Šta je novo?

PSU savet!?

• Začetnik teme Začetnik teme DeeeS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DeeeS

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2008
Poena
301
Pozdrav...

Ovako glasi conf:
Asus p5ql-e
Intel E5200
Gainward 4850
1 HDD
1 DVD

Koje napajanje bi mi savetovali da bude najvise oko nekih 6000, mozda cak i malo iznad ako se isplati.

Imam neku zelju da uzmem cooler master zbog kucista koje planiramd a kupim ali citam da su jako jako bucni...

Unapred zahvalan...

Poslednja izmena:
Moze LC Power 6550, uopste nije skupo, stavise jeftino je, a radilo bi lepo, bez nekog preteranog OC-a.
A tisina... prelepa. 🙂

Imam ovo napajanje u mašini, nije loše ali nije ni neka sreća, bolje dodati još toliko para pa kupiti neki ANTEC od 500W, daleko su se bolje pokazala a i bez problema rade preko 5 godina.

Nije istina da su CM napajanja bucna, ali su po ceni precenjena. Veliki br napajanja je bucno kad se preoptereti zbog veceg br obrtaja venta. Vidim da svi hvale LC pa sto da ne, a imas i pc silencer 500w za malo jace od 6k din.

A koliko sam upucen stigla su i corsair vx450 i hx450 za 6100 i 6500 din. Tiha, kvalitetna... Na hx450, inace je modularno, proizvodjac daje 7god garancije pa treba proveriti da li je tako i kod nas u G.

Za ovaj hx450 sam nasao samo jedan review gde su ga bas nahvalili. 80plus bronze, single rail 33A na 12v, cak su max iz njega izvukli oko 550w :banana: Ustvari ova dva napajanja vx i hx bi trebala da su po karakteristikama ista osim sto je jedno modularno a drugo ne. Mene kriza stigla (ostao bez posla) a tako bih ga rado posedovao :cigar:

Na HX450 7 godine garncije na ostale modele u ponudi 5 godina.
Broj konektora na HX450:

hx_eps-atx12v_8-4_pin.jpg
EPS/ATX12V 8-4 pin x1

hx_pci-e_6plus2-pin.jpg
PCI-E 6+2 pin x2

hx_sata.jpg
SATA x6

hx_4-pin_peripheral.jpg
4 pin Peripheral x8

hx_floppy.jpg
Floppy x2

Poslednja izmena:
Al izreklamirasmo svako svoje adute

A i svoje omiljene dobavljace A i G, :wall: I pri tom ne videh da je iko naveo neki realan razlog zasto jedno a ne drugo ili trece. Sem Peje koji naravno zna da je LC "nekvalitetniji". Jednostavno, danas u Srbiji ima toliki izbor napajanja da bilo koje napajanje, za tu konf, da uzmes za 6000din neces pogresiti, Svako, ali BAS SVAKO, za te pare je dobro.

Ah, dobro Laco, izvini sto nisam izjednacio LC sa PC P&C i Corsairom.

A u pravu si potpuno da njemu svako napajanje, ukljucujuci dosta jeftiniji LC6550, apsolutno zavrsava posao.

Ali ako ipak hoce da da ~6000 din, moj prvi izbor bi verovatno sada bio Corsair VX450W.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno