Šta je novo?

PS3 vs PC

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
hehehe... dobar thread samo da se ne posvadjamo :)
dodaj poll !!!
ja sam za PC, zbog sireg diapazona mogucnosti!!!
konzole su za voznje :d

svadjanja ce biti 100% :d :d
I jedno i drugo,samo sto u pc necu ulagati ni 1€!Takav je kakav je :D

pa cekaj, to i jeste draz PC-a - nadogradnja ! :)
ulaganjem ga mozes uvek terati da bude jedan korak ispred konzole !!!
a konzolu kupis i cekas dok ne izadje druga, koja ima HDD nebili mogao nesto i da snimis na nju :p
mozda ce kroz koju generaciju ista imati mogucnost stampanja, pa da odstampas screen shot...... ahahaha pa to nemoze na konzoli... da se vata screen shot :d

Draz?Ja to ne bi nazvao draz...vise cedjenje mukotrpno zaradjenih para!
A kao sto kazes konzolu kupis jednom i to je to,za igranje super.
Za ostale stvari pc sasvim dovoljan osim naravno ako se neko bavi nekim ozbiljnijim stvarima.

Ja glasam za PS3 jer ni jedna igra ne secka dok na kompjuter treba da gledas na koliko ram-a,mhz kakva graficka ti treba za igricu ovo ono zato su konzole bolje od PC.

i sta sad....jel' ovo treba da znaci da se driver vise nece vozati kroz threadove koji se direktno ne doticu PS3, al' je on u njima ipak objasnjavao kako su igre za PC nebuloze i kako je PS3 mama i tata a bogami i deda i baba?? :d ajde i to da docekamo ;)

btw, "cekajuci buducnost i gledajuci u proslost, sadasnjost je prolazila pored mene" D. Maksimovic :p mislite o tome svi vi koji ste ovih godinu-dve dana napaljeni na PS3 i kunete se u njega :p

Ti za svaku nadogradnju pljunesh celu jednu konzolu, tako da se to teshko moze porediti. A pored toga, morash da imash duplo jachi PC da bi bio brz kao konzola. Konzole su tek dve godine pred kraj zivotnog veka slabije od PCa, seti se PS1 koliko je bio jachi od PCa, imao je full 3D u 60fps kada je to PC sanjao samo.

PS2 je izashao bash godinu dana pre nego shto je krenula nagla ekspanzija 3D karti, hardver je za 6 meseci bio duplo brzi, i zato je PC jachi od PS2 sada toliko, to nije bio sluchaj za PS1.

Poshto se sada opet hardver "usporio" i nemaju gde, a PS3 ce iz generacije u generaciju igara biti "brzi" jer u startu se ne moze iskoristiti pun potencijal, imash konzolu koja se automatski upgradeuje, bez para..

U svakom sluchaju, poenta ovde nije u hardveru koliko u softveru. Setite se igara na PCu pre 10 godina, kada je bilo svih zanrova, za svakoga je bilo po neshto. RPG ne pratim, ali koji je to FPS koji je neshto novo i drugachije doneo osim grafike, i odvratnog osecaja vec svega vidjenog. Mogu samo da se setim HL2 koji je na kraju izbachen pun bagova, a igra odlagana 3 godine.

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji misle da je sa PC igranjem sve u redu, i da se nishta nije promenilo, a ono sve gore i gore, meni se odavno smuchilo da igram jedne te iste igre, i da chekam neku veliku igru godinu dana a u medjuvremenu nema nishta. A kada igra istigne, radish upgrade :) Na stranu to shto svaki *ebeni fps moraju da useru mumijama i chudovishtima kojima tu uopshte nije mesto, zashto jednostavno ne naprave realan fps, ja ne pamtim da se to ikada desilo. Ali sve to nije sluchajno, stvar je u tome shto PC industrija igara ochigledno nije dovoljno profitabilna, pa odatle i dosta igara koje se najavljuju vec 5 godina a nikad izashle, i igre koje se odlazu po 5x. Jednostavno nema profita dovoljno da bi se ulozilo u normalan projekat. Druga stvar je ta da ima shachica dobrih developera, sve ostalo je golo *****.

Ko se seca Amige, imala je najbolje developere na svetu, najbolje igre na svetu, ali u roku od 5 godina na isti ovaj nachin je zavrshila na poljskim i cheshkim igarama, iako je bila daleko ispred PCa u hardveru.

Shto se tiche konzola i igara na njima, neko reche da su konzole napravljene tako za svakoga, i da svako moze da igra te igre. Pa znam ne malo klinaca koji igraju sve zive fpsove, igraju warcraft, igraju ozbiljne igre sa 12 godina. Ne postoji igra koju ne mogu i takvi klinci da predju, dok se vi stalno vadite na to kako su igre na PCu "pametne". Pa koliko su pametne, toliko imaju i debilne radnje, opet chudovishta, hell, death, kill, magije, podzemlje, mrachne priche. Zashto je to tako ? Ko na to treba da se lozi ?
Razumem i da to sve postoji, ali zashto SAMO TO postoji. Zashto nema igara za svakoga, vec svi ostali moraju da igraju ono shto postoji, pa na kraju se naviknu na to, a uopshte ni ne vide shta drugo ima (konzole).

Ne postoji bolja zabava od igranja automobilskih, sportskih, platformskih i jedno 5 zanrova za koje PC igrachi nisu chuli. Ako je samo-josh-jedan FPS vama bolji od odlichnog gameplaya ma kakva igra to bila, vi ste samo taj FPS onda videli..

konzole su za igre, pc je za sve (igre, rad, muziku, filmove, satDVB, HDTV, internet...)...ej....teret je to ;)
i bez njega se ne moze :D

rastafarian je napisao(la):
svadjanja ce biti 100% :d :d

To se podrazumeva! :D

LM...PS3 je shit, iako jos nije izasao tvrdim da je shit, driver je i postavio ovu temu zato sto zna da je PS3 shit al' ne sme da prizna :D, Sony verovatno kasni sa izlaskom zato sto je ustanovio da je napravio shit i sad gleda da ispravi gresku...ali tesko, MS je i izbacio X360 zato sto je znao da sony pravi shit pa su odlucili da i onni naprave tako nesto :S: ...znaci, PS3 je shit i . :D
PS.
Zasto ga jos nema?....(zato sto je shit) :D :D

ja sam na to oduvek gledao ovako, pc igre islkjucivo igram samo on line jer singe player igre su tako.. tnn... da ih ne treba komentarisati, odavno su prestale da izlaze "pametne igre" nego samo izlaze "lepe na oko igre", a sto se tice konzola npr. sony-a uvek ali uvek sam mogao da odigram neverovatno dobru platformu, neku tuchu, sport ili voznju, a o rpg da ne pricamo ima ih koliko hocete, a veliki plus sto u vecini igara uzivas sa svojim bratom/prijateljem/no1drugarom
sto se tice ps3 tu ne mogu ni da zamislim kakve ce sve igre biti, tako da ce i ovi sto "voze" grafiku, a ne igru moci da shvate ljude koji su videli nesto vise od lepe grafike

Milan82bh je napisao(la):
To se podrazumeva! :D

LM...PS3 je shit, iako jos nije izasao tvrdim da je shit, driver je i postavio ovu temu zato sto zna da je PS3 shit al' ne sme da prizna :D, Sony verovatno kasni sa izlaskom zato sto je ustanovio da je napravio shit i sad gleda da ispravi gresku...ali tesko, MS je i izbacio X360 zato sto je znao da sony pravi shit pa su odlucili da i onni naprave tako nesto :S: ...znaci, PS3 je shit i . :D
PS.
Zasto ga jos nema?....(zato sto je shit) :D :D

lol kakvo razumno i nepristrasno objasnjenje :d

@driver
ko tebe sprecava da probas LFS na PCu? i mene niko ne sprecava da igram RPGove na PS2 sa japanskim folklorom (jel' to bese Pokemon generacija :p )
i dalje pricas o proizvodu o kojem se zvanicno ne zna nista, pa cak ni hw specifikacije nisu sigurne...o software-u necemo da raspravljamo jer, k'o sto onaj cika u intervjuu, da bi se doslo do nekog normalnog nivoa iskoristenosti hw-a, potrebno je nekoliko godina vrlo ozbiljnog developinga...a do tada opet PC iste snage k'o i konzola...ili cak i jaci...

Ova rasprava nece imati ni znacenje ni svrhu sve dok PS3 ne izadje na trziste. Besmisleno je raspravljati o necemu sto postoji i PaperWare proizvodu.

Gde li je sad Bane da obrise ovaj thread?

S konstatacijom da je razvoj grafike usporio i da ce ps3 graficki ostati konkurentan duze od 6 meseci se ne slazem,s druge strane ipak ako ps3 bude imao podrsku za tastaturu+mis kao sto driver tvrdi da hoce grafika ce vrlo verovatno ostati i jedina prednost pc-a jer sta mene sprecava da prikopcam moj ps3 na monitor i opicim FPS,da FPS navodnu prednost pc-a i to bez seckanja,barem prvih nekoliko godina sto je vise nego dovoljno gledajuci da je moja grafika,procesor i memorija stara isto toliko neupotrebljivo za igre sada...
Medjutim nisu bas SVE igre na pc-u lose(mada ta mala kolicina dobrih biva udavljena u moru njesra sa lepom grafikom koju ni ne mogu da iskusim),ima i ok igara novijeg vremena(hl2 zato driveru nemoj da mi ga diras) i sto razdvojni timovi dolaze iz istocne evrope ne mora biti losa stvar(Odigrati samo mafiju jedna od top3 igre ikada i sve ce biti jasno,zrela prica,odlican gameplay...) a ako cemo tako da gledamo odemo li jos malo na istok doci cemo do japana koga driver toliko hvali :)
U pitanju upgrade-a ne vredi mnogo trositi reci jer svi znamo koliko je to skup sport i neke stvari izuzev monitora(zdravlje) za prosecno korisnika koji se jos nije dotakao nekog ozbiljnog rada nema mnogo smisla,a i za ozbiljan rad npr. programiranje i nije bas potreban a ako i jeste opet ce kao sredstvo za rad vratiti pare ulozene u njega.Ja samom sebi kao gameru imam ogromnih poteskoca da opravdam ulaganje u nove stvari godine iz godinu a jedan upgrade kosta maltene kao konzola(sad sto ce za neke ljude biti teze pirate da koriste jer ipak zivimo gde zivimo je po meni jedina mana ali opet ce se i to mozda postici bez potrebe za upgrade-om).
Ostalo je vec receno a jedino sto ostaje je da izadje ps3(slazem se malo da to sa datumom izlaska smrdi) i da vidimo sta to "cudo" moze i kako ce se plasirati na trzistu jer ovo gre od strane mene receno vazi za konzole uopsteno vise nego za sam ps3 jer pobogu isti niko nije ni video(sem kutije:) ) jer ipoak ne volim previse da zagovaram nesto sto ne samo ja nego niko nije video jos na delu.
p.s. Neznam sto su samo dzojstik menjali kad je onaj bio skoro pa savrsen.

Naravno sve gore receno je iz ugla jednog prosecnog multimedija/gamer(85% ljudi) korisnika jer drugacije nema mnogo poente porediti ove dve platforme i u tom smislu mi je naslov thread-a neodredjen.

kalky je napisao(la):
lol kakvo razumno i nepristrasno objasnjenje :d

@driver
ko tebe sprecava da probas LFS na PCu? i mene niko ne sprecava da igram RPGove na PS2 sa japanskim folklorom (jel' to bese Pokemon generacija :p )

Pa ko je rekao da ja ne igram igre na PCu ? Ne igram ih previshe, ali ih i nema toliko :)

Naravno da igram LFS, GTR, GT Legends itd, ali to su igre koje ne zahtevaju zver mashinu, i nije im potrebna nikakva specijalna mashina...

i dalje pricas o proizvodu o kojem se zvanicno ne zna nista, pa cak ni hw specifikacije nisu sigurne...

Dovoljno se zna i dovoljno je prikazano da bi mogao da steknesh okvirni utisak, a onda nastupa chinjenica da je to Sony koji je dve generacije pobio sve oko sebe, i ubio Segu, ali to nije uradio onako kako Microsoft radi, vec jednostavno konkurencijom i kvalitetom.

Slazem se da ne mozemo neke stvari da prichamo konkretno, sada ce u februaru na playstation festivalu da se zna mnogo novih stvari, i nadam se da vidimo nekoga koji drzi joypad, da najave nove projekte itd, pa da vidimo ko je imao bolju viziju :)

Sve vise ce se skracivati taj period superiornosti nekog sistema. PC je poput Mp3-a, DivX-a i sl., i nikada nece odumreti kao igracka platforma iako ti Driveru mastas o tome.

PS3 koliko god jak bio, ne moze biti superioran od PC-a vise od 1 godine, a verujem i manje. Sad ispada da ovi iz Sony-a imaju vanzemaljsku tehnologiju zbog koje ce PS3 da bude nenadjebiv godinama.

Lila, ne znam kako mozesh da mislish da ce PC stici PS3 za 6 meseci, pa PS3 sa Cellom na 3.2 GHz i RSXom koji ce u tom trenutku biti najbolja grafichka, XDR ramom koji je godinama ispred rama na PCu, je u startu jachi od najjache mashine, chak i da ima windows. Ali to je konzola, chija se raw snaga daleko bolje iskorishcava od PCa, a PC ce biti jednak tek kad bude imao 5Ghz i duplo jachu grafiku, a kada ce to biti ne standardna, vec uopshte dostupna konfiguracija ? Sigurno ne za manje od 4-5 godina..

Pogledaj samo hardver PS2 koji je u rangu mobilnog telefona, a shta on radi ?

Koliko sam ja razumeo igre na ps3 ce izgledati gotovo isto kao i na ps2 ako se igraju na obicnom tv-u ?? ili gresim? Ako je obavezan hdtv onda to sve visestruko premasuje i vrhunske konfiguracije a kamoli upgrejdove...

Boyce, igara na PCu ce biti, jer to je povezano sa hardverom, to je biznis, ali ako konzole nastave da evoluiraju ovakvim tempom, za 20 godina se vishe nece isplatiti da se pravi novi hardver, jer ga niko nece kupovati, a samim tim odoshe i igre. Preskup je sport ulagati godishnje celu konzolu a odigrash dve ili jednu poshtenu igru.

Koliko puta da ponovim da je PC biznis mashina, general purpose mashina, on ne iskorishcava ni pola snage, odatle i chudan framerate i abnormalno zahtevne igre koje ne izgledaju nishta specijalno. A za to su delom krivi i loshi developeri kojih na PCu ima sve vishe...

ZLI je napisao(la):
Koliko sam ja razumeo igre na ps3 ce izgledati gotovo isto kao i na ps2 ako se igraju na obicnom tv-u ?? ili gresim? Ako je obavezan hdtv onda to sve visestruko premasuje i vrhunske konfiguracije a kamoli upgrejdove...

PS3 ce moci da koristi LCD koji je i kod nas standard vec neko vreme. U upgrade PCa se teshko moze uvrstiti monitor, jer oni traju bez problema po 5 godina. Ja pricham prvenstveno o grafichkim, pa procesorima, memoriji, plochama, itd...

Ja sam rekao godinu dana ili cak manje. Ali posto PS3 nece skoro, moze da se desi da se ostvari tvoja optimisticna prognoza od samo 6 meseci :)

PS2 koci industriju jer i dalje izlaze igre sa grafikom od pre 4 godine za njega. Isto tako te igre dalje od tabacina, platformi ili voznji i ne idu.

Driver od kuda ti to da su igre za PC lose? Ja tvrdim da su daleko bolje od onih na konzoli. Ti ako si fan voznji (sudeci po tvom nick-u), pa ti samo konzole mogu pruziti kvalitetnu voznju, to je druga stvar. Ja sam samo prodavac automobila :D ;)

Sad to sto se igre na konzolama prave i za domacice, fudbalere, decu manju od 10 godina i to sve na usrtb kvaliteta pa je prodaja veca, to je druga stvar.

Poslednja izmena:
Boyce je napisao(la):
Ja sam rekao godinu dana ili cak manje. Ali posto PS3 nece skoro, moze da se desi da se ostvari tvoja optimisticna prognoza od samo 6 meseci :)

Shta znachi PS3 nece ? Jel znash uopshte za kad je najavljen PS3 ili samo prognozirash ? Ajde mi to reci bez google-a ako mozesh :)

PS2 koci industriju jer i dalje izlaze igre sa grafikom od pre 4 godine za njega. Isto tako te igre dalje od tabacina, platformi ili voznji i ne idu.

Kako to kochi ? Tebi je grafika najbitnija stavka ? Pa najbolje igre na PS2 su upravo Sonijeve, kakve to veze ima sa PC trzishtem ?

A ovo tabachine, platforme i voznje je isto ko ono mercedes je najbolji. Chuli ste za tekena, gran turismo i crash i sada su to sve igre za PS2 ? Da li ti imash PS2 i PC i imao si PS1 i PC u ono vreme, pa sada mozemo da napravimo direktno poredjenje poslednjih 10 godina ?

Boyce je napisao(la):
Driver od kuda ti to da su igre za PC lose? Ja tvrdim da su daleko bolje od onih na konzoli. Ti ako si fan voznji (sudeci po tvom nick-u), pa ti samo konzole mogu pruziti kvalitetnu voznju, to je druga stvar.

Ja na PS2 igram jednu voznju samo, na PCu igram njih 5, ali to su upravo jedine igre u koje je ulozen trud, rad, entuzijazam, i sve igre su bukvalno nastale iz tima od 3 choveka i sve igre su simulacije bez mumija, chudovishta i pakla. To je ono shto fali PC igrama, PC je industrija i gleda se samo zarada, a isto to je i X360 pa vidi kako prolazi..

Moram da se umesam i odmah da vam kazem da vam je glupa rasprava.Kao prvo svaka ama bas svaka roba ima svoga kupca i tacka.I Microsoft i Sony su veeeeeeeliki giganti od firmi tako da se ne brinem ni za jedne ni za druge a ako pogledate unazad skoro 90% naslova postoji i za xbox i za ps2(naravno ima par exclusive naslova i za jedne i za druge ali je to velika manjina).Drugo:pC je sveobuhvatnija masina i tacka(vi koji volite konzole zaboravljate platformu na kojoj se igre za konzole i rade :type: ne prave igre joypad-om sigurno :D )a zabavni software na PC-u je tu samo za uzimanje para za sve brze komponente :wall: .Trece:Konzole su definitivno bolje za igranje i tacka(plug and play na konzolama stvarno radi nije plug and pray ko na pc-u :wall: )a sto se ukusa tice o tome je suvisno i raspravljati.Meni licno(imam pc nemam ni jednu konzolu)se uvek vise svidjao Metal Gear Solid od Splinter Cell-a,Gran Turizmo od Need for speed-a itd. a da ne pricam koliko stvarno dobrih naslova ima samo na sony-u.I kao cetvrto i najvise bitno za vasu raspravu:Ko je nama kriv sto zivimo u srbiji i sto nemamo kao svaki drugi americki klinac jedno 5-6 sistema za igranje(igrajuci GW i pricajuci sa strancima preko team speak-a shvatio sam u kojoj mi bedi zivimo)da nam je bolji standard i da preko 50% nas ima i po jednu(minimum) konzolu i po 1(minimum) pc ne bi ni bilo ovakvih rasprava....Mislite o tome :cigar:

Sam protiv svih - 115 epizoda beskrajne sage o Driveru, ljubitelju konzola. :D
E stvarno malo li je?! U svakom treadu o nekoj znacajnijoj igri (ili onoj koja je tek najavljena) ima strasno puno materijala za ovu temu, pa predlazem merge :)
I izem ti tread kad se jos nije javio Filipenko da iznese strucnu analizu o svemu ovde navedenom :d
Driveru daj malo nek se zahukta tema. Ti imas vise postova od svih ostalih?!
Ja sam za PC. ,) Ali opet kazem da imam malo iskustva o konzolama, pa ne bih da budem ostriji.

Pozzzzzzzzzzz

@Ivke76 : apsolutno se slazem sa tobom ... isto ovako sam i ja mislio da srocim

@Boyce : Zar nije 'Boycie' ??? Nastranu to, i na PCu imas igre za domacice, a PS2 ne koci samo po sebi kao platforma, vec koci ogromna igracka populacija jos uvek zadovoljna nivoom igara koji je jos uvek zadovoljavajuci ... nije konzola kriva sto je jos uvek acceptable

PC Rules

Konzole su kante i pravljene za americku decu, ( you know, for the kids ) mi srbi volimo da budzimo, popravljamo, nadogradjujemo, klokujemo.
Eh da da imamo plate od 2 -3 hilljade ******* tesko da bi se iko od svih na benchmarku odrekao 7800 GTX kartice, :-devil-: a onda bi ratovali izmedju 7800 i x1900, zato smo pukli u svim reprezentacijama
Ovi sa konzolama treba da prestanu da smaraju ove sa PC i obratno. :type:

nacrtaj ti na konzoli zgradu u 3d i napravi film pa da te vidim, :eyebrows:

vkozomar je napisao(la):
Konzole su kante i pravljene za americku decu, ( you know, for the kids ) mi srbi volimo da budzimo, popravljamo, nadogradjujemo, klokujemo.
Eh da da imamo plate od 2 -3 hilljade ******* tesko da bi se iko od svih na benchmarku odrekao 7800 GTX kartice, :-devil-: a onda bi ratovali izmedju 7800 i x1900, zato smo pukli u svim reprezentacijama
Ovi sa konzolama treba da prestanu da smaraju ove sa PC i obratno. :type:

nacrtaj ti na konzoli zgradu u 3d i napravi film pa da te vidim, :eyebrows:
Igraj ti na kompjuter lepo igrice kao na konzolama sta ako ti je los kompjuter moras da ulazes pare u njega da bi bio jak da bi mogao da igras lepo igrice da ti ne seckaju.
Konzole za igrice
Pc za ostalo(ne bas sve ostalo)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno