Šta je novo?

PSU ATX 3.0 vs 3.1 kablovi

Nemesis82

Poznat
Učlanjen(a)
01.04.2021
Poena
31
Imam dva identicna napajanja Asus tuf gaming 750g 750w, stim sto je jedno ATX 3.0 a drugo 3.1 standard.
E sad razlika izmedju ova dva je to sto 3.0 ima 12VHPWR 16 Pin header, dok 3.1 ima novi 12v-2x6 na napajanju, gde je samo razlika u duzini "power i sense" pinova, ali i dalje koriste isti kabal (12VHPWR/12v-2x6) za povezivanje - backward compatible.

Pitanje moje, dal su i ostali kablovi tipa 24pin MB, EPS/CPU, PCIE non 5.0/5.1, SATA etc.., identicni izmedju oba napajanja/standarda?

To bi bilo najbolje da pitaš Asusovu podršku mada je pitanje da li i oni imaju tačan odgovor na tvoje pitanje. Najsigurnije je da smatraš da nisu pa da ih ne miješaš dok ne budeš 100% siguran da jesu identični.

Pitanje moje, dal su i ostali kablovi tipa 24pin MB, EPS/CPU, PCIE non 5.0/5.1, SATA etc.., identicni izmedju oba napajanja/standarda?
Jesu. Ako su u pitanju ta dva napajanja. Samo nikako ne koristiti kablove drugih proizvođača na tome. :)
A što se tiče razlike između "starog" 12VHPWR i "novog" 12v-2X6 nije razlika samo u dužini priključka, već i u drugačijoj vrsti "žice" unutar samog konektora. Ako te ne mrzi odgledaj ovo pa ćeš malo bolje razumeti...

Jesu. Ako su u pitanju ta dva napajanja. Samo nikako ne koristiti kablove drugih proizvođača na tome. :)
A što se tiče razlike između "starog" 12VHPWR i "novog" 12v-2X6 nije razlika samo u dužini priključka, već i u drugačijoj vrsti "žice" unutar samog konektora. Ako te ne mrzi odgledaj ovo pa ćeš malo bolje razumeti...

Hvala na odggovoru :), da isto napajanje, samo razlika je u ATX standardu.

Pravim novu konfiguraciju pa mi je ostao jedan neiskoriscen kabal pcie "8pin psu - 6+2 gpu" od psu 3.1, pa reko njega da iskoristim na psu 3.0 kao sekundarni jer isti takav jedan kabal imam na 3.0 vec , tako da povezem napajanje sa graficku 2x8pin (rx 7700 xt) sa dva odvojena pcie 4.0 kabla,

Sa oba napajanja dolaze jos druga dva pcie kabla "12VHPWR psu-12VHPWR gpu" (koristim na nvidia konfiguraciju sa 3.1) i "12VHPWR psu-2x6+2 gpu", sad ja bih mogao da iskoristim ovaj drugi ali reko ako barem mogu u novoj radeon konfiguraciji da izbegnem 12VHPWR povezivanje.

Verovatno cu da povezem rx 7700xt sa "12VHPWR psu-2x6+2 gpu" da ne bih rizikovao jer vrlo moguce da postoje neke male razlike izmedju oba napajanja, ne samo sa atx stadardom nego i revizijom i sl...

Nazad
Vrh Dno