Šta je novo?

PS3 E3 info...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
driver je napisao(la):
Goranshtajne ovo ti je poslednje upozorenje. Svaki drugi post u ovom threadu je tvoj, a negde ima i po vishe postova vezanih, i vecina nema veze sa PS3. To se zove spam i ne moze tako. Smiri se malo ili cesh morati na led...
sad ispadne da je samo ovaj sto pise protiv tvog voljenog sony-ja zasluzio opomenu dok su postovi tvojih konzolasa puni koristih informacija :S:

Ajshtajne, jos od predstavljanja ps2-ke sony je koristio endzine predhodne generacije svojih popularnih igara, malo ispolirane i u vishoj rezoluciji. Prvi tekken za ps2-jku koristio je endzin tekken 3, i zato se i nije zvao tekken 4, prvi grand turismo za ps2 nije se zvao gt3. Takva je i sad situacija. Grand Turismo za ps3 se ne zove gt5 vec gt hd, jer koristi endzin gt4-orke. Ti kao da si se probudio iz nekog sna, dao sebi nadimak takav kakav je i mislis da sve znas:wall:

tomazino je napisao(la):
Ajshtajne, jos od predstavljanja ps2-ke sony je koristio endzine predhodne generacije svojih popularnih igara, malo ispolirane i u vishoj rezoluciji. Prvi tekken za ps2-jku koristio je endzin tekken 3, i zato se i nije zvao tekken 4, prvi grand turismo za ps2 nije se zvao gt3. Takva je i sad situacija. Grand Turismo za ps3 se ne zove gt5 vec gt hd, jer koristi endzin gt4-orke. Ti kao da si se probudio iz nekog sna, dao sebi nadimak takav kakav je i mislis da sve znas:wall:

Ok, imas teoriju, mozda je tako, postujem. A sad malo logika. Zasto se onda Tekken 6 zove Tekken 6 a ne Tekken HD recimo ? Opet se ne uklapa u koncepciju :)

I to stein ne mora da znaci Einstein, moze i Frankenstein... Ko pita, ne skita :D

BTW, Gran Turismo HD izgleda tako jadno da zelim da verujem u to sto kazes....

Poslednja izmena:
.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Svrha i mogucnosti PC-a daleko su vece nego konzola... Zna se sta je namena konzola i tacka. Pocinjati pricu o cenama je stvarno van svake pameti. Ovde se prica o kvalitetu, NextGen igrama koje je trebao da donese PS3 itd.

Po teoriji koju zastupas, Fiat Punto daleko je bolji i kvalitetniji auto od recimo poslednjeg modela Mercedesa S klase, jer je jeftiniji a sluzi svrsi. Apsolutno nisi u pravu. Svi ce ti reci da je bez obzira na cenu Mercedes daleko kvalitetniji automobil. Uopste to nije poenta. Ako je tako, najjeftinija varijanta je da odes na fudbalski teren, istrcis se i eto. Bolje igre na svetu nema :D
pa sta sad to znaci punto vs mercedes pa imas i lamborghini i rolce royce znaci ima bolje i od mercedesa ima i alienware komp imas li ga?ili mozda imas rolce royce?znam da je ovo srbija iliti nokia i "mecka" (sad mi je definitivno jasno zasto imas takav humor) ja sam uvek za volvo s80 nego li za neku "mecku" a ti napravi sad analogiju od ovoga sa volvom isto je i sa ps3 i pc-jem a ja sam ipak za sigurniju i dugotrajniju varijantu;)
poenta je da se sto pametnije/dugotrajnije ulozi novac zar ne?ti kao ne razmisljas koju ces komponentu i iz koje klase ces kupiti za pc kad radis upgrade?sto se tice ljudi koji imaju mnogo para imace i alienware i sve konzole trece generacije na svu srecu ima par foruma gde ima takvih ljudi pa kad izadje ps3 imacemo nadam se malo bolji sud
uzecu ps3 kad se pojavi a ne nekog najnovijeg atija ili nvidiju iz prostog razloga sto cu kasnije kad se vidi kakva je stvarno situacija izmedju AM2 i Conroe-a raditi malo veci upgrade pa cu imati i dobar pc i dobru konzolu i igracu se na obe i sta sad da imam i ja toliko love imao bih alienware i ps3 i xbox360 ali na zalost malo je takvih ljudi

Ser_Zile je napisao(la):
sad ispadne da je samo ovaj sto pise protiv tvog voljenog sony-ja zasluzio opomenu dok su postovi tvojih konzolasa puni koristih informacija :S:

Jel sam opomenuo vas 20 shto ste takodje protiv PS3 ?

Znash ti Zile shto sam ga opomenuo, nego volish da talasash :). Postuje ko nezdrav, pola postova u ovom threadu i GRAW threadu su njegovi, a bar da neshto pametno kaze, i bar da prati konzole, vec samo trazi razlog kako da napljuje. Vishe i ne pratim ovaj thread zbog njega, jer mi ne pada na pamet da chitam njegove nebuloze, morace malo vishe da sedi na ovom forumu da bi dobio bilo kakav kredibilitet, ali ne moze da spamuje ovoliko iz samo njemu poznatog razloga.

Ovde bi zavrshili ovu prichu, ko ima shta da kaze, neka kaze o PS3 konkretno, jer ovo je PS3 E3 info thread....to sam i mislio, svi chitaju vesti o PS3 sa inquirera :D

I da ovaj post ne bude uzaludan, evo jedna vrlo bitna vest u vezi PS3, neshto o chemu smo i u ovom threadu pisali.

Ko nije video, ovo je PS3 GUI, a pogledajte drugu opciju ispod system settings..

http://johnnyfuzzy.250free.com/Interface1.JPG

Evo sad saznah josh neshto novo vredno pominjanja. PS3 ce podrzavati bilo koji HDD preko USBa, prenosi novi OPM.

driver je napisao(la):
I da ovaj post ne bude uzaludan, evo jedna vrlo bitna vest u vezi PS3, neshto o chemu smo i u ovom threadu pisali.

Ko nije video, ovo je PS3 GUI, a pogledajte drugu opciju ispod system settings..

http://johnnyfuzzy.250free.com/Interface1.JPG

Al me ovaj interfejs nesto podseca na PSP :d :d .
Tastatura i mis - lepo lepo :) .
Bas me zanima koliki procenat PC-ownera ce kupiti PS3 .

Najbrzi i najpregledniji meni, a shto se tiche linuxa, postoje vesti da je potpuno otvoren, i da oni zele da privuku "kucne" programere. Ako to bude tachno, PS3 ce imati neogranichene mogucnosti i ogromnu homebrew podrshku, a to samo znachi gomilu programa nezavisnih proizvodjacha.

Ne verujem da cemo zvanichno znati o linuxu pre TGSa, ochigledno da je to velika pricha.

Super sjajne vesti zaista!Zaista imamo cemu da se radujemo! :D

Opet ti ?

Shta ima loshe u tome radovati se dobrim stvarima sa PCa ? Podrshka za misha i tastaturu znachi i igre koje postoje samo na PCu, odnosno na toj platformi su najbolje, a ochigledno da na PCu nemaju nameru da unapredjuju prebrzo, jer budzenjem grafike ce najbrze zaraditi pare na hardveru. Na konzolama se zaradjuje na igrama, ne na hardveru, i zato je ta industrija monopol-proof, ali to Microsoft nikako da ukapira. PS3 ima najjache razvojne timove, najvishe para se ulaze u to, samo im fali mogucnost da naprave i PC-only igre, sa kontrolama bash kao na PCu. Ako sve hit PC-only igre budu na PS3, mnogo PC igracha ce kupiti PS3, a to samo znachi josh bolji kvalitet, to je potpuno suprotan svet od PCa i Windowsa, gde vrsta i broj kupaca ne kontrolishe kvalitet, vec monopol - nemogucnost da imash izbor, vec kupujesh shta ti se ponudi.

Poslednja izmena:
@all

driver i ostali, da covek ima imalo mozga (goran) odavno bi shvatio ono sto mu pisemo, imam osecaj da nas sve zaj.....

mislim pogledaj samo ovu recenicu "Ne mogu da odolim a da ne konstatujem kako se konzolasi izuzetno raduju stvarima koje dolaze sa PC-a, pa mi nije jasno da li zelite pc u konzoli, konzolu u PC-u, ili nesto trece ???"

cek jel smo mi neki ******* u tvojim ocima zbog toga sto imamo i jedno i drugo? ili budi konkrentan ili nemoj da podjeba..... svakim tvojim qvotom

unapred se izvinjavam na nekim recima ali ovaj "decko" je tolilko ogranicen da ne gleda dalje od svog monitora

ignorisite coveka i sve ce biti ok, neka prica sam sa sobom kad ne zna da prica sa drugima...pratim ovu temu danima i smorio ga je zesce :crash: 90 % odgovora su mu ili provokacija ili podjebavanje...

ovo je tema o PS3, koja je najmanje to sto bi trebalo da bude

pozdrav
:guitar:

Definitivno najgori tred do sada u vezi PS3, a i sire. Inace drzim stranu PC-a, ali se ogradjujem (a mislim i ostali, jer su svi prestali da postuju) od ovde iznesenih misljenja, narocito od strane frankestajna :d

Pa naravno da su prestali kad se ovo pretvorilo u najgluplju raspravu kao na najglupljim mogucim forumima.

Ja bih od sada brisao sve osim info-a i normalnih komentara.

Ovo za tastaturu i misa me raduje, ostaje da vidimo da li je to samo za taj operativni sistem ili podrazumeva i podesavanja koja uticu na igre.

evo, mozete i ovo da pogledate http://youtube.com/watch?v=Oyd041cYyzc

Poslednja izmena:
Lepo,ako lepo..Evo nekih slicica iz In Game Linux Menu-ja..Pokazuje opcije za chat,chat glasom,video chat,e-mail,poziv za drugog igraca za "rokanje" u nekoj igri i jos neke sitnice...

Prilozi

• 117465109_f099be54ae_o.jpg
    117465109_f099be54ae_o.jpg
    45.1 KB · Pregleda: 86
  • 117465113_24b5bd80bc_o.jpg
    117465113_24b5bd80bc_o.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 82
bile su dovoljne ove dve slike da mi bude jasno ciji je online bolji posle gledanja xbox360 konferencije i prezentacije one Live gluposti od servisa!!!

evo jos neceg zanimljivog a tice se razlike izmendju dva ponudjena modela Playstationa..

GamePro Exclusive: Sony's Phil Harrison Tells All on PS3, Peter Moore, Nintendo Wii
May 12, 2006 @ 2:13pm

Summary:
In an exclusive interview with GamePro editor Bro Buzz, Sony's resident PlayStation 3 expert, Phil Harrison, touches on a variety of topics: Xbox exec Peter Moore's praise for the Nintendo Wii, pricing for PS3 games and hardware, and rumors concerning the

Full Text:

GamePro editor Bro Buzz had the opportunity to sit down with Sony executive Phill Harrison. The two industry veterans spoke about a wide range of topics. Here are the key highlights from that conversation, in Harrison's words. Sony fans should take note -- there are quite a few PS3 tidbits revealed in this sprawling, three-page article.
...On Peter Moore's Praise for the Nintendo Wii

Sony's Phil Harrison debuts the PlayStation 3 controller at E3 2006

"I think Peter Moore is exactly right. I think Nintendo will be the second system consumers purchase after PlayStation 3."

"I haven't had a chance to check out the Wii myself, but Nintendo has a great history of innovation and has always done great things for gaming and long may they do so. But as it relates to our strategy they are very much in a different market."

"I know what Peter was getting at with his price point issue but he's not comparing apples to oranges. He's not even comparing the same kind of food products at all. It's clearly a case that PlayStation 3's price is justified by PlayStation 3's value. That's what consumers base their purchasing decisions on -- value."
Frankly, I'm amazed that we can [sell the PS3] so cheaply.

"What we have in addition to a great game system is a Blue Ray player, a network platform, a new controller, and HDD in every system combined in an unbelievably compelling package. And frankly I'm amazed that we can do it so cheaply."
...On the Differences Between the 20- and 60-GB PS3 Models

"The main differences are the 60 gig drive and the 20 gig drive in terms of disc storage. The 20 gig has HD component rather than HDMI. The 60 gig machine has additionally memory card slots on it, which are great for archiving photo and other content. But the 20 gig machine has USB ports so you can get all the functionality with external devices."
...On Whether the 20-GB PS3 Will Fully Support Blu-Ray

The $599 60 GB PS3 (top) looks different from the $499 20 GB PS3 (bottom)

"That seems to be a misunderstanding and I'm happy to clear that up. Both machines have Blue Ray disc as standard. Both machines play Blue Ray disc movies as standard. Both machines will play Blue Ray disc movies as HD. The only difference is that the high end machine uses a more convenient digital interconnect called HDMI which is a digital standard and the 20 gig unit uses HD component which is an analog standard. The picture quality is fantastic."

"The end user will not notice any quality difference. Perhaps if you were projecting onto a gi-normous screen you might notice some difference, but also not every HD display has HDMI. So we're providing a choice to the consumer."

"Both versions will support 1080p."

Poslednja izmena:
ipedja je napisao(la):
Definitivno najgori tred do sada u vezi PS3, a i sire. Inace drzim stranu PC-a, ali se ogradjujem (a mislim i ostali, jer su svi prestali da postuju) od ovde iznesenih misljenja, narocito od strane frankestajna :d

Vidi, pazi, gledaj, kaze se Frankenstajn.... BTW, posto vidim da ne vidite dalje od gamepada, i tesko podnosite drugacije misljenje nego sto je vase, ostavljam vas da zajedno klimate glavama i zivite u uverenju da je Killzone, MGS4, Eight Days realtime.... :D

Ni o cemu drugom nisam pricao nego o grafici, jer jedino to je sada moguce porediti, a uostalom samo to mi je sto se tice konzola i interesantno. Ni u sta drugo nisam se mesao, sto je, mislim, i korektno. A oni sto ne razlikuju particle effects i ostale mumbo jumbo stvari iz trailera za MotorStorm prosle i ove godine, mogu slobodno da se igraju i dalje na ps, i bice im opet isto. Pretpostavljam da ne vide ni razliku izmedju dobar dan i izvini. Nikoga nisam vredjao dok nisu mene vredjali, a to sto sam rekao da PS3 grafika nece biti nista spektakularno na kraju, i da je PC vec u mogucnosti da to nadmasi, ne treba nikoga licno da pogadja.

I opet, nikada nisam rekao da je PS3 los, naprotiv, bice to odlicna spravica, ali pojedini to stvarno nisu u stanju da skapiraju. Samo sam protiv tog hype-a, i smesnih tvrdnji kako je, npr. Eight Days trailer gameplay (samo navodim kao primer, jer je ovaj thread pun slicnih budalastina).

Pozdravljam vas, i kazem, klimajte zajedno glavama, i slavite PS3 :D

Bye, bye :D

Jos samo nesto :p

Tim Sweeney iz EPIC-a o UT2k7 :

"With both UT2K7 and Gears of War we are offering our textures at extremely high resolution like 2000x2000 resolution which is a higher resolution than you can effectively use on a console because of the limited memory, but it is something that certainly will be appropiate for PC's with virtualized texturing in the future, so we will whole heartly be supporting DX10."

John Carmack rekao :
The PlayStation 2 was always a mess with the multiple processors on there, but the new generations, with Cell or the Xbox 360, make it much, much worse. They can quote these incredibly high numbers of giga-flops or tera-flops or whatever, but in reality, when you do a straightforward development process on them, they’re significantly slower than a modern high-end PC."

Kao sto sam pricao i ranije :D

Sto volim kad sam u pravu :D

Poslednja izmena:
Kada RAW velichina tekstura bude imala veze sa konachnim kvalitetom grafike, mozda ce ovo i biti na mestu, ali taj isti UT2k7 je pre godinu dana na alpha PS3 devkitu radio u 50fps, dok se na PCu muchio u ispod 10, sa tim istim ogromnim teksturama.

Kada PC bude mogao te teksture da izvuche u zakucanih 60fps, onda mozemo da prichamo. Ovako to da rade na silu, samo da bi prodali novu grafichku, ne znam shta bilo kome znachi.

I da, PS2 sa 4MB VRAMA i 32MB sistemskog RAMA ima igre koje bolje izgledaju od PCa sa 3x vishe rama, tako da ovo veze nema sa realnoshcu.

driver je napisao(la):
Kada RAW velichina tekstura bude imala veze sa konachnim kvalitetom grafike, mozda ce ovo i biti na mestu, ali taj isti UT2k7 je pre godinu dana na alpha PS3 devkitu radio u 50fps, dok se na PCu muchio u ispod 10, sa tim istim ogromnim teksturama.

Kada PC bude mogao te teksture da izvuche u zakucanih 60fps, onda mozemo da prichamo. Ovako to da rade na silu, samo da bi prodali novu grafichku, ne znam shta bilo kome znachi.

I da, PS2 sa 4MB VRAMA i 32MB sistemskog RAMA ima igre koje bolje izgledaju od PCa sa 3x vishe rama, tako da ovo veze nema sa realnoshcu.

Ah da, zaboravih, ovde ima ljudi koji vise znaju i od EPIC-ovih developera :D

A to sta se krilo ustvari iza PS3 prezentacije prosle godine na E3, to da ne pominjemo bolje :D:D:D

I ne mozes porediti PS2 koji igras na TV-u, sa PC-jem koji igras na monitoru. Opste je poznato i da ultra kompresovani divx izgleda kao najnormalniji dvd kada ga gledas na TV-u, sto dovoljno govori koliko TV sakriva nedostatke i muti sliku. Probaj da igras PC igre preko TV-a i videces ogromnu razliku u odnosu na ono sto gledas na monitoru. Secam se, kada sam poredio Fifa 2004 grafiku igrajuci na XBoxu i igrajuci na PC-u. Nisam mogao da verujem koliko bolje izgleda igrajuci na Xboxu preko TV-a. Potom sam PC verziju probao preko TV-a i zapanjio se kolika je razlika izmedju onog sto sam gledao na monitoru.................. Izgledala je u najmanju ruku isto kao i XBOX verzija i utisak koji je ostavila igrajuci je na TV-u.

Case Closed

Poslednja izmena:
PS3 deluje zanimljivo,cena nije prevelika,ali ako ne bude piraterije tesko da cu ga uzeti.

offtopic@
gorane ajd majke ti napisi koji pc imas jer ako vidim bilo sta nize od max-ovog ne verujem da ce te iko vise shvatati ozbiljno u vezi grafike na koju se stalno busas u grudi a koliki ti je gamerski staz vidim i po tome sto igras fifu:D pa jedan tekken je za fifu izmislio gameplay!

sto ps3-ke tice sve sto sam dosada video me je odusevilo preko podrske za tastaturu i misa pa preko web browsinga itd... i neka nek lici sto vise na pc tako i treba da bude a kad ce pc da lici na ps3 sto se npr cene tice?pa nikada a taj isti pc se sada vec valja i kao multimedia player preko windows media center edition-a.imas oba sistema i uzivas ti ocigledno imas samo pc i samo pljujes kao grafika je sada vec bolja na pc-ju itd... potkrepi tu pricu svojom konfiguracijom a ne john carmack rekao ovo-ono

ipak ne verujem da ce se mis i tastatura mnogo koristiti van os-a...mislim da su samo zbog onog browsera i ubaceni...ali nadam se da nisam u pravu..

Poslednja izmena:
.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Ah da, zaboravih, ovde ima ljudi koji vise znaju i od EPIC-ovih developera :D

Nisam to ja rekao, vec je Tim Sweeney proshle godine na E3 to rekao i pokazao realtime, shto ti naravno nisi ni pratio, kupio si komp kasnije :D:D:D Kazi mi da imash sve filmove sa E3 proshle i ove godine u HDu ? Ja znam da imam, 50GB, pa kome treba.

I ne mozes porediti PS2 koji igras na TV-u, sa PC-jem koji igras na monitoru.

Slazem se da ne moze, ali kvalitet grafike nema veze sa kvalitetom textura. Ima recimo voznji na PCu koji imaju daleko bolje texture od GT4, i sve bolje tehnichki, ali igra ne izgleda ni blizu realno kao GT4.

Ako ne razumesh shta hocu da kazem, uzmi snimak prave utakmice i spusti ga u 640x480, a uporedo pusti Winning eleven u 1600x1200 na pcu, shta ce realnije da izgleda ?

Kada PC igrachi ukapiraju da je stvar u igrama, ne u texturama i hardveru, onda cemo da prichamo. Druga je pricha ko shta voli, a ako ne volish nishta od zanrova sa konzole, a probao si sve, nemoj da prichash o konzoli jednostavno. Druga pricha je ta shto mogu da potpishem da niko ovde ko pljuje konzole nije igrao vishe od 3 igre na PS2, a ne zna ni shta sve postoji.

Ivan® je napisao(la):
ipak ne verujem da ce se mis i tastatura mnogo koristiti van os-a...mislim da su samo zbog onog browsera i ubaceni...ali nadam se da nisam u pravu..

Ne verujem da postoji chitav meni za podeshavanje misha i tastature samo zbog browsera, gde nije ni bitno to. Ili sam vishe optimista :)

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Ne verujem da postoji chitav meni za podeshavanje misha i tastature samo zbog browsera, gde nije ni bitno to. Ili sam vishe optimista :)

Ni meni nije logicno, ali valjda bi bar neku rec rekli na tu temu, ne cini mi se da im je u interesu da bilo sta vise kriju ili cuvaju kao iznenadjenje. Ovaj period do nevembra ce da proleti, a moraju buduce korisnike da upoznaju sa svim mogucnostima...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno