Šta je novo?

PS2 CD igre...

• Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja
D

deki30

Guest
Mislim da nisam jedini koji ima problema sa pustanjem cd igara na PS2....
Imam debeli PS2, a rezao sam na cd-ove na koje naletim, najcesce na Verbatim, 8x, posto je ta brzina data kao minimalna...

S obzirom da imam dosta CD igrica koje zezaju pri ucitavanju, ili uopste nece, da li imaju neki CD diskovi koji su se pokazali dobro za PS2 igrice i gde da kupim...
Probao sam neke varijante za konverziju na DVD, cak i nekoliko igrica na 1 DVD, ali nesto radi, nesto ne radi...

inace, DVD igrice mi rade OK...

znam da je network adapter kewa, ali dok ne kupim, da nekako premostim....

poz...

Kažu da su oni crni Xwave bili pogodni za to, mada je meni na slimu čitao svakakve CD-ove, uključujući i srebrne verbatime.

Sto se tice diskova radim na Verbatim-u od kada imam prvi ps2 i nikada nije bilo problema. 8x je odlicna brzina , radio sam i na 16x mnogo igara.. Postoji veliki broj igara koje su ripovane na CD diskovima sto moze praviti probleme , veliku ulogu ima i cip za kopije ..

Sto se tice diskova radim na Verbatim-u od kada imam prvi ps2 i nikada nije bilo problema. 8x je odlicna brzina , radio sam i na 16x mnogo igara.. Postoji veliki broj igara koje su ripovane na CD diskovima sto moze praviti probleme , veliku ulogu ima i cip za kopije ..

Ja bih ipak preporucio da rezes na 4x.:D
Mnogo je lakse Ps2 da ga procita,pogotovo sto imas stariju verziju dvojke,koja ima manje brzine citanja dvd/cd diskova od slim verzije.:d
Ja uvek rezem na 4x i nikad nisam imao problema.Zavisi i od cipa,ali koliko znam svi rade dobro,pogotovo noviji....:smash:
Pozdrav i probaj na Traxdata cd ili nekom firmiranom koji ti dozvoljava rezanje na 4x, pa javi dali si uspeo da ga pokrenes,bez vecih poteskova!!!:-devil-:
Inace imam obe verzije Ps2,tako da govorim iz iskustva.....:banana:

Gotovo svi DVD rezači nude 8x kao najmanju brzinu za CD, tako da verovatno neće moći da reže na 4x. U svakom slučaju ako plejer pravi razliku između 4x i 8x, treba mu servis :)

Problem je u tome shto PS2 teze chita CD nego DVD (sa chipovima koje mi koristimo), tako da kada se sochivo isprlja i rashteluje, prvo ce CDovi da zezaju, i verovatno je jedan od ta dva razloga u ovom sluchaju.

Znam par ljudi koji su z***bali laser sa cd igrama, to je pre bilo aktuelno dok je cip bio skup i tesko se nabavljao, kad se samo setim Devil may cry na 3-4 cd-a i samo igra stane ne znas dal je zakucao Sony ili treba ubaciti nov disk. Ma djavolja rabota, dvd sad nije skup i sve igre postoje u dvd verzijama znaci bez secenih filmova i sl.

CD igara za PS2 svejedno ima malo, a poslednja se pojavila pre jedno 5 godina (ne rachunam ripove), tako da to i nije neki problem (ko nema HDD).

@driver nisam bas siguran da puno ljudi ima hard-disk za sony 2, kad se pojavio njegova cena je bila 2x veca od konzole, mozda se u poslednje vreme stvar promenila ali o5 ne verujem da je jeftin.
Jel sam se ja prevario ili za Sony2 ima igara koje dolaze na dual-layer dvd-u?

naravno da ima
God of War 1 i 2,Metal Gear Solid.......i jos dosta AAA,mada su vecinom ripovane na DVD5.
Inace dosta orginala dolaze na DVD9 ili na dvd DVD5,ali daleko smo mi od tog.A da li rezac nudi 4x ili 8x brzinu rezanja cd,zavisi od samog diska i od verzije firmvera u samom rezacu!Ja imam Asusa 1608P dvdrw i na bilo kojim cd prijavljuje min brzinu 4x,tako da nema problema.A poslednji cd sto sam narezao za pS2 je Mountain.Bike.Adrenaline.PAL.PS2CD-PreCiSiON,i on je narezan na 4x,i redi bez problema na slim verziji.Mada i ja podrzavam da cd ostecuje PS2,jer prlja laser i previse se greje,jer se non stop vrti cd!!!!Tako da i ja izbegavam ta igram igre koje su na cd.
Veliki pozdrav svima,i nadam se da cemo pomoci kolegi da otkloni Kvar@@@

u principu, meni je zbog klinca, ima starijih, prostih igrica, koje voli...
razmisljam o network adapter-u, a sa druge strane treba odvajati pare za next-gen konzolu...
mislim da ce verovatno sve ostati po starom, sta radi, radi, a spremati se za novu igracku...

poz...

Poslednja izmena:
@driver nisam bas siguran da puno ljudi ima hard-disk za sony 2, kad se pojavio njegova cena je bila 2x veca od konzole, mozda se u poslednje vreme stvar promenila ali o5 ne verujem da je jeftin.
Jel sam se ja prevario ili za Sony2 ima igara koje dolaze na dual-layer dvd-u?

Pa niko te ne tera da kupujesh Sonijev komplet sa HDDom, vec kupish network adapter za 40ak evra i nabodesh bilo koji HDD, bar toga ima na kilo jeftinih. Ta kombinacija ne da vredi, nego ja nisam ubacio disk u PS2 vec dve godine...

@Driver znaci moze da se nakaci obican hard? Koji? 2.5? ili 3.5? A kako onda igre igras? Snimis images ili sta?

Moze obichan 3.5" HDD, ne mogu samo neki WD i slichno, ali ako budesh kupovao imash compatibility list na netu. Samo iskopirash imidze i pichish...

Pa niko te ne tera da kupujesh Sonijev komplet sa HDDom, vec kupish network adapter za 40ak evra i nabodesh bilo koji HDD, bar toga ima na kilo jeftinih. Ta kombinacija ne da vredi, nego ja nisam ubacio disk u PS2 vec dve godine...
Jel to neki poseban network adapter ili onaj koji dolazi ugradjen u slim verziju? Mozes da objsanis proceduru stavljanja HD-a preko network adaptera?

Slim nema expansion bay, pa zato i ne moze network adapter na njega, pa tako ni HDD. Moze da se budzi, ali nikako na plug and play nachin. Ovo je pricha za debeli PS2.

Ja sam pokusao dve igre da igram sa CD-a, Street Fighter i Virtual Fighter, rezao sam na cd rw, i na cd r, na raznim brzinama i nijednom nisam uspeo da pokrenem cd igru na slim PS 2 :(

EDIT: postoji li nacin da se cd image nareze na dvd? Da otvorim image sa nekim packerom, pa da uzmem fajlove i srezem ih na DVD? Probao neko?

Poslednja izmena:
Nisam siguran ali mislim da slim ni ne tera igre na cd-u. Ispravite me ako gresim. Jel ste skontali da sto vise vremena i revizija neke konzole iz Sony-a prodje one su sve losije i osiromasenije.

Chita slim normalno CDove, problem moze da bude zbog chipa, loshih CDova, brzine snimanja, losheg rezacha.

Shvatite da zashtita na PS2 nikada nije savrsheno razbijena, isto kao i na PS1. Primerci konzola se razlikuju medju sobom, u zavisnosti od chipa, od korishcenja, vrste diskova itd..

ovo je off, ali kad vec poredimo slim i "fat" Sony2, da li je tacno da je slim losijeg kvaliteta? Prvenstveno mislim na laser.

Nije. Kao shto sam vec gore rekao, kvaranje lasera najvishe zavisi od samog chipa, jer taj laser je u stvari sonijeva hardverska zashtita protiv piraterije. Radi na totalno glupom ali efikasnom principu. Laser chita samo opseg presovanih diskova, a poshto se on razlikuje od opsega narezanih, eto savrshene zashtite. Chip povecava taj opseg da bi se i narezani chitali, ali poshto je to u stvari povecavanje napona na shta je dioda osetljiva, dolazi vrlo chesto do pucanja lasera. Slim se od debelog van mogucnosti razlikuje po tome shto je jednostavno tehnologija napredovala i sada je moguce sve te komponente minijaturizovati i staviti u mnogo manje kucishte. Vremenom su inache DVD diode pojeftinile vishestruko, i sigurno nisu istog kvaliteta kao one od pre 5 godina, ali chip je najveci krivac za kvarenje lasera na bilo kom PS2.

Zakljuchak: treba imati shto bolji chip, ali je problem u tome shto je to skupo i kod nas se ne mogu kupiti, svi ugradjuju najjeftinije.

Da li bi mogao da navedes neke dobre cipove, molim te? Razmisljam da uskoro kupim polovan PS2, pa se ne snalazim bas najbolje. Cuo sam da se slim vise greje i losije cita, sto mi je pomalo nelogicno (pogotovo temp) s obzirom na to da je noviji.

Slim izbacuje vishe toplote jer je manje kucishte, ali to ne znachi da njemu smeta vece grejanje, to je nishta u odnosu na moderni hardver.

Shto se tiche chipova, najbolji je DMS u bilo kojoj verziji, a najbolji model je ovaj...

Poslednja izmena:
Ja sam urpavo shvatio da image moze da se reze i na CD i na DVD, samo sam vec obrisao image koji sam imao, pa sada ne mogu da probam.

Nazad
Vrh Dno