Šta je novo?

PS3 E3 info...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da je srece da sony sve iskopira pa da napravi najkompletniju konzolu koja postoji, shto se u ovom sluchaju i desilo.

Ivane, stvarno ne znam shta si ti gledao, ali ti posle svega onoga se odluchujesh za X360, zbog cene, a ne zmeta ti godishnji upgrade PCa u visini pola tog PS3 ? :)

PS3 je najkompletnija i najraznovrsnija konzola ikada, i naravno da ce biti najskuplja, ali je opet daleko jeftinija u odnosu na ono shto nudi. Ne zaboravi da je samo 100$ skuplji od X360 sa 20GB hardom, pa ti sad zapitaj da li taj PS3 vredi vishe od X360. Vredi samo da ga kupish kao bluray player, jer koshta kao najjeftiniji model.

Na konferenciji je bilo dosta iznenadjenja, a prikazane igre (warhawk, 8th day, ona druga premijerna, heavenly sword, resistance), su pokazale da je Sony ispunio obecano, a bonusi kao shto je ziroskop u joypadu i novi EyetoyHD pokazuju samo koje ce biti mogucnosti igara i da ce napokon biti neshto novo.

Ako je sony maznuo foru od nintenda, to je dobro, jer nintendo ionako nema shta da trazi sa softverom protiv sonija, pa shta ti vredi takav joypad ako nemash gde da ga iskoristish (da, te mogucnosti na nintendu ce biti bash za one igre koje niko od vas PC igracha ne voli).

Jedina stvar zbog koje sam razocharan je nepostojanje Dualshock opcije u joypadu, ali ochigledno da nishta nisu mogli da urade zbog autorskih prava, dok je M$ verovatno kupio tu firmu, pa posle neko nek kaze da M$ nije taj koji samo shteti industriji u bilo chemu shto radi.

Shto se tiche misha i tastature, nema veze shto se nije prichalo o tome, nije se prichalo konkretno ni o linuxu, te informacije cemo najverovatnije chuti na TGSu u septembru, ili mozda do zavrshetka E3.

A shto se tiche cene, pogledajte to ovako. X360 sa 20GB HDDom + godishnja Live pretplata je 460$, PS3 sa 20GB i besplatnim online servisom je 500$. Ko je tu sad skuplji ?

Poslednja izmena:
Ivan® je napisao(la):
Kvalitet pirkazanih igara, kontroler, kopiranje Nintendo-a, CENA...ljudi, cena!!!!!
Bas lupas covece....Nintendov i ovaj Sony-jev kontroler DVA RAZLICITA SVETA...Sony-jev ima zigoskop...Nece se ni priblizno koristiti kao Nintendov..Uostalom shvatimo da i Nintendo reciklira ideje stare 15 godina sa onim pistoljcicem kojim smo gadjali one patkice! :D
Ja sam odusevljen onim sto sam video i sada sigurno znam da cu pazariti ps3...Cena jeste visoka ali ono vredi svakog centa...Budimo realni...najeftiniji Blue-Ray drive kosta 1000$ A sa Playstation-om ces dobiti i Blue-Ray i Jaku Igracku masinu sa Linuxom i Hard-Diskom i jos nekim ludim perverzijama!Iskreno On-Line mogucnosti PS3 su bolesno dobre...Ko prati tematiku redovno slozice se samnom.

Ma ja pokusavam da pricam o ceni iz ugla potencijalnih kupaca, sto ja nisam.
Ne bih uzeo ni 360, kao sto rekoh i ne smeta mi upgrade pc-a. Jednostavno, mislim da ce ovo za mnogo ljudi biti previse za konzolu.

I nemojte da se pravite blesavi, kada sam rekao da kopiraju nintendo, nisam mislio da su kontroleri 1:1 isti, nije valjda da takve stvari treba da objasnjavam?
Ta ideja postoji vec dugo, ali bila bi prevelika slucajnost da su se i oni i nintendo u isto vreme setili da zaigraju na to. Kao da su videli kolika se prasina dize za nintendoom.

Sto se tice linux-a i misa i tastature, znaci opet krecemo s pricom da ce to biti kasnije, da to sad nije ni trebalo da bude ......e vise ne verujem u te price i nekako mi je potpuno logicno da tastatura i mis nikako nece biti deo standardne oopreme, sto ce znaciti istu podrsku kao na ps2.

Ja sam mislio da ce oni malo da se "prosire" sto se tice zanrova i uopste pristupa,da ce nekako pokusati da opravdaju ono "entertainment supercomputer", ali ovo mi izgleda samo kao jos jedan playstation u HD-u + ostale stvari koje su danas standard. I da, izgleda da nema HDMI portova na jeftinijoj verziji.

OK, sve je to super, neko ko prati samo to i do sada je imao ps2 ce verovatno biti odusevljen, ja samo kazem da mene ono sto sam video ni malo nije impresioniralo. PA i da nemam PC i da sam video samo ono sto nudi x360, ne bih bio impresioniran. Cak i kao playstation fanboy bih bio razocaran.

I sada je definitivno potpuno jasno da razlike u kvalitetu grafike koju bi izazvao hardware izmedju sony-a i xbox-a jednostavno nece biti.

I zasto tolika prica o tome na sta ce biti snimane igre? Kao da to ima neke veze. Bluray - super , ali ja pricam o ovome kao o gaming konzoli, a ne kao necemu sto ce mi omoguciti da ustedim pri kupovini playera za gledanje filmova. Sa aspekta i gara - to mi je kao kad bi rekli da ima i fen za kosu, a on kosta toliko i toliko. PA sta mislite, koliko ljudi od onih silnih miliona uopste zna sta je bluray? To ce mozda biti podstrek za malo upucenije, a za ostale, kojih je UBEDLJIVO najvise - nikako.

Kad se sve sabere i oduzme, ono sto ce ga ponovo prodavati (i to dobro) je "playstation" brend.

PS: koje hdtv-ove kupujete? SONY? Toshiba? pogledajte nove samsung-e na www.whatseveryonelookingat.com :)

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
@Nedjo:
da se ne lazemo, po sadasnjem toku stvari DX10 nece doneti nista novo sem kompleksnijih i duzih shader programa, efekti ce ostati isti, programeri su zatupljeni i sa ovim sto sada imaju, ukratko - nista novo necemo videti, bas kako sto ni windows vista nisto novo nece doneti.
Veruj mi ne znas sta pricas! DX10 doosi gomilu izuzetno bitnih novina koje ce drasticno uticati na nacin pisanja igra i samim tim na veliki skok u smislu kvaliteta grafike. Postoje stvari koje se sa DX9 API-jem jednostavno ne mogu uraditi, a koje ce bez problema biti moguce realizovai sa DX10
I nemojte se ljudi vise tako svadjati, ja sam pljuvao i pljuvacu i dalje po PS2
:d kakav poziv na peace cheers
Jedino sto cete morati da kupujete original igre
sitnica :d 70-80 evra ni tamo ni 'vamo!
Developeri 10000% nece imati cime da napune 40GB na BR-u, bar ne u vecini slucajeva, treba i napraviti 40GB sadrzaja...kamo srece da ga ima na svakoj igri).
Pa sad najbolje da ce izdvaci koristiti DL medije od 50 GB, koje kostaju isto toliko USD!!
I ja se slazem sa agresorom, nemojmo zagaditi jos jedan topik.
LOL
Pa ti si prvi povukao DX, i XBox u topik!!
I jos jedna stvar - please ppl, pricamo o ps3, zaj**** X-box360, to su dva razlicita sveta, m$ je hteo da na frku navata sta moze, imaju neki ljudi para kupice i x-box360 i PS3 i na to i M$ racuna i ispaltice im se, ne brinite, ali manite vise X-Box360 iz ove price, ne moze da se poredi sa PS3, pa oblivion na X-Boxu izgleda ok ali ga vec danasnje graficke nadmasuju, a za godinu dana ce izaci x-box 460 i dosta vise o njemu, x-box ce ici putem razvoja i strategije kao i graficke karte, par hit naslova da prodaju robu i kraj. Imaju ljudi po 2000$ plate i dace deci da se igraju...
Ovo je vrh!! Ne znam da li si napisao zzesci tred na celom forumu, do sada... koliko ja pratim sta pises! ZNaci ovo zadnje zaista nema veze s pamecu (NHF) :wave:

@nedjo
slazem se da ce g80 i r600 da budu na trzistu kad se pojavi ps3 i da ce biti mocniji od RSX-a. Ali moje misljenje je da ce se vecina igara na next gen konzolama igrati u 1280x720. To je nesto vise piksela od rezolucije 1024x768. E sad, u toj i slicnim rezolucijama u zavisnosti od procesorske snage nema drasticnih razlika izmedju danasnjih gpu-ova razlicitih klasa. Sad jedno hipoteticko pitanje: Da li bi u toj rezoluciji bio brzi 7900gtx sa nekim od danasnjih amd ili intel procesora, ili 7600gt sa 5 puta brzim procesorom kao sto je cell:)

driver je napisao(la):
A shto se tiche cene, pogledajte to ovako. X360 sa 20GB HDDom + godishnja Live pretplata je 460$, PS3 sa 20GB i besplatnim online servisom je 500$. Ko je tu sad skuplji ?
Paaa... cek, da razmislim... hm! Jel bese 500 vise od 460? Ako jeste, onda je ova stvar koja kosta 500 USD skuplja u odnosu na ovu koja kosta 460 USD!
Ni meni apsolutno nije jasno zasto su stavili HDD koji ima manji kapacitet od osnovne BR medije!!? Bolje da su napravili model bez diska i sa diskom od 60 GB (taman malo vecim od DL BR medije)!
Nisam gledao konfu, jel s pricalo nesto o tom famoznom mreznom servisu? M$-ov Live! je itekako bitan adut koji konkurentska konzola ima.

Haha, sada se guru teši jer je ispalo malo skuplje od 400 dolara, odnosno 320 evra, koliko je pričao da će biti. "Ma to je najbolje ikada, mora da košta, šta je 500 evra za ono što se dobije, imaš i Blu ray plejer..." :d

Nedjo, hitno gledaj, imas gde hoces, pa da se ukljucujes polako :)

Poslednja izmena:
oko misa i tast-a na konzoli.. kad malo bolje razmislite totalno je nelogicno da se doticni pojave i omasove.. jer gde moras da drzis tast i misa da bi igrao ok? pa na stolu... a to je samo ok ako je ispred tebe monitor od oko 19 inca... mislim zamislite TV 75 cm, pa vi lezite u fotelji zavaljeni u krilima tastatura dok mis drljate o butinu da ne kazem guzicu :D .. nece da moze... tast i mis nikad nece biti br.1 za konzole sto sa tim povlaci ni da igre koje njima leze nikad nece biti omasovljene za konzole...

Nedjo je napisao(la):
Ivane daj neki link za DL, smorilo me je ono registrovanje na GameSpotu...

ja sam bas tu pogledao :), ali potrazicu jos malo pa cu ostaviti neki link. A ti razmisli sta ti je cimanje da uradis da bi video holy Playstation 3 :)

Poslednja izmena:
G!!! je napisao(la):
oko misa i tast-a na konzoli.. kad malo bolje razmislite totalno je nelogicno da se doticni pojave i omasove.. jer gde moras da drzis tast i misa da bi igrao ok? pa na stolu... a to je samo ok ako je ispred tebe monitor od oko 19 inca... mislim zamislite TV 75 cm, pa vi lezite u fotelji zavaljeni u krilima tastatura dok mis drljate o butinu da ne kazem guzicu :D .. nece da moze... tast i mis nikad nece biti br.1 za konzole sto sa tim povlaci ni da igre koje njima leze nikad nece biti omasovljene za konzole...

sve to sto si rekao + sitan font koji se podrazumeva u mnogim tipovima igara na pc-u nema sanse da se prilagodi svim televizorima, makar bili i hd, nije zamisljeno da citas bilo sta sitno izbliza.

i da, zar ide bluray bez hdmi-a?

Poslednja izmena:
Ako ide Blu ray bez HDMI, a ide, to je katastrofa. Ili za kupce, ili za industriju, pošto svi znamo kakve su zaštite u pitanju. Drugim rečima, jeftinija verzija konzole će biti totalno neupotrebljiv plejer jer će se filmovi automatski skalirati na nisku rezoluciju, odnosno na kvalitet na nivou običnih DVDova. Bruka!

Znači, ko hoće plejer mora da pljune 600 evra, ko kupi jeftiniju verziju neka ne računa na ps3 kao BD plejer. Naravno, na našem tržištu će to biti i više...

Ivan® je napisao(la):
i da, zar ide bluray bez hdmi-a?
Naravno, moguće ga je pokrenuti, ali se on automatski odradi kao downscale, tako da spusti rezoluciju. Npr. ako imaš 1080p, odnosno 1920 x 1080, on to spusti na 900 x 600. E sada, dodatna fora, koja će kod nas biti izrazita jer neće svi imati ekrane sa podrškom za tolike rezolucije, jeste šta sa npr. 720p. Tada će se 1280 x 720 downscale-ovati na 640 x 400, pa ti vidi koliko je to upotrebljivo kao plejer plavog zraka.

Nedjo je napisao(la):
Paaa... cek, da razmislim... hm! Jel bese 500 vise od 460? Ako jeste, onda je ova stvar koja kosta 500 USD skuplja u odnosu na ovu koja kosta 460 USD!
Ni meni apsolutno nije jasno zasto su stavili HDD koji ima manji kapacitet od osnovne BR medije!!? Bolje da su napravili model bez diska i sa diskom od 60 GB (taman malo vecim od DL BR medije)!
Nisam gledao konfu, jel s pricalo nesto o tom famoznom mreznom servisu? M$-ov Live! je itekako bitan adut koji konkurentska konzola ima.

Paaaa, jel su X360 i PS3 konzole sa istim mogucnostima ? Ne mogu se porediti, pogotovo ne za tih 40$.

Shto se tiche HDDa, da li je moguce da josh nisi ukapirao da kombinacija sa i bez njega ne vodi nichemu, i bolje da ga ne stavljaju uopshte. To je X360 uradio i *****o se totalno, jer developeri ne rachunaju na HDD pri razvoju igara pa tu nestaje gomila mogucnosti. Ovo ovako je dobro, bolje nisu mogli da smisle. I zaboravljash da HDD nije napravljen da bi na njega instalirai igre, to je samo PCjev trademark, a igre mu se uchitavaju duze nego na konzoli sa diskom. Inache Gran turismo HD ce se od menija to trke uchitavati za 2-3 sec, prikazano na konferenciji, i to je ono chemu HDD sluzi.

Naravno da se prichalo o online servisu, ne u crevca, ali je prikazano kako ce to otprilike izgledati i u odnosu na njega, X360 sistem izgleda kao da je za decu.

Filipenko, X360 nema HDMI nijedan, pa ko je to pomenuo do sada ? Umesto toga postojao je thread Sumrak PS3, a sada posle 6 meseci, igre koje su napavljene za X360 u sledecoj verziji su PS3 ekskluzive, vecina X360 igara vec postoje na PCu, gomila gluposti, ali X360 se super drzi, PS3 je prso :D:D

driver je napisao(la):
Shto se tiche HDDa, da li je moguce da josh nisi ukapirao da kombinacija sa i bez njega ne vodi nichemu, i bolje da ga ne stavljaju uopshte. To je X360 uradio i *****o se totalno, jer developeri ne rachunaju na HDD pri razvoju igara pa tu nestaje gomila mogucnosti.

Jel iz ovoga mogu da zakljucim da nema nista od ozbiljne pordrske za misa i tastaturu koje deifnitivno nece biti standardna oprema (tu se valjda slazemo) ?

driver je napisao(la):
Filipenko, X360 nema HDMI nijedan, pa ko je to pomenuo do sada ?

ali x360 nije ni zamisljen kao hd player...mozda sad kad stigne onaj add-on :)

@Nedjo:

sad bi ti objasnio zasto mislim ono sto mislim, ali necu da zagadjujem topik. NHF naravno sa moje strane, sve ok

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Filipenko, X360 nema HDMI nijedan, pa ko je to pomenuo do sada ? Umesto toga postojao je thread Sumrak PS3, a sada posle 6 meseci, igre koje su napavljene za X360 u sledecoj verziji su PS3 ekskluzive, vecina X360 igara vec postoje na PCu, gomila gluposti, ali X360 se super drzi, PS3 je prso :D:D
Xbox nema HDMI, zato što nije nikakav HD plejer :) Zato će ovaj eksterni plejer koji mu sada dodaju imati i mirna Bačka.
Suština svega jeste da Sony svoj ps3 reklamira kao BD plejer, o čemu si i ti pisao kilometre ovde, a da jeftinija verzija to bukvalno nije, osim ako ne želiš da gledaš filmove u 3 puta manjoj rezoluciji, nešto bolje od DVDa običnog.:crash:

Onda bolje da uzmes SkyVision quality one :)

Koliko vidim citajuci razne console forume i komentare na sajtovima, dosta ljudi je prilicno nezadovoljno...vise nego sto sam ocekivao

Ne znam kako cena od 500-600 evra moze da vam bude previsoka..Dobar procesor je uvek od 200-300e i dobra karta jos toliko naj manje, to je vec 400-600 samo graficka i procesor a i oni ce biti slabiji od ps3

Sa stanovista specifikacija ne vidim razlog za nezadovoljstvo. Mislim, gotovo sve sto se mislilo ranije je sada potvrdjeno. Ljudi jedino mogu biti nezadovoljni cenom.

Licno mislim da je cena, pa... normalna, da tako kazem... obzirom sta je potrpano u konzolu, cena je vise nego korektna. E sad to sto kupci sa tog trzista odmah gledaju konkurentske proizvode i cene, je sasvim drugo pitanje.

Cijena za PS3 ce da bude 499E za hard disk od 20GB,a 599E za HD od 60GB.

Prilozi

• ps3_gamepad.jpg
    ps3_gamepad.jpg
    83.2 KB · Pregleda: 66
Vetone, a da ti malo od pocetka procitas ovaj tred?

Цена је нормална. У односу на xbox360 са 20gb hdd-ом то је +100 долара што је сасвим ок. с обзиром да је у конзоли Блу Реј. Уствари то је више од +100 јер PS3 касни годину дана па је реално очекивати да ће x360 раније улазити у резања цене.

Ипак мислим да је Сони мало преценио потребе тржишта, а можда је био оптерећен убацивање BD-а од стране остатка компаније. Биће занимљиво видети шта ће купцима бити интересантније.

Ivan® je napisao(la):
Jel iz ovoga mogu da zakljucim da nema nista od ozbiljne pordrske za misa i tastaturu koje deifnitivno nece biti standardna oprema (tu se valjda slazemo) ?

Kako si sad izvuko iz priche o HDDu da nece biti podrshke za misha i tastaturu ? Mish i tastatura su potrebni za manji broj igara, a oni josh nisu rekli sve, ima josh vremena do kraja E3, a ima TGS u septembru, tada ce se sigurno sve znati do u najsitnije detalje. Do tada stvarno nemam odgovor da li ce mish i tastatura biti podrzani u svakoj igri koja to zahteva, ili bar hitovima koje bi i igrali.

Ivan® je napisao(la):
ali x360 nije ni zamisljen kao hd player...mozda sad kad stigne onaj add-on :)

Pa nije samo HD player taj koji crta HD sliku. Igre su u HD rezoluciji, slika preko HDMI je kvalitetnija.

A jel moze preko toga da se nakaci na monitor ili je to izlaz samo za HDTV?

je*es mis i tastaturu!: ako naprave (a sigurno mogu) sistem za upravljanje glasom to ce biti nesto...! ovako fuck 2 keyboard and mice!

After what was already an under whelming showing, PlayStation developer Ken Kutaragi pulled a standard Dual Shock controller from his breast pocket to a silent audience of journalists. When the controller was put to use, we learned it had motion sensors.

Not really motion sensors though. What's inside is a tilt sensor. Phil Harrison, president of Sony Worldwide, proudly boasted about how innovative this controller would be during a sloppy, obviously almost impossible to control demo of Warhawk. No one in the audience believed a word of this, and the lack of any real cheering proved it.

It's stunning enough that he had the audacity to claim innovation, but the controller doesn't even offer as much as Nintendo's upcoming Wii. The PS3's Dual Shock only senses tilting, not actual movement that could move a character in and out of the screen. A press release later stated the controller wouldn't feature any vibration features either, something they failed to mention during the conference.

http://blogcritics.org/archives/2006/05/09/011825.php

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno