Šta je novo?

PS3 vs PC

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
GoldenBoy je napisao(la):
Очигледно ниси купио њихов ноутбук... :)
http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/37205/

За квалиет ок, али ја НИКАД апсолутно НИКАД у животу нисам видео приступачан СОНИ производ.

ne znam sta bi trebalo da zakljucim iz ovoga - da kad kupis vaio notebook, on nece da se upali i oni nece da ga zamene???

bullshit...nego, da ne idemo u offtopic.... o kvalitetu i dizajnu sony proizvoda stvarno ne treba trositi reci...

Kvalitet uvek ima cenu i tako i treba da bude. Samo da ne pocnu da prave krseve k'o neki sa popularnim cenama. Cak i oni proizvodi iz njihove najnize i najjeftinije klase su uvek napravljeni od vrhunskih materijala.
Nego, ljudi dosta cesto i nemaju kriterijum, tj. imaju onaj koji su im stvorili LG, samsung i ostali momci :) ...tako da donekle i razumem nerazumevanje sony filozofije...uf...sta rekoh :)

Poslednja izmena:
Video sam MGS4 "demo" i zaista lepo izgleda,ali reci da MGS2 i danas izgleda neverovatno za PC standarde,bas ga pretera:).Sony i nema previse veze sa razvojem hardvera PS trojke,ali je zato sve u hardveru konzole lepo izbalansirao,osim GPU-a koji je uleteo u poslednjem trenutku jer su shvatili da nista ne moze da zameni pravi GPU.Ja sam misljenja da PS3 ima jaci procesor,a X360 jaci ili bolje receno moderniji GPU. Videcemo ko je tu obavio bolji posao.Sto se tice grafike vec na jesen ce izaci par igara uporedo sa novom Vistom,pre svega CrySis za koji sam siguran da ce debelo potuci Unreal 3 engine u svakom pogledu(koji ce biti osnova za najveci broji igara na X360 i PS3).

Podrska driveru. I jedno pitanje za sve koji ucestvuju u raspravi. Koliko vas ima neku konzolu pored pc-ja? Ko je igrao nesto na nekoj konzoli osim fudbala ili tuce? Kad kazem igrao mislim na zavrsiti neku igru bilo kog zanra koji je srcu i umu drag. Pc imam od 1992 konzole od 2000-te (soni kupljen ovde xbox cim se pojavio u evropi kupljen u Austriji). Da li je ovde pitanje koja je masina bolja pc ili buduci ps3 ili da li se bolje igra na pc ili konzoli? Ako ste ljubitelj counter strika i quake-ta za vas su multiplayer okrsaji u lanu ili na netu pa vas konzole i ne zanimaju. Za avio simulacije, voznje, sport, avanture, rpg konzole rulaju. Jedino ostaje RTS za pc zbog misa i tastature mada vremenom ko to zna.
sony vs Xbox360? Soni naravno. Ono sto mi smeta kod xbox-a i starog i novog je covek i tim koji stoje iza te pisolike konzole. sve developere koje su mogli odvukli su na svoju stranu i sad na pc-ju imate(imamo) samo lose odradjene konverzije. Dok je postojao samo soni ps2 koji je totalno drugacija platforma od pc racunara igre su se razvijale i pravile odvojeno za svaku platformu pa su i bolje radile. voleli mi to ili ne konzole ce sahraniti pc. A Ati i nvidia su se snasli posto se zabrinuste za njih. Nvidia je u soniju ati u xboxu i svi su sretni izadovoljni osim nas.

bakster je napisao(la):
Sto se tice grafike vec na jesen ce izaci par igara uporedo sa novom Vistom,pre svega CrySis za koji sam siguran da ce debelo potuci Unreal 3 engine u svakom pogledu(koji ce biti osnova za najveci broji igara na X360 i PS3).

Mislis da PS3 nece moci da pokrene igre kao sto su Crysis? :trust:

nVidia,ATi,AMD,milion Tajvanskih proizvodjaca ploca,grafickih,..ne bi "preziveli" pad PC-a kao igracke i multimedijalne platforme.Jedini koji bi se provukao je Intel.I MS i Sony su od ATija i nVidie samo kupili nacrt chipa,a oni se proizvode kod IBM-a.Sony ima i neke svoje fabrike u koje sada ulaze silan novac,pa im u buducnosti mozda i IBM nece trebati.MS se svojevremeno gadno opekao kada je kupovao chipove od nVidie(koja im je tresnula parenu cenu).

@Twister:Sigurno ce moci,ali Unreal 3 ce biti barem u pocetku osnova za 70% igara koje stizu za konzole,dok je CryEngine 2 pravljen za PC i tesko ga je portovati na PS3 koji ima znacajno drugaciji procesor.Takodje CrySis je baziran na DX10,a GPU na PS3 je D9c kompatibilan(visoko klokovani GeForce7800),pa bi za Crysis morao i Cell da priskace u pomoc.

@konzolasi (obojica :p)

ako mozete da kazete da cete sutra, kad izadje PS3, da ga kupite i da vise necete koristiti PC ni za sta drugo, OK, istrpicu vas do tad ali nemojte vise da se javljate posle toga :d

Sad ozbiljno, PS3 je namenska masina, i to za sta je namenjena radi(ce) verovatno bolje od PC-a. PC sa druge strane ostaje bolji izbor jer je multi-purpose masina, jer pored igara ima jos milion stvari koje se mogu na njemu raditi.
Drajveru, reci ti prvi, hoces li ostaviti PC i nikad ga vise neces taknuti kad izadje PS3? Kako ces igre za njega snimati? ;)

Ja priznajem, planiram da ove godine (do sledece max.) kupim laptop i PS3 i time zaokruzim celu pricu. Za ozbiljne stvari i posao - PC, za zezanje i gubljenje vremena PS3

a kakav ce biti PS3 popitanju "modovanja", ili ste osudjeni na ®-naslove :eyebrows:

-stop pirateriji-
pitanje je samo u kontekstu teme, te istim ne favorizujem PC kao platformu za sirenje piraterije ! ukoliko pokretac thread-a, Driver kao moderator, misli da je pitanje van konteksta neka se isto obrise !!

Poslednja izmena:
Ufff kada bih sada mogao da iskopam negde Carmack-ov blog,manje vise covek je sve rekao o next gen konzolama i o jednom xbox360 koga vec sada jede neki high end pc...

Ma ja cu uvek moci da teram igru sa sonija na kompu, a oni nikad obrnuto :)
I.

pozdrav...

hejvule je napisao(la):
Preuzeto sa http://www.exxtreme3d.co.yu/ :

Izdanje magazina PSM za mart 2006. je procurilo na net, pa evo i kljucnih stavki koje ce vas naterati da razmislite o kupovini playstation 3 konzole.

- PS3 ce imati online servis bolji od Xbox live
- PS3 cete moci da koristite kao digitalni video rekorder
- moci cete da ga povežete sa PSP konzolom
- u razvoju je daleko više igara nego što se zna
- finalni PS3 developer kit je brži nego što se zna
- imace servis slican iTunes za download filmova i muzike
- preko interneta, moci cete da koristite vaš PS3 kao svojevrstan server za vaš PSP. Moci cete da gledate filmove, šaljete fajlove i programirate snimanje vašeg PS3 video rekordera.
- firmware ce postepeno poboljšavati vaš PS3
- Blu Ray jedinica u PS3 nece dodatno podici cenu, jer za razliku od stand-alone jedinice, PS3 ima Cell procesor i RSX koji ce obavljati razne Blu Ray funkcije.
-Izaci ce na jesen 2006.

LOL!
:d
Ma da li je moguce da neko i dalje veruje najlazovskijoj kompaniji na planeti - Sony-u?? PS3 ce biti samo jedna obicna solidna igracka platforma, nista vise. Kakve revolucije, kakav nextgen, kakvi bakraci, nemojte se zamajavati...
Evo sta je svojevremeno sony najavljivao za PS2 i kako ga je reklamirao:

"PS2 will become a basic platform for the Net," intones Ken Kutaragi, the hyberbolic Sony executive who dreamed up the idea. "It will become a machine that transcends the differences of nation, race and sex."

Here's the world Kutaragi envisions: from your mobile phone, you send an e-mail telling the machine to turn up the air-conditioning at home. "Welcome home," it purrs when you open the front door; it then puts your video e-mail on the TV monitor. You command the PS2 to download the movie you want and play it 30 minutes later. Mid-film, you stop to cue up a video game featuring the movie's main characters. Then you e-mail a virtual friend you met online who also likes this game; you face off against each other.

http://www.time.com/time/asia/magazine/2000/0320/japan.sony.html

Ma da li je moguce da neko i dalje veruje najlazovskijoj kompaniji na planeti - Sony-u?? PS3 ce biti samo jedna obicna solidna igracka platforma, nista vise. Kakve revolucije, kakav nextgen, kakvi bakraci, nemojte se zamajavati...
Nisi me ubedio...ali dobar pokusaj.

:wave:

xxxander je napisao(la):
Kakve revolucije, kakav nextgen, kakvi bakraci, nemojte se zamajavati...
Pa pazi, sudeci po hardware-u koji "strpan" u PS3...
http://www.ps3rules.com/ps3-specs.htm
...svaka cast...skidam kapu !! Jedno vreme sam citao o tom Cell-u : [email protected] o tome PC (Intel, AMD) mogu da sanjaju sa sadasnjim konceptom !!! No, mislim da ce i PC verovatno krenuti nekim drugim stopama po izlasku PS3-jke, sve u svemu velike industrije Intel, AMD, ATi, nVidia definitivno nece sedeti skrstenih ruku i verovatno ce neko cimnuti za rukav IBM ili Sony-ja i ... :eyebrows:

Poslednja izmena:
mada ce ovo neki mozda smatrati kao povredu bench kodeksa: barem sto se tice nasih prostora, pobijedice onaj sistem za koji ce piraterija najvishe cvjetati! Tako je bilo skoro uvijek, rekao bih, tako da je broj c-64ki i amiga daleko nadmashivao 8-bitne i 16-bitne konzole, a slicno je i sada.
Kako sada stvari stoje, mislim da ce se razne varijante starforce-olikih zastita sve vise siriti na PC-ju, za XBOX 360 nisam cuo da je krenula piraterija, ali ipak obije platforme koriste CD i DVD, dok ce PS3 igre izlaziti na Bly Ray-ju (i prazni diskovi su skupi za nas balkanski dzep), pa ce se, bar u prvih mozda i par godina, rasprostranjenost PS3-ke kod nas moci porediti sa PSP-om (wow, ja ga drzao! :p ). Ne bih da me shvatite da promovishem pirateriju, ali npr. i ova DVD revolucija na ovim prostorima u zadnjih ~ godinu dana je pocela prije svega zbog pada cijene stand alone playera, ali isto tako i praznih DVD medija i DVD rezacha.

(da se ne ponavljam, dodao bih i ovo: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=94752 )

Falcon je napisao(la):
@konzolasi (obojica :p)

ako mozete da kazete da cete sutra, kad izadje PS3, da ga kupite i da vise necete koristiti PC ni za sta drugo, OK, istrpicu vas do tad ali nemojte vise da se javljate posle toga :d

Sad ozbiljno, PS3 je namenska masina, i to za sta je namenjena radi(ce) verovatno bolje od PC-a. PC sa druge strane ostaje bolji izbor jer je multi-purpose masina, jer pored igara ima jos milion stvari koje se mogu na njemu raditi.
Drajveru, reci ti prvi, hoces li ostaviti PC i nikad ga vise neces taknuti kad izadje PS3? Kako ces igre za njega snimati? ;)

Ja priznajem, planiram da ove godine (do sledece max.) kupim laptop i PS3 i time zaokruzim celu pricu. Za ozbiljne stvari i posao - PC, za zezanje i gubljenje vremena PS3

nije poenta da li je PS3 namenski ili ne, poenta je:

1. imam xp2000+, fx5900, 768ram-a - igre rade, ali to je sve, detalji idu na medium/low, fps pada na 20, rezolucija vec jedva 1024x768. Da bi igrao igre kakve ce biti za PS3 treba mi: nova ploca, proc, grafika = cca 500e (uracunata prodaja mojih starih komponenti) , za godinu i po dana sve to ponovo.

2. Umesto da kupim sve gore navedeno dam 500e za PS3 i miran sam par godina, sve radi glatko.

evo vam primer: NFS most wanted secka na mojoj masini i u 800x600, uglavnom radi dobro ali moram pola efekata da iskljucim i na kraju igra izgleda gore nego na PS2 i radi gore. A moja masina vredi 500e a PS2 150e. Toliko o tome.

zaboravio si jednu sitnicu da uracunas...a to je cena softvera..odnosno tih istih igara za PS3 ;)

kalky je napisao(la):
zaboravio si jednu sitnicu da uracunas...a to je cena softvera..odnosno tih istih igara za PS3 ;)
A ti cenu softvera za PC ;) :) ...

e nisam vidis :) ja racunam na to da kupim taj PS3 jedno pola godine nakon izlaska, a tada ce vec biti ljudi koji prodaju igrice koje su presli pa onda malo jefitnije prodjes. A i omatorio sam vec, nemam tolko vremena da se igram, odigram nesto jednom u mesec dva, a za tolko cu skupiti, ono 20e jednom u mesec dana da odigram nesto, pa posle svejedno opet prodam tu igru tako da i nije neka frka.

Razmisli: ulozis 50e u igru-dve i to samo vrtis u krug, menjas ovo za ono, prodas ovo kupis ono, pozajmis od nekog jedno ti njemu pozajmis drugo...nije to tolika frka.

LiLa je napisao(la):
A ti cenu softvera za PC ;) :) ...

cek' ti imas PC trenutno? i platio si sav software, jel'da? ajde nemoj da smo licemerni, molim te :d

Pa ovaj...mislim da ti promace :) na kraju moga posta ;)

ja se izvinjavam :p

de de, vidi kolko nas je, menjacemo se igara, solidarisacemo se malo, dogovorimo se da svi pokupujemo razlicite i " oh joy... happy happy joy joy" :d

da, al drajver svoj GT5 nece dati nikom :d

driver je napisao(la):
...........

Playstation, najpopularnija i najprodavanija konzola na svetu je japanska. Najbolje izdavachke kuce na svetu su japanske (ne govorim o tome kakve su igre, vec o programerskim majstorijama koje su napravili), kakve to veze ima sa americhkom decom ?

Razlika izmedju nachina poslovanja Microsofta i Sonyja je velika. Sony je u svakoj generaciji konzole doneo neshto shto je nevidjeno, pazljivo planirao, razvijao, ubacio novu tehnologiju, sony to radi otkad postoji, verovatno je najveci pionir u svetu elektronike. Shta radi Microsoft ? Krade tudje ideje,stavi PC u drugachije kucishte i eto ti Xbox ? PS3 ima novi procesor specijalno razvijen u tu svrhu, memoriju nigde komercijalno iskorishcenu, novi optichki drajv, sve sony razvio, a shta je uradio microsoft ? Uzeo postojeci powerPC i eto konzola. Obecavao kule i gradove, do sada ima 12 (slovima: dvanaest) igara, a mesec i po dana se nishta zivo novo nije pojavilo. Hteli su da preduhitre sony i kao da naprave user base, nisu uspeli da naprave ni 3 milinoa konzola za 2.5 meseca. Sony ce istog dana u japanu prodati milion konzola, a 3 miliona u prvoj nedelji, samo u japanu. Microsoft izbaci nedovrshenu konzolu, nedovrshene igre, odlozi najbolje igre planirane ubrzo posle launcha (ukljuchujuci Oblivion), znachi slaze sve kupce koji su se nadali da ce igra izaci pa kupili konzolu brze bolje. To je americhka poslovna politika, a mislim da svi ovde znamo shta Microsoft radi i koju shtetu pravi i PC industriji. Ili vi ne kapirate, navikli ste na patcheve, ******, nestabilnost, pucanja, konflikte, nove drajvere, reinstalaciju. Isto ko miloshevic shto je navikao narod da je dovoljno da ima leba i mleka u prodavnici, i to je dosta.

Sa druge strane, Sony je firma potekla iz naroda sa velikim ponosom, poshtovanjem, naroda bez koga bi u tehnologiji i elekronici bili 5 godina iza, naroda koji je potpuna suprotnost amerikancima. Sony je Segu unishtio chistom konkurencijom i kvalitetom proizvoda. Da li to X360 pokushava da uradi ? Ne. Oni se bave najgorim sredstvima i najgorim lazima umesto da gledaju sebe i pokushaju sami da budu shto bolji.

Moram i ja da potpisem sve sto je Driver napisao. Da malo vise poznajete japansku kulturu i nacin razmisljanja, gledali bi drugacije na te stvari! Uostalom, da ih njihovo izuzetno komplikovano pismo nije "zeznulo" i udaljilo od sveta, danas bi nam i OS bio japanski.

A svi vi malo stariji, iz doba C-64ke, setite se MSX racunara. Osim IBM PC-ja koji je polako dobijao "kompatibilice", to je bio jedini drugi "standard" racunara, koji je bio i opsteprihvacen. U Evropi znam da je Philips radio svoje racunare po tom standardu.
I ne mogu da se ne setim raskosno dizajniranih racunara sa odlicnim tastaturama i mnostvom kurzorskih i ostalih tastera. Pretrazite Google za MSX pa cete videti kompjutere koji ni danas ne bi puno zaostajali za dizajnom. A sta su imali ameri i evropljani? Najpopularniji racunar je bio velicine sveske i imao gumice, a "debeljko" siv sa mrkim tasterima i najgorim bejzikom na svetu.

testthenext je napisao(la):
Moram i ja da potpisem sve sto je Driver napisao. Da malo vise poznajete japansku kulturu i nacin razmisljanja, gledali bi drugacije na te stvari!
ala ste se napalili na Japansku kulturu i zivot :)
pa sta treba da nam dodju ovde ili da zavladaju svetom i sta onda...baj baj ugodan zivot... :(
jel znate kako se radi kod Japanaca.... ne nije iz filmova nego mi drugar pricao...8 sati pognute glave nad poslom...
nema kod njih da na poslu gledas BENCHforum ili slike golih teta :) nema "ej jel Kezman ucackao gol sinoc" .....

Neka oni lepo prave te njihove igrackice i neka nam salju ovamo, ali neka ne izlaze dalje od ostrva ;)

p.s.
ne ismejavam njihovu kulturu !!

To ne znachi da oni ne znaju da se "provode". Itekako znaju uveche da odu i ponapijaju se, mislim i vishe nego nash narod :)

A tebi je bolje da sedish na poslu 8 sati za smeshne pare nego da 8 sati stvarno neshto radish, a na kraju i zaradish ? Pa oni su samo zbog toga, zbog dobre organizacije, od drugog svetskog rata toliko skakali u razvoju. U drugom svetskom ratu nisu imali tehnologiju uopshte da naprave nishta vece od najmanjih aviona a opet je taj avion dugo bio nepobediv. Od samuraja do najvishe tehnologije doshli su za 40 godina, samo su projurili pored svih ostalih. I to samo zato shto su najbolje organizovani, automatski najefikasniji..

Hoho, glupe li rasprave :d

Ovo sa strane deluje kao rasprava automobilista i motorciklista, dok vlasnici oba vozila stoje sa strane i grohotom se smeju :D

ma sve je to u redu sto ti pricas, postujem ja druge nacije i njihovu kulturu nisam shovinista; ali nikad ne bih voleo da tamo zivim i radim :)
otici, provesti se, mozda i raditi neki kraci period (moje puste zelje), ali nikad za dugo ;)

Japan je zemlja totalno izvan ovog sveta. Jedan od ciljeva u životu mi je da odem tamo na neki period.

evo jednog zanimljivog članka :D

B92 vesti je napisao(la):
RED VOŽNJE IZMENJEN ZA 21 SEKUNDU

Tokio -- Železnička kompanija WJRC u Japanu saopštila da za 21 sekundu
produžava putovanje između gradova Takarazuka i Agamasaki.

Povećanje brzine voza kako bi bio poštovan veoma striktan red vožnje bilo
je uzrok nesreće u kojoj je u aprilu poginulo 107 osoba. Novi red vožnje,
koji stupa na snagu sledećeg meseca, produžiće put između dva grada za 21
sekundu u vreme najveće gužve i 16 sekundi van gužve.

"Promena možda zvuči beznačajno, ali mnogo znači mašinovođama, koje su
dužne da prate red vožnje u sekundu", izjavio je portparol Zapadnojapanske
železničke kompanije Norio Kitamura.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno