Šta je novo?

PS3 ne učitava blue-ray!?

Kakva slabija izrada, kod 40gb ps3 verzija cell-a radjena u 65nm procesu moze samo da bude naprednija izrada, zato sam i uzeo bas tu verziju a ne 60gb. Jednostavno, momci nisu imali srece sa njihovim primercima ps3, daleko od toga da je to masovna pojava. Konzola se proizvodi u milionima komada normalno je da nekom zapadne i los primerak. Isto stvar je bila i kad se ps2 pojavio, isto je bilo problema sa dvd drajvom.

Aha, ok. Samo vidim odjednom se pojavilo više njih sa istim problemom pa reko da pitam:).

Pa znas kako, oni koji uzimaju prve revizije hardvera zato sto zele najnovije i najbolje odmah, uvek vise rizikuju od onih koji kupuju tu tehnologiju kad sazreli. Tako je bilo i sa ps2, koji su vremenom u soniju poboljsavali pa se i stiglo do desetak razlicitih revizija hardvera.

Evo statistike sa jednog foruma kojima je PS3 prestao da cita diskove

View Poll Results: My PS3 had stopped reading discs. I had a ...
40 GB from a PAL region 3 1.46%
40 GB from a NTSC region 5 2.43%
60 GB from a PAL region 10 4.85%
60 GB from a NTSC region 4 1.94%
80 GB from a PAL region 0 0%
80 GB from a NTSC region 2 0.97%
I did not have this issue but I had a different one 3 1.46%
I have no issue with my PS3 179 86.89%
Voters: 206.

Poslednja izmena:
Konzole su sve 60gb stare tek cetiri meseca,kazem konzole jer ih je do sada bilo tri(od sedam,znači procenat je priličan) sa istim problemom fw. je 1.93,mada se je prva pokvarila sa 1.92-ojkom(i jedino ona kad je riknula,riknula je skroz a radila je tek dva i po meseca)
E sad mene interesuje da li mislite da je laser tj. dioda u pitanju s obzirom na siptome koje pokazuje.Konzole su pod garancijom,al ako se ovakav trend nastavi hteo bih da skratim postupak i popravljam ih sam

E ovako imama dve stvari da vam kazem lošu i dobru.Loša je da mi je još jedna konzola pokazala iste siptome sa BRD,a dobra je ta da sam se odvažio da sam zavirim unutra,rasturim drajv očistim sočivo pa sa pincetom i alatkom koju smo morali sami da osmislimo očistimo prizmu do koje je malo komplikovano da se pridje(mislim da je upravo ona uzrok kvara) ,podmažem vodjice,zatim pažljivo sve vratimo na mesto(moram da priznam da mi ovo nije pošlo za rukom iz prve jer je sistem za ubacivanje i eject diska komplikovan.I sad sve fercera:banana:
Nadam se da sam bio od pomoći!!!

Djape,chestitam na odvaznosti...ja se ne bih usudio!
Zar nije bilo jednostavnije ubaciti cd za chishchenje...mislim barem probati?

Ma gde nisam probao,i to nekoliko puta.Baš zato i mislim da je problem u prizmi jer ćetkice sa cleaner diska mogu da očiste samo sočivo mada je i to pitanje s obzirom na debljinu BR snopa!
Ukoliko ima neodvažnih sa istim problemom javite se!!!

Djape ,zamolio bih te da sledeci put uslikas tu "prizmu" da bih znao malo vise o toj citavoj problematici.Ili ukoliko ima to negdje na netu ... linx-uj.
TNX

Nazad
Vrh Dno