Šta je novo?

PS3 PAL, NTSC, NTSC-Dzpen

Wahad

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
440
ammm jel je ps3 region free ili ne... ili samo delimicno...?

i da li igre koje su pravljene za dzpensko trziste imaju engleski jezik a ne samo engleski sabtitl...?

anyone know?

3 zone - EMEA, Daleki Istok, Amerike, koliko je meni poznato.

Ali fora je u tome, da igre koje su za trojku regijski zaključane (igre zaključane na našu regiju) rade (kod mene na japanskoj konzoli) preko HDMI izlaza, a ne rade sa STV izlazom (činčevi)...

hmm, ja bih to povezivao preko monitora, preko adaptera koji bi kupio... e sada to valjda ide nekako preko digitalnog izlaza... da li bi onda to regovalo kao hdmi posto je monitor hdcp ili kao cinceve, pojma nemam :/

Rade bre igre, samo su filmovi zakljuchani po regijama, a kapiram da ce to kad tad razbiti..

ako je to 100% sure (Da rade igre)... onda cool :)

100% sigurno, kod mene je povezano na moj monitor preko HDMI-DVI kabla...
Bilo je već priče, al' ne baš dovoljno. Imaš li problema s obzirom da je monitor 16:10, a 720P standard je naravno 16:9, je l' ti slika rastegnuta il' imaš 2 male crne štrafte.

Sorry za offtopic ako jeste.

koliko sam ja mogao na netu da vidim... sa samsung 931bw uopste nema problema u 720p... nema male crne strafte, preko celog ekrana je slika... prelepo izgleda...

koliko sam ja mogao na netu da vidim... sa samsung 931bw uopste nema problema u 720p... nema male crne strafte, preko celog ekrana je slika... prelepo izgleda...
Al' kako može da prelepo izgleda kad je rastegnuta, jes' da to nije sad baš tako mnogo, al' logično mi je da se primećuje, npr. svaki kvadrat je pomalo pravougaonik i slično :d

primecuje se na forografijama prilicno. Aki kada imas pokret on dovoljno odvlaci paznju da ta, relativno mala deformacija prolazi neopazeno. U samim igrama, gde je sloboda proporcija veca to jednostavno nestane.

@adam k
nije slika rastegnuta... a u nekom slucaju ako jeste... pa skupi je pobogu... imas menije...

(o boze, kolko sam glup... :/... deljenje related)

a btw, ja sam video par slika kako izgledaju igre sa xbox360 na 16:10 monitore, nisam video da je slika rastegnuta... :/

mozda sam ocoraveo... i dunno...

Poslednja izmena:
Jeste slika malo rastegnuta, ali to primećuješ samo ako HOĆEŠ da primetiš...
5 minuta igre i slika postaje savršena...

Poz

Ljudi nudi mi covek PS3 NTSC verziju za moj 360, kao nov.

Ne znam sta da radim....ako ga zamenim, na monitor od PC ne mogu da ga stavim jer nema HDCP podrsku.

A i to sto je NTSC, ne znam, i ovako nikada nisam gledao filmove na konzolama koje sam imao ranije...

Sta vi mislite?

Hvala

Poz

Ljudi nudi mi covek PS3 NTSC verziju za moj 360, kao nov.

Ne znam sta da radim....ako ga zamenim, na monitor od PC ne mogu da ga stavim jer nema HDCP podrsku.

A i to sto je NTSC, ne znam, i ovako nikada nisam gledao filmove na konzolama koje sam imao ranije...

Sta vi mislite?

Hvala
Ja sam imao PS2 NTSC i samo sam se namucio sa njim,ako je za igre zone free a filmovi te ne zanimaju, uzmi ga,ali opet doci ce vreme kad ces hteti da pogledas neki BRD film!

Ja sam imao PS2 NTSC i samo sam se namucio sa njim,ako je za igre zone free a filmovi te ne zanimaju, uzmi ga,ali opet doci ce vreme kad ces hteti da pogledas neki BRD film!

Pa sa ovim ne bi trebalo da bude muke, jer sve, apsolutno sve igre su region free.

Nisam bas siguran za BR, radije bih kupio bas BR player posebno pa gledao filmove, tako sam radio i kad sam imao PS2, dvd se uvek gledao na obicnom dvd playeru.

Gledanje filmova na konzoli jos samo skracuje vek trajanja, u smislu da laser ode u aut!

Poslednja izmena:
jesu region free, ali ako igras na SDTV ne mozes onda igrati na ntsc konzoli igre koje su za evropsko trziste jer ntsc standard je 480 a pal 576, a ntsc konzola je u nemogucnosti da svari +90 linija i zbog toga izbacuje gresku i nece da startuje pal igre (evropske igre) dok npr iz japana i iz usa ladno startuje. zbog toga moze monitor sa HDCP support jer svaka igra/svaki ps3 podrzava 720p

jesu region free, ali ako igras na SDTV ne mozes onda igrati na ntsc konzoli igre koje su za evropsko trziste jer ntsc standard je 480 a pal 576, a ntsc konzola je u nemogucnosti da svari +90 linija i zbog toga izbacuje gresku i nece da startuje pal igre (evropske igre) dok npr iz japana i iz usa ladno startuje. zbog toga moze monitor sa HDCP support jer svaka igra/svaki ps3 podrzava 720p

Ma uvek ima neka za*ebancija!

Poslednja izmena:
:) pa da... ako hoces da igras pal igre na ntsc konzoli, moras da pored konzole odvojis i za hdtv ili monitor sa hdcp, simple as that

mada, ko bi hteo jos da igra ps3 ili xbox360 na sdtv-u...

Naci koje njesra, ne verujem.

Hvala na odgovorima, onda nista od moje trgovine, imam samo non HDCP lcd monitor i obican crt tv, koji ce mi onda pa da ne mogu ni da ga koristim. A da sada kupujem novi tv samo zbog toga......nema sanse. :zgran:

Dobro sto sam pitao, inace bi samo skupljao prasinu!

My sweet little 360, here I come.....:D

Poslednja izmena:
pa ako si povezao xbox360 na taj monitor, mozda ces moci i ps3 ali samo mozda... to bi ti bilo najbolje da proveris, posto na nekim listama nema monitora koji mogu da zavrse 720p

a cuo sam da sa adapterom ps3 moze na nekim monitorima sa analognim ulazom da poguda 720p ali nista vise od toga...

Wahad bre, o chemu ti prichash ? :)

NTSC konzola je bre najbolja od svih, prvo shto ima EE+GS chipove, a drugo shto imash mnogo veci izbor filmova. Za sada uopshte nije bitno da se ima HDCP monitor, igre mogu normalno da se igraju na bilo kom LCD monitoru, a kachiti ga preko bilo kakvog analognog ulaza je glupost pored HDMI>DVI kabla.

A shto se tiche SDTV, to je bio problem kod NTSC PS2, ali PS3 moze da pushta mnogo vece rezolucije pa ne znam zashto ne bi mogao i PAL. U svakom sluchaju totalna je glupost kachiti PS3 na SDTV ako imash bilo kakav LCD u kuci, a svako danas ima.

Wahad bre, o chemu ti prichash ? :)

NTSC konzola je bre najbolja od svih, prvo shto ima EE+GS chipove, a drugo shto imash mnogo veci izbor filmova. Za sada uopshte nije bitno da se ima HDCP monitor, igre mogu normalno da se igraju na bilo kom LCD monitoru, a kachiti ga preko bilo kakvog analognog ulaza je glupost pored HDMI>DVI kabla.

A shto se tiche SDTV, to je bio problem kod NTSC PS2, ali PS3 moze da pushta mnogo vece rezolucije pa ne znam zashto ne bi mogao i PAL. U svakom sluchaju totalna je glupost kachiti PS3 na SDTV ako imash bilo kakav LCD u kuci, a svako danas ima.

@Driver

Mislim da gresis i da je Wahad u pravu. Citao sam negde, mozda je istina mozda nije, da su u nekoj emisiji, uzeli veliki broj lcd monitora i da onda su radili testove na njima, samo oni sa HDCP podrskom su radili, tj sony je imao prikaz slike.

Hvala za link...sve je to ok, samo sam hteo da potvrdim informaciju, posto je @driver rekao da moze da radi na bilo kom lcd ekranu.

Koje njesra, pa ipadne da su izbacili konzolu zbog koje ce vecina ljudi morati da sebi kupi novi LCD tv da bi je igrali. Preterase ga stvarno. Razocarali su me.

Kupicu ga za jedno 3 god onda.

@Driver

Mislim da gresis i da je Wahad u pravu. Citao sam negde, mozda je istina mozda nije, da su u nekoj emisiji, uzeli veliki broj lcd monitora i da onda su radili testove na njima, samo oni sa HDCP podrskom su radili, tj sony je imao prikaz slike.

HDCP je zashtita filmova, stvarno ne razumem kakve to veze ima sa prikazom igara.

Jel' to Vracar, USA? :d

Vrh Dno