Šta je novo?

PTT adsl i soulseek

• Začetnik teme Začetnik teme mikle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mikle

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Poskusavam da se konektujem na Soulseek (verzija 156c) ali mi nikako ne polazi za rukom.
Stalno posle par minuta dobijem poruku da ne moze da se konektuje u da je se proveri da li je mozda trenutno server pao.

Imam Alied Telesyn ruter, otvorio sam port koji je definisan u opcijama, natovao sam ga na unutrasnju adresu racunara. Test firewall-a iz soulseek kaze da je sve u redu.

Da nije do ptt-a i njihovih restrikcija?

Da li mozda imas Firewall na kompjuteru. Soulseek ih mrzi. Doduse, ako imas problem sa browse-ovanjem drugih ljudi, ali moguce i da tu pravi probleme.

Ja sam kod PTT-a sa istim ruterom i nemam nikakvih problema sa SoulSeek-om. Windows-ov firewall mi je On ali ruterov je Off. Mozda je to u pitanju?
Inace mislim da ti nije potrebno da otvars portove za SS, on sasvim dobro radi iako ti kaze da su ti portovi zatvoreni (verovatno znas da kod naseg rutera mora da se radi PortForwarding svaki put kada ti PTT promeni IP sto je smor...).

Hvala na odgovorima, uspeo sam da pronadjem sta je bio problem..
Morao sam pored porta koji je definisan u soulseeku da otvorim i 2240 tcp port da bi proradio.

Nazad
Vrh Dno