Šta je novo?

Ptianjce oko AutoCAD-a

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
S obzirom da sam nov u ovoj grani interesuje me kako da otvorim toolbar za dodeljivanje tekstura povrshinama. To mi je drug ouradio pre jedno mesec dana, ali sam reinstalirao Win pa je to nestalo, a on osho u Germaniju, pa nemogu njega da pitam. Naime verzija je 2005 i ovo mi recimo treba hitno, pa ako neko zna, nek pomogne.

View/Toolbars.../ACAD/Render - ovo chekiraj i imaces materijale/texture da dodeljujes geometriji.
za dalje stvarno ne znam, aCad nije bas toliko sjajan za materijalizaciju bilo chega

E hvala, ali ipak m netreba to Render nego Surfaces, da bi mogao da lupim mrezu ravnim delovima koje san napravio. Hvala josh jednom. A shto se tiche materijalizacije, to sam hteo da uradim chisto onako da vidim kako ce sto da mi izgleda, poshto njega pravim u CAD-u, pomislice ljudi budala, ali shta cu kad sam samo CAD nashao za crtanje, Ako znate neki bolji program za prijktovanje, recimo nameshtaja, javite.

Ako mislis na srafiranje (hatch) lakse ti je da ukucas komandu sa po kojim parametrom nego da klikces misem 🙂
Nisi ni trebao da se navikavas na kliktanje :d

A shta cu kad mi je on ovako pokazao, a njemu berujem poshto je zavrshio arhitekturu i radi u CAD-u, a koje je komanda ta o kojoj ti prichash i kako to radi? Poshto ka shto rekoh nisam iskusan u CAD-u pa reko da nauchim sve shto se moze.

za hatch, kucni H (ili sto lepo chovek napisa celu komandu 🙂 )pa enter/space

zatim, ili sa PickPoints (moras da imas zatvorenu povrsinu za srafiranje) ili select objects (takodje da budu zatvoreni objekti) izaberi povrsinu za srafiranje...imas u tom dijalogu par tabova da biras tip srafure i sa preview vidi da li ti odgovara to sto si izabrao. Scale u glavnom tabu za srafuru smanjujes/povecavas ako ti ne odgovara velichina samog hatch-a.
Komplikovano je objasniti pisanjem na forumu, pogledaj malo help i bice ti jasno.

a fax nisam zavrsio, mada ga studiram vec 6 godina :d

Nazad
Vrh Dno