Šta je novo?

PS 3 vs X BOX 360

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poliphony Digital, Naughty Dog, Insomniac Games su tri tima uz čije igre sam odrastao i zbog kojih uskoro kupujem PS3 :D a Killzone 2, Little Big Planet, neki novi MotorStorm, God Of War III, MGS4 dolaze kao šlag na tortu :D
Prodaja konkurentnih konzola me uopšte ne interesuje ;)

Na stranu to što Bane vozi ultra kvalitetni kovčežić od soma evra :D
Elem, PS3 je stvarno krenuo da se prodaje - fantastičan dokaz koliko je Playstation brend jak. Ali i za to ima razloga. Igre su konačno krenule da se pojavljuju. Rat HD vs BR je konačno gotov. A cene konzola su se izjednačile. Tako da, osim onih koji 100% računaju na pirateriju, apsolutno nema nikakvog razloga da neko sada izabere Xbox umesto PS3. Zamislite tek šta će se desiti sa prodajom PS3 kada ga razbiju!

Tek ce da krene da razvaljuje sa prodajom, mogu da mislim sta ce da bude kad izadje MGS 4 itd...

Pa ne mislim da će piratska kopija biti baš laka da se pokrene (čitaj, neće znati to svako da uradi)... Stvarno je pitanje, na globalnom planu (gde USA dominira), u kojoj meri će piraterija pomoći u nekom suludom rastu prodaje. Poznavajući MS, Xbox360 neće još dugo, a Playstation 4 neće skoro i onda će igrači (u koju grupu NE spadaju kupci bilo čega što se zove Nintendo) imati samo jednu opciju - PS3.

Da ne bude da ja samo predviđam napamet, pogledajte malo u poslednjih 10 godina ponašanje MS na svim poljima (dođu, ispuše, odu) i Playstation konzola (dug život proizdvoda, konstantan rast u prodaji) i shvatićete da je ono što sam napisao iznad veoma realna pretpostavka zasnovana na opipljivim činjenicama.

ma obrni-okreni svakako next-gen koznola bilo PS3 ili Xbox360 je isplativija varijanta nego nepovratno ulaganje u hardware...
pobednik ce biti (jeste) PS3, ali as byMax said, cekamo da postane "potpuno" dostupna ;)
a do tada, joypad u shake i let the party starts...

Једина права предност коју плеј стејшн има јесте блу реј. Али то и није нека предност јер нема никакве везе са видео играма.

Интересантно је колико је хајпована та цел архитектура а на крају је конзола хардверски у рангу (или мало слабија) од икс бокса који је читавих годину дана старији.

Једина права предност коју плеј стејшн има јесте блу реј. Али то и није нека предност јер нема никакве везе са видео играма.

Интересантно је колико је хајпована та цел архитектура а на крају је конзола хардверски у рангу (или мало слабија) од икс бокса који је читавих годину дана старији.
Playstation 3 slabiji od Xboxa 360?
Predlazem ti da odes na beyond3d i malo se informises pre nego sto napises jos ovakvih gluposti...
Ali najjace ti je:
:laugh:
Pa, ti stvarno ne znas o cemu govoris...
5th gen-CD-700MB
6th gen-DVD-8.4GB
7th gen-[DVD again?Wrong!]BluRay-50GB
Kad su mogli u 6th genu da skoro napune DVD-9, zasto mislis da ce im u 7th genu biti dovoljan taj isti DVD-9?Uostalom, pogledaj "Izgubljenu Odiseju", igra pripada 2nd gen 360 igrama, a staje na 4 DVD-9 medija.Sta li ce biti tamo pred kraj zivotnog ciklusa konzole(2009-2010), hoce li igre za 360 dolaziti na 8 DVD-9 mdija?

Poslednja izmena:
Па и pc и даље користи дуал лејер дискове :) Та игра коју си поменуо има пуно пререндерованих секвенци, то је једини разлог зашто иде на толико двд-ova.

Када сам рекао да је хбох мало јачи од пс3 мислио сам у принципу на графику коју оба система могу да изгурају у играма не на могућности складиштења и пуштања видео материјала.

Блу реј који је у плејстејшну је спорији од двд драјва у икс боксу. Осим тога оба система имају по 512 мегабајта меморије (тачније икс бокс има мало више зато што не мора да држи фрем бафер у меморији), дакле величине игара треба да су сличне за оба система. Осим тога пи-си који има далеко више меморије на располагању сигурно има и веће игре а и даље се користи двд.

U prvih 10 najprodavanijih igara je samo jedna PS3. A kad se saberu sve iz prvih deset - 824 hiljade X360 igrica je prodato i samo 140 hiljada PS3. Blu ray se kupuje izgleda, ne konzola.

Осим тога пи-си који има далеко више меморије на располагању сигурно има и веће игре а и даље се користи двд.

S "malom" razlikom što PC igre moraju da se instaliraju i tako zauzimaju 2x veči kapacitet od medija na kojem dolaze. A i ne strimuju se sa DVD-a kao kod konzola...

GoldenBoy aj prestani da lažeš i lupetaš gluposti.

Poslednja izmena:
Па и pc и даље користи дуал лејер дискове :) Та игра коју си поменуо има пуно пререндерованих секвенци, то је једини разлог зашто иде на толико двд-ova.

Када сам рекао да је хбох мало јачи од пс3 мислио сам у принципу на графику коју оба система могу да изгурају у играма не на могућности складиштења и пуштања видео материјала.

Here we go again...
Prvo, PlayStation 3 moze mnogo jacu grafiku da izgura iz nekoliko razloga.
Cell je mnogo jaci procesor od Xenona u Xboxu koji je ustvari derivat PowerPC5 arhitekture koja nikad nije ni bila namenjena igranju igara.Xenon je u rangu Pentiuma D 840(da, Netburst arhtiektura), dok je Cell(prema recima game devova sa beyond 3d foruma) otprilike duplo jaci od Intel Yorkfielda@3,2GHz.
Aj da ti ovako objasnim:
Cell>Yorkfield>Conroe>Netburst
Dalje, zajednicka memorije uopste nije prednost.Zasto?Jer njoj u jednom trenutku mogu pristupati ili CPU ili GPU, nikako oba u isto vreme, sto znaci da joj je bandwith mnogo manji od bandwitha XDR u Playstationu 3.A od bandwitha mnogo zavise peformanse, jer ukoliko je bandwith nizak procesor ni izbliza ne moze ostvariti teorijske performanse.Dalje, taj tih 10MB embedovanog RAM-a su se pokazali problematicno.Zasto?Jer je njihov cilj bio free AA(znaci dodavnje AA ili HDR bez pada performansi).Medjutim, stvar je u tome sto su devovi na kraju morali igru downscalovati na 600p kako bi izgurali tih 2xAA, sto nikako nije dobro.
PC koristi DVD-9 medije, jer su BluRay citaci i mediji preskupi.

GoldenBoy je napisao(la):
Блу реј који је у плејстејшну је спорији од двд драјва у икс боксу. Осим тога оба система имају по 512 мегабајта меморије (тачније икс бокс има мало више зато што не мора да држи фрем бафер у меморији), дакле величине игара треба да су сличне за оба система. Осим тога пи-си који има далеко више меморије на располагању сигурно има и веће игре а и даље се користи двд.
Kolicina memorije nema veze sa velicinom igara.Pogledaj npr. Killzone 2, jedan jedini nivo te igre zauzima 2GB, sto znaci da takva grafika NIKAD nece biti vidjena na Xboxu 360.
Takodje, nedostatak hard diska u Core/Arcade packu je ogroman nedostatak Xboxu.Zasto?Jer su sada game devovi prisiljeni da prave igre koje ce raditi i na Core/Arcade sistemu, sto znaci da ne mogu da koriste HDD za streaming teksutre(prema recima ljudi iz Naughty Doga, streamovanje tekstura sa HDD je jednako efikasno, kao da su imali dodatnih 170MB VRAM-a).
Uostalom, igre su najbolji pokazatelj.Probaj demo Uncharteda.Od te igre, trenutno nema lepse za konzole 7. generacije.Mada, to ce se uskoro promenii dolaskom MGS4/R2/KZ2.

Poslednja izmena:
Ragnarok zašto li se uopšte trudiš?

Pa njegovo mišljenje je zasnovano na degenerisanoj i potpuno pogrešnoj predstavi hardvera koji nam servira PC. Da PC nije tako nakaradno konstruisan, Intel, nVidia i AMD nikada ne bi bili to što jesu (uz ogradu da je Intel dovoljno veliki i sposoban da živi i bez civilnih kompjutera). To su samo frustrirani ljudi koji su hiljade evra bacali na kojekakav PC hardver (a najbolju igru koju su dobili je 3D Mark i Super PI) i dolaze hobija radi da pljuju na konzolaše ili u najnajboljem slučaju hvale drešinu od Xboxa.

PS3 je minimum 5 godina ispred bilo koje tehničke naprave dostupne običnim ljudima... samo ne treba biti sujetan i ograničen i u to da lako uveriti...

Ragnarok zašto li se uopšte trudiš?

Pa njegovo mišljenje je zasnovano na degenerisanoj i potpuno pogrešnoj predstavi hardvera koji nam servira PC. Da PC nije tako nakaradno konstruisan, Intel, nVidia i AMD nikada ne bi bili to što jesu (uz ogradu da je Intel dovoljno veliki i sposoban da živi i bez civilnih kompjutera). To su samo frustrirani ljudi koji su hiljade evra bacali na kojekakav PC hardver (a najbolju igru koju su dobili je 3D Mark i Super PI) i dolaze hobija radi da pljuju na konzolaše ili u najnajboljem slučaju hvale drešinu od Xboxa.

PS3 je minimum 5 godina ispred bilo koje tehničke naprave dostupne običnim ljudima... samo ne treba biti sujetan i ograničen i u to da lako uveriti...

Ah, ovo je već vrhunsko preterivanje. Ovo boldovano je glupost da ne može biti veća. Stvarno treba biti (ne znam koji izraz ovde da upotrebim, neka bude) fanboy pa odvaliti ovakvu glupost. Na PC-u je bilo toliko remek dela da je malo prostora da ih sve sada ovde pobrojim. Ne računajući JRPG (svaka čast ko to voli, to za mene nije RPG) konzola nikad ne bi ni videla pravi RPG. Dakle, nemojte da preterujete i pričate kojekakve gluposti. To što imate GF 4 i što ne možete da pokrenete Oblivion (ajde ovo ste dobili) ili Gothic, ne daj bože Witcher ne znači da nema dobrih igara na PC već da ste ograničeni žanrom. O Crysis-u ovog puta ne bih trošio reči. FEAR-u ili ne znam već kojoj odličnoj pucačini.

Ovde ne možeš da kažeš da sam došao da pljujem PS3 iz jednog jednostavnog razloga:). Da, u pravu si, treba biti samo malo realan. PC ima vrhunskih igara koje konzola nikad neće videti, i obrnuto.

Dakle Bane ja imam i jednu i drugu konzolu i realan sam. PS3 je za mene bolja konzola. Ali očito da ti PC igre nikad nisi igrao ili si ograničen žanrovima. PC ima vrhunskih igara i to se ne može poreći pisanjem po forumu. Ja dajem prednost ps3 u ovom konzole ratu ali mi je stvarno glupo da čitam ovakva preterivanja.

Poslednja izmena:
Ja mislim da i Bane zna da ta prica o igrama bas i nema veze s realnoscu, ali posto je covek Japanac sto se svega tice, moramo da razumemo malo japanskog hate-a i da ne shvatamo bas sve ozbiljno:)

(imam i ja ps3, don't kill me:))

Pa onda reci "PC ima vrhunske RPG"... Ja, lično, ne znam tačno ni šta je RPG. Je l to ono Oblivion? Ono Konj Tuning i Styling? Jahanje 3 sata? I mašina od 2000 evra za 15 frejmova? Znaš, medicina je produžila ljudski vek gotovo do 90-100 godina, ali ja i dalje smatram da nije dovoljno dugačak da bi moje vreme trošio na to. Mislim, pre 10 godina sam mogao da igram šta hoćeš i probao sve, sad nema šanse to smaranje da igram. To je moje mišljenje, ja poštujem vaše i ne vidim ništa loše u tome što vi igrate RPG, ali bre Gorane u svakom tredu si zapeo RPG pa RPG... Ja kad bi krenuo da vas davim o vožnjama ne bi mogli da dišete :p

Poslednja izmena:
Pa onda reci "PC ima vrhunske RPG"... Ja, lično, ne znam tačno ni šta je RPG. Je l to ono Oblivion? Ono Konj Tuning i Styling? Jahanje 3 sata? I mašina od 2000 evra za 15 frejmova? Znaš, medicina je produžila ljudski vek gotovo do 90-100 godina, ali ja i dalje smatram da nije dovoljno dugačak da bi moje vreme trošio na to. Mislim, pre 10 godina sam mogao da igram šta hoćeš i probao sve, sad nema šanse to smaranje da igram. To je moje mišljenje, ja poštujem vaše i ne vidim ništa loše u tome što vi igrate RPG, ali bre Gorane u svakom tredu si zapeo RPG pa RPG... Ja kad bi krenuo da vas davim o vožnjama ne bi mogli da dišete :p

Ne, nikako nije samo Oblivion. Nabrojao sam i Gothic i Witcher, pa ima tu još jako mnogo igara. Onda nabrojao sam i FPS igre. Eto već dva žanra:). Treba li da idem na Warhamer, Supreme Commander i ostale RTS-ove:). Treći žanr koji je daleko uspešniji na PC-u. i uvek će biti.

Problem je baš u tome što ti u nekoliko potstova nisi poštovao naše mišljenje već nas nazivao frustriranim ljudima, ali dobro sad si to promenio pa ti je oprošteno. Verujem da i ti znaš da je rasprava bezpredmetna i suluda...

p.s. a pusti to oko Obliviona. Oblivion ima najbolji i najrealniji borbeni sistem ikad viđen. A to je samo jedan segment.

Poslednja izmena:
Oblivion inače sada radi potpuno glatko na kompu od 400-500 evra, prema tome manite priče o 2000 evra i 15 frejmova...
Drugo, ove godine samo da si komp kupio radi Mask of the Betrayera i Witchera, vredelo bi.

Poslednja izmena:
Oblivion inače sada radi potpuno glatko na kompu od 400-500 evra, prema tome manite priče o 2000 evra i 15 frejmova...
Drugo, ove godine samo da si komp kupio radi Mask of the Betrayera i Witchera, vredelo bi.

Slazem se.Pametno sklopljena masina od 450e - 500e moze da tera 90% igara na high.Da ne pominjemo da kompjuter ne sluzi samo za igranje igrica.To je dosta jeftinija investicija neko bilo koja konzola.Puno je lakse dati 500e za pc neko dati za igranje igrica na konzoli.Mada moje licno misljenje je da je lepsi osecaj igrati se na x360 i ps3 nego na pc-u.:smash:

Komp za 400-500 eura ce za 2-3 godine biti neupotrebljiv u igrama+nema ni izblizu dobre ekskluzive kao Playstation 3 :)
A i upravo je Snow_man, osecaj igranja konzole je neuporedivo bolji od osecaja koji imas dok igras PC :)

Komp za 400-500 eura ce za 2-3 godine biti neupotrebljiv u igrama+nema ni izblizu dobre ekskluzive kao Playstation 3 :)
A i upravo je Snow_man, osecaj igranja konzole je neuporedivo bolji od osecaja koji imas dok igras PC :)

Malo sutra. Miš ništa ne može da mi zameni u FPS igrama, RPG takođe.

Nismo se razumeli, ne kažem ja da je PS3 bezveze ili da je loša kupovina, ali ti mitovi "za Oblivion treba mašina od 2k evra" više ne važe. Trebala je tad, pre dve godine, kad su ljudi imali Bartone i 9550 kartice, ali sad (i poslednjih skoro godinu dana) ni slučajno.
Što se tiče ekskluziva - kako za koga. Meni recimo Metal Gear Solid uopšte nije tako OMG serijal kao onima koji vole takve igre.

Ma moze samo treba da si uporan, dok se ne naviknes... Uostalom u buducnosti mislim da ce omoguciti igranje PS3-ke sa tastaturom i pacovom... :wave:

Pa prešao sam Turok, Uncharted Drake's Fortune, Mass Effect, Darkness veliki deo. Mislim nije da ne može da se igra, i nije to loše. Igram ja to, ali to je daleko od užitka sa pucanjem tastatura/miš kombinacijom.

edit: da ne ulazim u to koliko je nišanjenje pojednostavljeno:)

Poslednja izmena:
Moze,trosed i bezicni gamepad.,)

Jel ti čitaš gore šta pišem? Upravo tako sam i prešao dosta igara, i ne - ne može! U FPS-u ne može! Dakle, da budem jasan, igram se i ja tako. I uživam, ali to nikako nije isto niti može biti.

Ova poslednja stranica savrseno dokazuje sledece: Xbox360 + PC vs PS3 :D
Ne znam zasto ste sada presli na PC vs konzole jer, onaj ko ima samo PC bez bilo koje konzole ne moze da se nazove ljubiteljem igara, isto i obrnuto... Ovde je u pitanju rat koznola, odnosno rat za fotelju :p
PC je glavni krivac sto se sada svakoj novoj igri gleda prvo grafika pa sve ostalo. Da grafika nije toliko bitna dovoljno govori odnos izmedju PS2 i Xboxa koji je bio dosta jaci od dvojke pa ga je opet dvojka razvalila u prodaji i igrama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno