Šta je novo?

PS3 E3 info...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni nije jasno zasto vecina i dalje razdvaja igre po platformama, kad se sve vise i vise prave uporedo za sve sisteme,PC,Xbox360,PS3!
E sad problem je sto onda te igre isto i izgledaju,jer se ne koriste razlicite mogucnosti hardware-a,ne isplati se praviti razliku ,ionako ce igru prodati ako je HIT.
Kolko ja vidim nezavisne kuce prave za sve 3 platforme (Splinter,Oblivion,GTA...,Unreal2007),a sony i microsoft za svoju cheljad,e sad Sony sa par developera napravi par hitova(npr. MGS,GT...) sto nema za Xbox360,Microsoft s par svojih napravi par hitova sto nema za PS3(Halo3,Fable2..) i otprilike su tu negde,ovo se odnosi na hitove,pored ovoga ide i masa manje poznatih igrara koje nekom leze nekome ne...

Zakljucak:mislim da se sa ovom generacijom konzola gubi granica izmedju PC igara i onih za konzole jer su sve vise zajednicke,tako da nema vise smisla govoriti samo o voznjicama i hop-cup igrama za konzole i o fps-ovima za PC sa vanzemaljcima i marincima!:p
Kad Crysis i slicne igre izadju za sve sisteme,svaka dalja rasprava ce izgubiti smisao,bar na neko vreme....

Ivan® je napisao(la):
A rts-ovi, na primer?
Ma bice i toga,pogotovu kad ubace mis i tastaturu i sad kad imaju vecu rezoluciju,sve je to isti djavo samo gledaju da zarade pare gde god mogu...
Zaboravio sam, PC ima CS,hehehehe,to nikad nece nadmasiti,a nazalost nista drugo i ne igram!

Poslednja izmena:
A evo i info o progresu razvoja igara za PS3 koje su prikazane na E3 2006...

http://ps3.ign.com/articles/707/707248p1.html

Pa se logicno postavlja i pitanje....

Koliko ce PS3 imati Launchtitles ako je stvarno ovakva situacija....? :D

Ili mozda ovo nije istina ? :D :D :D

A ovaj deo je najjaci :

"developers have had to show off years and years of work" ...

Pa sta su radili do sad majka mu stara ? :guitar:

Evo naleteo sam na par slicica..prve tri su iz novog Turoka a druge dve iz Haze-a..

Prilozi

• 930159_20060510_screen004.jpg
    930159_20060510_screen004.jpg
    81.3 KB · Pregleda: 80
  • 930159_20060510_screen005.jpg
    930159_20060510_screen005.jpg
    79.2 KB · Pregleda: 67
  • 930159_20060510_screen006.jpg
    930159_20060510_screen006.jpg
    85.9 KB · Pregleda: 79
  • 933103_20060510_screen001.jpg
    933103_20060510_screen001.jpg
    125.6 KB · Pregleda: 78
  • 933103_20060510_screen003.jpg
    933103_20060510_screen003.jpg
    99.2 KB · Pregleda: 78
.:GoRaNStEin:. je napisao(la):

A ovaj deo je najjaci :

Pa znas sta su radili,pravili na PC-u jer nisu imali Dev. kitove do pre 6 meseci,pa dok su provalili sta treba,eto ucinka 20-60%!
Ali ako Heavy Rain bude onako radio,vredece da se ceka!:wave:

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):

A ovaj deo je najjaci :

Jel ti ishta znash o konzolama ili ti je samo dosadno ?

ivke76 je napisao(la):
offtopic@
gorane ajd majke ti napisi koji pc imas jer ako vidim bilo sta nize od max-ovog ne verujem da ce te iko vise shvatati ozbiljno u vezi grafike na koju se stalno busas u grudi a koliki ti je gamerski staz vidim i po tome sto igras fifu:D pa jedan tekken je za fifu izmislio gameplay!

sto ps3-ke tice sve sto sam dosada video me je odusevilo preko podrske za tastaturu i misa pa preko web browsinga itd... i neka nek lici sto vise na pc tako i treba da bude a kad ce pc da lici na ps3 sto se npr cene tice?pa nikada a taj isti pc se sada vec valja i kao multimedia player preko windows media center edition-a.imas oba sistema i uzivas ti ocigledno imas samo pc i samo pljujes kao grafika je sada vec bolja na pc-ju itd... potkrepi tu pricu svojom konfiguracijom a ne john carmack rekao ovo-ono

Kako lupetas....pa to je neverovatno :D:D:D:D

Ako sam instalirao Fifu, poterao na PC-u i Xboxu, ne znaci da fifu i igram... takvu vrstu igara ne volim uopste...

"Potkrepi svoju pricu konfiguracijom" ..hahaha...

Potkrepi ti PS3-ojkom :D:D:D:D:

Aj ne sramoti se vise.....

Kutaragi tvrdi da je ps3 jeftin jer donosi mnogo toga i pita da li ljudi tako idu po ekskluzivnim restoranima i s*ru im što je kafa u bifeu njihove firme jeftinija. Interesantno.

I dalje se trude da deluju samouvereno, i Kutaragi i Phil Harrison :D

Gledao sam par intervjua ...."It's not about cost, it's about value " :)

Obozavao sam sony, ali, kao i mnoge druge kompanije, poceli su sve da ulazu u marketing, umesto u R&D. Mada, u kakvom je stanju kompanija, skoro da i nemaju odakle....Doduse, marketing im je cesto bio fantastican, mada i tu pocinju pomalo jeftino da se ponasaju. Ako ps3 ne prodje kako su planirali, bojim se da je to kraj sony-a na kakvog smo navikli.

Poslednja izmena:
Sto se tice Formule One 06 naleteo sam samo na par screen-ova..

Prilozi

• 928392_20050516_screen001.jpg
    928392_20050516_screen001.jpg
    103.7 KB · Pregleda: 73
  • 928392_20050516_screen002.jpg
    928392_20050516_screen002.jpg
    80.7 KB · Pregleda: 72
  • 117465116_d354cbeaaa_o.jpg
    117465116_d354cbeaaa_o.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 50
  • screen1_large.jpg
    screen1_large.jpg
    80.2 KB · Pregleda: 61
Link za gameplay iz Rainbow Six:Vegas-a..Da vidite kako ce izgledati novi Rainbow Six..Predlazem da pogledate E3 2K6 Demo Gameplay 1,2 ili 3(Hd ako mozete)..Izgleda super izlazi na Jesen za PS3 i X360..Inace vec sam citao kako x360 verzija vec ima "malih"problema sa frame-rate-om..Svejedno igra izgleda loodo na oba sistema!
www.gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=2680

Poslednja izmena:
chava je napisao(la):
Sto se tice Formule One 06 naleteo sam samo na par screen-ova..

Dva trejlera Formule 1 za PS3 se mogu download-ovati odavde: http://www.gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=1672

2 chava: Odgledao sam sva cetiri (gameplay) trejlera Rainbow Six: Vegas-a i grafika kao i igra mi deluju odlicno. Inace u pitanju su trejleri iz Xbox360 verzije igre i kao sto si vec napisao igra ima problema sa frame rate-om, a to se i vidi iz doticnih trejlera (na nekoliko mesta se moze videti kako igra na trenutak secne).

Pozdrav.:wave:

Ivan® je napisao(la):
I dalje se trude da deluju samouvereno, i Kutaragi i Phil Harrison :D

Gledao sam par intervjua ...."It's not about cost, it's about value " :)

Obozavao sam sony, ali, kao i mnoge druge kompanije, poceli su sve da ulazu u marketing, umesto u R&D. Mada, u kakvom je stanju kompanija, skoro da i nemaju odakle....Doduse, marketing im je cesto bio fantastican, mada i tu pocinju pomalo jeftino da se ponasaju. Ako ps3 ne prodje kako su planirali, bojim se da je to kraj sony-a na kakvog smo navikli.
Ako ps3 ne prođe kako su planirali? Ti si lood :) PS 3 će biti razgrabljen i ima da se proda u rekordnom broju primeraka. To uopšte ne dolazi u pitanje.

Gran Turismo on the PS3 looks good

EEE 2006 Because Sony is running it on a PC

By Charlie Demerjian in Los Angeles: Saturday 13 May 2006, 07:27

IF YOU LOOK at the Sony/PS3 stand at E3, there are a bunch of games running, and several demos. Watching closely, you will see that the PS3 programs are fairly object-sparse, the one exception being Gran Turismo.

Look closely at that title, it is object rich, interactive, happy and pretty, everything you would expect from a next gen title on a next gen console.

Has Wii seen the marquee launch title? Has wii found the dev team that managed to crack the cell coding puzzle? Found the next Jeff Minter? What did the Gran Turismo team do? What did Sony do?

Well, the version of Gran Turismo, ostensibly running on a PS3, is really running on a PC. Is Sony trying to tell us that a PC is a better gaming platform than the upcoming $600 beastie, or is it the other way around?

Either way, this would be very embarrassing for them if it got out, so make sure not to tell anyone.

Ma prodavace se extra dobro sigurno, samo ne verujem da ce biti dobro kao prosli put...

Skinuh par trejlera za Vision Gran Turismo(5) i stvarno su do dzadza.

Poslednja izmena:
NSX je napisao(la):
Skinuh par trejlera za Vision Gran Turismo(5) i stvarno su do dzadza.

Jel mozes da stavis link odakle si ih skinuo?

2 all: Jel zna neko da li je Gran Turismo HD isto sto i GT5 (tj. Vision) ili je nesto drugo u pitanju?

Twi$teR je napisao(la):
2 chava: Odgledao sam sva cetiri (gameplay) trejlera Rainbow Six: Vegas-a i grafika kao i igra mi deluju odlicno. Inace u pitanju su trejleri iz Xbox360 verzije igre i kao sto si vec napisao igra ima problema sa frame rate-om, a to se i vidi iz doticnih trejlera (na nekoliko mesta se moze videti kako igra na trenutak secne).

Znachi na Xboxu secka a na Ps3 ne?:trust:
Pa zar vi niste primetili da je to jedan isti trailer za obe konzole?:d

Alias je napisao(la):
Ne ja i Twister smo pricali o gameplay snimku ne o traileru..Pa ako si pazljivo pogledao snimke primetices da je Gameplay sa X360 verzije...Naravno da nece seckati na PS3-ci jer je mocniji...Citao sam negde da ce PS3 verzija imati bolje teksture i neke efekte,ali nemam link za to..Svejedno i na X360 igra izgleda perverzno dobro...

Poslednja izmena:
pazi sad ovo: MGS4 realtime sa chavinog linka izgleda 10x bolje od svih igara sa E3 PS3 konferencije... zasto ga tamo nisu prikazali...? opsta l00dnica, kad bude bice do tada necu da se nerviram :)

Poslednja izmena:
Twi$teR je napisao(la):
Jel mozes da stavis link odakle si ih skinuo?

2 all: Jel zna neko da li je Gran Turismo HD isto sto i GT5 (tj. Vision) ili je nesto drugo u pitanju?

Sa eMule, a ima ga i na drugim P2P mrezama. HD je 4ka sa boljom grafikom ja mislim.

Alias je napisao(la):

Ne znam za PS3, ali verzija za Xbox360 secka i to se jasno moze videti iz doticnih trejlera.

Da si pazljivo gledao (gameplay 1) video bi da na pocetku trejlera ispod naziva igre (Rainbow Six: Vegas) pise Press (A) To Begin (pogledaj sliku u attachment-u i videces da taster A ima Xbox-ov gamepad, ne i PS-ov).

2 NSX: Hvala na informaciji, pokusacu da ih nadjem.

Prilozi

• XBOX 360 gamepad.jpg
    XBOX 360 gamepad.jpg
    26.5 KB · Pregleda: 60
True PS3 games a few years after launch
by Justin Pinter

According to many game developers, the first generation of PlayStation 3 games will not be utilizing the systems true potenial.

Simon Jeffrey, America President of Sega stated, "...developers will release a first batch of games that don't use all the power of Sony's new Cell processor." Due to the delay in information/access to the Cell and delay in providing dev kits to developers, most launch games will not harness the real power of the machine. Also, Jeffery spoke about how there may not be many PS3 launch titles because game developers are just now getting their dev kits.

Mike Hickey, a video-games analyst for Janco Partners explained the cost of developing for next gen platforms saying, "Developing for Sony's platform is incrementally more complex than what you're looking at for Microsoft or Nintendo...With costs that could go over $25 million a game, you're not seeing third-party content where it needs to be at this stage to have a successful launch."

Some developers have been saying that they are fine with what they have to work with so far. Robert Kotick, chief executive officer at Activision stated, " First-generation games offered for the new PlayStation 3 won't use more than 20 percent of the Cell chip's capabilities...that's typical for a new platform because developers need several years to learn how to use the technology"

"While we may not have the final, final hardware, we know what the processor's capacity is...[and]We have active development under way...This is the most sophisticated piece of consumer hardware ever."

-----------------------

PS3 to be "homebrew" friendly?
by Justin Pinter

Soon after our report on Izumi Kawanishi's interviews about Linux, RSX and the PS3 controller, the Sony Japan executive spoke about a brighter future for those who are hobby programmers and like to create "homebrews".

"Because we have plans for having Linux on board [the PS3], we also recognize Linux programming activities...Other than game studios tied to official developer licenses, we'd like to see various individuals participate in content creation for the PS3," explained Kawanishi.

"Homebrew" applications and games are those that are created by enthusiastic programmers and made available as freeware for everyone else to experiment with and use.

Currently Sony has been preventing homebrew on the PSP with their firmware updates.

Hopefully Sony will allow homebrew developers to take advantage of the presence of Linux on the hard drive. An open platform will certainly be more attractive to those who want to experiment with the PS3's architecture.

-----------------------------

www.ps3land.com

sa3ani je napisao(la):
PS3 to be "homebrew" friendly?
by Justin Pinter

Soon after our report on Izumi Kawanishi's interviews about Linux, RSX and the PS3 controller, the Sony Japan executive spoke about a brighter future for those who are hobby programmers and like to create "homebrews".

"Because we have plans for having Linux on board [the PS3], we also recognize Linux programming activities...Other than game studios tied to official developer licenses, we'd like to see various individuals participate in content creation for the PS3," explained Kawanishi.

"Homebrew" applications and games are those that are created by enthusiastic programmers and made available as freeware for everyone else to experiment with and use.

Currently Sony has been preventing homebrew on the PSP with their firmware updates.

Hopefully Sony will allow homebrew developers to take advantage of the presence of Linux on the hard drive. An open platform will certainly be more attractive to those who want to experiment with the PS3's architecture.

-----------------------------

www.ps3land.com
Do yaya! :banana:

Evo jos jednog linka za produzeni(15min)trailer za Metal gear Solid 4...Link za direktni download je pri dnu stranice..
http://www.hinjang.com/

Homebrew je bio neminovan pored tolike otvorenosti i mogucnosti konzole.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno