Šta je novo?

PS5 igraonica - 2023

zokibgd

Cenjen
Učlanjen(a)
01.04.2013
Poena
151
Pozdrav svima,

kao sto naslov kaze planiram da otvorim u svom kraju, gde i zivim, PS5 igraonicu. Lokal i pozicija odabrani e sad na red dolazi deo gde nisam bas "u toku". Samo da napomenem da sam davne 2000 godine drzao PC igraonicu i znam sve kako to treba da izgleda i da funkcionise ali nisam bas potkovan znanjem kad su konzole u pitanju. Kada sam drzao PC igraonicu u kraju to je bilo ono LAN cepanje do 6 ujutru, divlje igre. Nikakvi programi za kontrolu i ostalo ako me razumete.

Prelistao sam forum i nema bas neka "fresh" tema o ovome.

E sad plan je da pocnem sa 4 konzole x 4 joystick-a, full setup fotelje, veliki TV-i , bar, mini turniri vikendom, kasnije i iznajmljivanje itd... za ovo sve znam cene i gde cu uzeti.

Sta me buni sada je sledece:

Vidim sada ima dve verzije PS5, jel moguce uzeti ovu digital verziju za ovaj biznis?
Koje igre su MUST HAVE da bi se uopste igralo?
Da li neko zna kako se registruju ovakve igraonice (PC igraonica bila SZR) ?

Unapred zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru i pomoci.

Bila je ova tema, doduše za PC, ali ima dosta informacija, čini mi se:

Procitao sam celu temu ali kao sto naslov kaze ovo PS5 a ne PC igraonica a takodje u medjuvremenu je izasao PS5. Postavio sam konkretna pitanja sta me zanima.

Čovek, videh tvoju poruku u inboxu ali ne stigoh da ti odgovorim od obaveza. Evo sad upravo radim u igraonici, pa ću ti ispisati savete ovde kako bi i drugi imali koristi od onoga što napišem da ne bih pisao više svakom posebno.

1. Savet za samo Sony igraonicu ne mogu da ti dam. Nemam iskustva u takvom smislu. Ja recimo još nisam uzeo PS5, jer su preskupe, a i ne nude ništa više nego PS4. Sve igre koje postoje za PS5 postoje i za PS4. Nije to toliki prelaz kao u slučaju PS2 na PS3 ili PS3 na PS4. Verovatno bi PS5 sa 4K TV-om bila dobra kombinacija jer to većina nema kući.
Na Soniju se kod mene igraju mahom igre za više igrača odnosno za društva. Eskluzivne igre za Playstation se veoma retko igraju. Igre koje se mahom igraju su: PES odnosno eFootbal i FIFA (i to često i za u četvoro), NBA 2K, Mortal Kombat, UFC, Tekken, po neki put Naruto. Po neko opali i Fortnite. Treba ti 2 naloga az PSN. Jedan nalog može na dve konzole. Ti ako imaš 4 trebaće ti 2 naloga. Znači, umesto da uzmeš 4 igre, pazarićeš po 2. Ako planiraš nešto više sem gore navedenih igara, tipa da se igraju i PS ekskluzive, onda ne bi bilo loše da uzmeš i PSN Plus Xtra preplatu. Sa njom dobijašp katalog od preko 100 hit igara za Playsation. Godišnja preplata je 120 dolara (trenutno 90 black friday deal).

2. Samo PC ili u tvom slučaju samo Sony igraonica je, po meni, osuđena na propast. Ja kod mene imam 10xPC i 2xPS4. U bolja vremena 14xPC 3xPS. Neki dan, veći deo pazara mi bude od PC-a, a nekad od Sonija. Nema pravila. Sony mahom igraju društva, i to povlači glavni problem. Nekad će izabrati kafić, nekad igraonicu a nekad će da bleje u parku. U društvima uvek nekom fali kinta, neko ima obaveze i sl. Za stabilan priliv su ti neophodni PC računari. PC mušterije redovitije. Većina i ima komp kući, ali više vole da budu u igraonici da bi imali privid ma kakve socijalizacije sa drugim ljudima. Po meni, najbolje da otvoriš mešovitu igraonicu. PC igrači su ti tu za stabilan priliv pazara, dok društva za konzole donose veću kintu, ali nisu sigurica kao PC igrači.
U "moje" vreme je bilo 4 PC igraonice i jedna Sony igraonica. Pogodi koja je prva pukla. U nju sam zalazio samo zbog radnica, jer je gazda insistirao na ženskoj radnoj snazi, i što je bila pored video kluba u kome sam ja tada radio. Zbog prve stavke rado je se sećam (a neko valjda i mene).
Ja sam igraonicu otvorio 2007. I radio sam xtra, negde do 2015.-te. U međuvremenu, tokom godina otvoreno je 5 igraonica. 4 striktno PC i jedna samo Sony. Jedna me namučila - radila je 2 godine, 3 su zatvorile posle pola godine, a Sony je postavila neslavan rekord - zatvorila je posle 2 meseca.

3.Lokacija ti nije loša, kažeš da si pored dve škole i studenstkog doma. Od ovog drugog ne verujem da ćeš imati vajde, studentska je muka pregolema. Naročito onih koji su u domu. I ja imam studenta i znam koliko je kukao par puta kada je otišao u igraonicu (nije imao net) i trebao da pljune pare.
I sami školarci sve manje i manje dolaze u igraonicu, toliko da mi se više nije isplatilo da otvaram igraonicu ujutru i da imam prvu smenu. Ja sam pored osnovne škole, ali tu je i glavna bus stanica gde dolaze svi autobusi iz okolnih sela (samim tim i školarci) pa faktički pokrivam i gimnaziju i srednju školu. Pre sam radio od 7 ujutru. Deca sa sela bi pravo iz busova hrlila u igraonicu. To je bio prvi nalet. Od 7 do 8. Drugi nalet je bio veliki odmor - od pola 10 do 10. Treći bi kretao od 12, pola jedan i trajao do pola 4, jer su čekali zadnji bus da idu kući. To su bila dobra vremena. Pre pojave pametnih telefona i široko rasprostranjenog interneta. Sada višem nemam školarce - bar ne u vreme škole. Sada svi čvakaju mobilne telefone. Na njima imaju Fejs i sl. gluposti ali najvažnije - i igre. Kako mi reče jedan, od odigra 3-4 partije Clash of Clans za veliki odmor dok bi partiju LoL-a bilo pitanje da završi za pola sata.

4. Pušenje. Kod mene je moglo dok nisam preselio igraonicu u drugi lokal. Pošto su u oba slučaja bila dva spojena lokala, ali u prvom slučaju je postojao zid i vrata, a u drugom dva lokala bez zida između. U prvom sam mogao da razdvojim pušače od nepušača, u drugom nisam. A i nisam mogao više da izdržim pušenje u lokalu. Stalno da čistim tastature i sl. Generalno, kako sam zabranio pušenje, pa - izgubio sam barem trećinu mušterija. Kod tebe ako bude pića, ne vidim što ne bi i pušenje. Mada, to je mač sa dve oštrice. Ako ciljaš školarce.

5. Što se prijave radnje i sl, to bih morao na PM. U svakom slučaju možeš kao kafić, kao paušalac ili kao udruženje građana.

To je to za sada. Ne mogu više da pišem. Ako se setim nečega, dopisaću. Ako hočeš, pitaj i člana MarcusS. On može i bolje savete da ti da s obzirom da radi u većem mestu nego ja.

Hvala BLUE na vremenu i trudu da odgovoris! Malo si mi otvorio oci ahahahha

I sami školarci sve manje i manje dolaze u igraonicu, toliko da mi se više nije isplatilo da otvaram igraonicu ujutru i da imam prvu smenu. Ja sam pored osnovne škole, ali tu je i glavna bus stanica gde dolaze svi autobusi iz okolnih sela (samim tim i školarci) pa faktički pokrivam i gimnaziju i srednju školu. Pre sam radio od 7 ujutru. Deca sa sela bi pravo iz busova hrlila u igraonicu. To je bio prvi nalet. Od 7 do 8. Drugi nalet je bio veliki odmor - od pola 10 do 10. Treći bi kretao od 12, pola jedan i trajao do pola 4, jer su čekali zadnji bus da idu kući. To su bila dobra vremena. Pre pojave pametnih telefona i široko rasprostranjenog interneta. Sada višem nemam školarce - bar ne u vreme škole. Sada svi čvakaju mobilne telefone. Na njima imaju Fejs i sl. gluposti ali najvažnije - i igre. Kako mi reče jedan, od odigra 3-4 partije Clash of Clans za veliki odmor dok bi partiju LoL-a bilo pitanje da završi za pola sata.
Nije druze nego uvedeni elektronski dnevnici pa roditelji imaju direktan uvid u izostanke i sve ostalo u vezi svog skolarca :)

Nazad
Vrh Dno