

Najbitnija stvar mi je dl sa Rapidshare-a. Koristim cryptload, i rekonektujem ruter nakon svakih 100mb. Ovde i na još jednom forumu sam video da se ljudi žale da PTT nema dovoljno IP adresa, tako da kada se rekonektuješ, skoro uvek ti zapadne ista IP adresa. Potvrdite mi ovo ili demantujte...

Hvala

Da postoji manjak...onda ne bi mogao da se konektujes chesto....jer ergo...ne bi mogao a dobijes nikakvu IP adresu a kamoli tu "istu" .... tu je verovatno u pitanju Radius/DHCP/MAC address kombinacija.....cak shta vise....ljudima vrlo cesto odgovara da posle dropovanja konekcije...kad se uradi recconect...dobiju istu ip adresu....ali rapiderima ocigledno ne odgovara....shto bi neki rekli ..It's not a bug...it's a feature .

Najbitnija stvar mi je dl sa Rapidshare-a. Koristim cryptload, i rekonektujem ruter nakon svakih 100mb. Ovde i na još jednom forumu sam video da se ljudi žale da PTT nema dovoljno IP adresa, tako da kada se rekonektuješ, skoro uvek ti zapadne ista IP adresa. Potvrdite mi ovo ili demantujte...

Hvala

Pa taj rad... Korisnici PTT-a se ne rekonektuju :d . Ponekad mi se desi da se uvece diskonektujem (dok sam imao USB modem) i sutra ujutro dobijem isti IP :d . Ili posle vise sati neaktivnosti...

Hvala
Trebalo bi da je tacno, ali zar te ne mrzi da rekonektujes ruter non stop?

Trebalo bi da je tacno, ali zar te ne mrzi da rekonektujes ruter non stop?

Skripte resetuju ruter.

A iskreno, bas je pirocanski da ne odvojite pare za RS koji sada kosta mesecno manje nego sto pusaci izduvaju za par dana... Obaska sto je tu ogranicenje brzine.

Poslednja izmena:
Eee... čoveče...pa Rapidshare je ranije bio keva... 10Gb dnevni limit, to je bila priča. Sad, 2,5Gb, pa ja to ka free user ispunim sa 1mb ADSL paketom za 8 sati (a uzimam za par dana 4mb/S)

Uopšte se više ne isplati uzimati premium rapid. A skripti u programu treba oko 80 sekundi da rekonektuje i ponovo pokrene dl, tako da vi vidite šta se više isplati.

Ali šteta, baš sam bio zagrejan da pređem na PTT zbog veoma primamljivih cena, falilo je trunka da pošaljem mail veratu da mi daju imigracioni kod.

Nemoj prelaziti na ptt, mass downloaderi nam ne trebaju :) Vi slobodno mozhete svi kod konkurencije :)

Nemoj prelaziti na ptt, mass downloaderi nam ne trebaju :) Vi slobodno mozhete svi kod konkurencije :)

hahaaha....sad ću u inat da pređem...:smoke:

btw jedna jedinka manje više... ništa ne znači

Posto se ne dobija email adresa od ptt-a kada se uzme ADSL oni ne mogu da salju preteca pisma kako sam skidao to i to, preko toga i toga torrenta, tada i tada. Sta mislite da li su oni dobijali vec preteca pisma od raznih kompanija i posle toga nisu mogli da proslede kompromitovanom korisniku? Bas me zanima sta bi bilo da sam linkovo staru ptt adresu za moj ADSL nalog...?

Једна замерка од кад сам прешао на 4мбс, а то је кад скидам са rapidshare (имам премиум налог), долази често до прекида конекције, односно паузирања у скидању. То се дешава и код интернет експлорера, фајрфокса а и код флешгета. Никад немаш пун проток, мислим на практични где су урачунати губици. Да додам и то, да сам повезан на wifi рутер NETGAR DG834G, а не на њихов рутер. Кад сам звао пар пута због тога, они ми кажу, "спојите рутер који сте добили од нас, па сликајте проток за 5 различитих сервера са неким програмом за мерење протока, па нам пошаљите мејлом, а ми ћемо обавестити инжењере". Ево док пишем поруку, на рутеру је подешавање

DownStream Connection Speed 2048 kbps
UpStream Connection Speed 256 kbps

после пар ребутовања, врати на 4092 kbs, па се пар пута освежи и врати опет на 2048 kbps.
Мислим да ту нема помоћи, већ да ћутиш и трпиш :S:

A da zaista pokusas bar privremeno sa njihovim ruterom? :)

telekom najavio neko snizenje cena jos pre Nove godine, zna li neko nesto o tome?

Mislim da se mislilo na ovo zadnje ubrzanje.

Једна замерка од кад сам прешао на 4мбс, а то је кад скидам са rapidshare (имам премиум налог), долази често до прекида конекције, односно паузирања у скидању. То се дешава и код интернет експлорера, фајрфокса а и код флешгета. Никад немаш пун проток, мислим на практични где су урачунати губици.

Мислим да ту нема помоћи, већ да ћутиш и трпиш :S:

isti problem ima i moj ortak koji je na beogradskom ptt a ima "orginalni" ruter
jednostavno prekida mu se veza posle par % downloada
rapid, megaupload netload...
neradi ni ie firefox criptload, jdownloader...

paket 4mbit

jel ptt poceo da filtrira saobracaj kako ne bi morao da povecava link :mad:

ps news radi savrseno

I ja imam identicnih problema sa PTT-om, i to od kada se desilo ovo poslednje ubrzanje.

4 Mbps paket, http download, ftp, youtube, rapidshare - nista nece kontinualno da radi, vec posle izvesnog vremena puca. Imam onaj ASUS modem/ruter koji su davali preko Trigona.

Ima li neko ko je na PTT-u, a da nema ovih problema?

Ja nemam problema sa ptt-om,sagem fast 1201 modem,osim ako se izuzme da u toku dana rapid DL free ne prelazi 30Kbs ali to je do rapida,valjda...
Poz

meni radi kao sat vetj dugo vremena... da kucnem u drvo... :)

do rapida je... meni free rapid preko dana ide sporo a premium puna brzina al je limit smesan pa koristim i free ponekad...

Zvao jutros PTT tehnicku podrsku, zena mi rece da ce inzenjerka da pogleda o cemu se radi.

Nakon toga, IP adresa mi se menja i dobija oblik 89.x.x.x, posle sinocnih brojnih i neuspesnih pokusaja da se otarasim adrese iz opsega 82.x.x.x. Od tada, sve normalno radi, download ne puca, youtube pusta filmove do kraja.

Izgleda da su problemi vezani za opseg IP adresa koji dodeljuju. Valjda ce se i posle reseta rutera ova na 89 zadrzati.

Zvao jutros PTT tehnicku podrsku, zena mi rece da ce inzenjerka da pogleda o cemu se radi.
Izgleda da su problemi vezani za opseg IP adresa koji dodeljuju. Valjda ce se i posle reseta rutera ova na 89 zadrzati.

"nabosmo" i mi "inzinjerku" danas i kako je ruter dobio 89.x.x.x IP sve radi ko munja bez prekida.
ocigledno je 82.x.x.x "kaznjenicki" opseg adresa na PTT
nazalost i posle restarta rutera (gasenja) ostaje ti ista IP adresa
PTT net je neupotrebljiv za IP changer programe (skriptove) za rapid-olike servere

kod restarta da... ali ako ga ugasis na par minuta dobijas novu ip adresu... zasto ovo pricam? vidim ja vuce mi se yt, pogledam ip ono 82... nema frke... posle par min 89... radi kao sat...

Imam i ja identičnih problema, i takođe mi je IP adresa iz 82. opsega. Posle restarta dobih opet adresu iz 82. opsega. Očigledno je da mora da se lovi neka 89. adresa :(

danas mi je stigao mail od PTT da na mojoj centrali postoje teh mogucnosti za adsl i da moj bro jnema dvojnika blablabla ali u nastavku teksta stoji da su obavesteni od telekom da sam ja njihov korisnik :) sry ptt ali malo kasnite

ljudi jel moze neko da me podseti kako se otvaraju portovi na Sagem Fast 1021 ruteru?

ranije sam uspevao da otvorim, ali sad nikako ne mogu da se setim sta sam tacno radio.

ukucavam ja u port forward adresu koju mi je dodelio DHCP 192.168.1.3 i otvorim TCP/UDP za 14666 port, medjutim torrent javlja da port nije otvoren a protok je naravno ocaj?

Poslednja izmena:
ljudi jel moze neko da me podseti kako se otvaraju portovi na Sagem Fast 1021 ruteru?

ranije sam uspevao da otvorim, ali sad nikako ne mogu da se setim sta sam tacno radio.

ukucavam ja u port forward adresu koju mi je dodelio DHCP 192.168.1.3 i otvorim TCP/UDP za 14666 port...
Nakon toga obavezno klik na management - save/reboot.

ne pomaze ni to.
ranije sam otvorio port za stonu masinu a sada sam nakacio i lap top i nikako ne uspevam...

Nazad
Vrh Dno