Šta je novo?

PS3 Eye kao web kamera?

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Da li neko od vas koristi ovu kamericu kao web kameru za PC?

Imam mali problem - posle instalacije sve radi ~OK na dnevnom svetlu - ali je uZAS kada se ukljuci bilo kakvo vestacko:

http://www.g2r.rs/linije.avi (desni klik - save as)

U prodavnici kazu da je to 'normalno' ?

Imam mali problem - posle instalacije sve radi ~OK na dnevnom svetlu - ali je uZAS kada se ukljuci bilo kakvo vestacko:

Naravno da će ti to reći samo da te otkače. Ovo je moj snimak pod veštačkim svetlom http://www.youtube.com/watch?v=4kplNBrvll8 . Eksperimentiši sa drajverima. Ako ni to ne pomogne onda reklamacija

Poslednja izmena:
Koje ti drajvere koristis? Probao sam CL-Eye-Driver-4.0.2.1017.exe na tri masine i uvek isto.

Covek od kog sam uzeo kameru je probao i na Soniju i probao je njegovu drugu kameru i dobije isto?

Evo i jednog ss-a gde se vide neki cudni artifakti na prelazu kontrastnih povrsina. Da li ti se tako nesto pojavljuje?

Poslednja izmena:
Gledajuci YouTube postove ljudi koji su ovo zbudzili, primetio sam da nemaju dva videa koja daju isti kvalitet slike, sto ce reci da kvalitet kamerice nije kod svih isti - nego kako ti se zalomi.

OffTopic:
U medjuvremenu sam kupio Logitech E3500 Plus model koji je u principu isti kao Logitech C250 samo sto ima RightLight tehnologiju koju valja iskljuciti zbog FPS-a.

Evo kako sljaka C250: link

A ovo je E3500+: link

Racunajuci da C250 ima da se kupi u Tempu i sa vikend popustom kosta ispod 25e, mislim da je ovo daleko bolji izbor, ukoliko vec ne posedujete PS3 a treba vam pouzdana web kamera.

Ali ovo je Sony :)

Izvinjavam se, nije mi bila namera da vam trolujem temu, nego sam cisto hteo da ostavim taj info zbog drugih clanova koji citaju a jos nisu nabavili web kameru. 120 FPS u svim uslovima i velika rezolucija slike svakako deluju vrlo primamljivo, ali nedoradjenost drajvera i varjabilni kvalitet hardvera predstavlja onu drugu stranu medalje koju niko ne pominje.

Gledajuci YouTube postove ljudi koji su ovo zbudzili, primetio sam da nemaju dva videa koja daju isti kvalitet slike, sto ce reci da kvalitet kamerice nije kod svih isti - nego kako ti se zalomi.

OffTopic:
U medjuvremenu sam kupio Logitech E3500 Plus model koji je u principu isti kao Logitech C250 samo sto ima RightLight tehnologiju koju valja iskljuciti zbog FPS-a.

Evo kako sljaka C250: link

A ovo je E3500+: link

Racunajuci da C250 ima da se kupi u Tempu i sa vikend popustom kosta ispod 25e, mislim da je ovo daleko bolji izbor, ukoliko vec ne posedujete PS3 a treba vam pouzdana web kamera.
Samo si zaboravio da postaviš neki low light indoor video sa tom kamerom. PSeye je odlična web kamera za svoj novac, ali izgleda da ima i nekih lošijih serija (reklo bi se da su to one iz Move bundle-a)

Ma mani sada low-light na logitechu :)

Sta da radim sa kamericom? Ako dve iz m.packa rade isto... da li se smarati sa menjanjem ili nauciti da se zivi sa linijama? :(

cao ljudi, koji driver koristitie na win7 x64? neki gde postoje podesavanja vezana za sliku? pozz!

... trenutno koristim CL-Eye-Driver-4.0.2.1017 i cesto se desava da se kamerica zaglupi... pogotovo kad radi sa skype-om... znaci zvuk prestane da radi, i potrebno je ponovo reinstalirati driver. da li je ovo neko resio i sa kojim driverom? win7 x64 je u pitanju... pozz!

Takodje koristim taj drajver, meni radi ok sa Skajpom, ti problemi sa zvukom se desavaju kad mi je u Skajpu kod "audio settings" stiklirano "automatically adjust audio settings" . Kad to destikliram, radi bez problema.

Ne mogu da skinem video. Kod mene se isto javljaju linije, kada sam testirao na dnevnom svetlu, sve je bilo super. Kamerica kupljena preko limunda, pretpostavljam da je iz move bundle.
Naravno da će ti to reći samo da te otkače. Ovo je moj snimak pod veštačkim svetlom http://www.youtube.com/watch?v=4kplNBrvll8 . Eksperimentiši sa drajverima. Ako ni to ne pomogne onda reklamacija

Glupo pitanje, ali koje sijalice koristite? Ja imam "stedljive".

Dodatno pitanje, kako da kamerica hvata 120fps? Probao sam sa VirtualDub, ali u Capture Pin mogu da izaberem samo 30 i 15 fps. Isto je i u test aplikaciji za ps3 eye. CL drajveri, ne mogu da se setim koja tacno verzija.

Obrisao sam fajl,.... izgleda kao kada se video kamerom snimi CRT monitor, pa vidis one 'venecijanere' sto idu na gore, samo sto su te linije svetlije. Izgleda da te iz movie bundle tako rade, jer mi covek od kog sam ja kupio kaze da se isto ponasa i njegova pa cak i na PS3.

Te linije se i kod mene javljaju. Ako iskljucim Auto Gain, i smanjim Gain, malo se stanje popravi.
Drajveri su 4.0.2.1017, win xp sp3.
Sto se tice mog pitanja za povecanje frame rate odgovor sam nasao na:
CL - DirectShow: Limiting FPS, is this prudent?

edit:
Sad vidim da stvarno postoji vise modela, npr. SLEH-00448, SLEH-00201(moja)...

Poslednja izmena:
Evo oba fajla...

Prilozi

• noise.png
    noise.png
    470 KB · Pregleda: 40
  • linije.rar
    486.9 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Kod mene toga definitivno nema. Noise je slican doduse.

Zanimljvo je da se te linije pojave samo na vestackom svetlu. Prvo sam mislio da je do neonke na poslu, ali je isto sa svakom sijalicom.

Vrh Dno