Šta je novo?

Przenje na 52x !!!

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Mozda ce ovo da zvuci cudno ali tako je!

Pre neku nedelju sam uzeo LiteOn 52x32x52 I 15 komada Verbatim Data Life slim koji su deklasirani na 48x. Na ovom forumu ljudi pisu da oni nece da se rezu preko 24x, a ja ove moje zapalio ni manje ni vise nego na 52x. Lite on ih je tako prepoznao, a ja prvi put zaboravio da smanjim brzinu pre rezanja I pritisnuo burn. Kada to vidoh, doslo mi je da se oprostim sa diskom, ali ispade da je kvalitetnije narezan nego isti na 16x. Pod tim podrazumevam vreme prepoznavanja, brzinu I ravnomernost kopiranja podataka. Ja nisam neki strucnjak za ove stvari I ne znam da merim c2 greske, ali mi je dovoljna cinjenica da ga vec Cuveni prastari Lg52x cita bez greske!!!!! Posle ovoga narezah jos koji cd na 52x I isto, perfekcija!!! Jedino sto nisam zakljucao cd-e pa na cd speed- surface scan testu mi poslednji kvadratic crven, sto naravno nista ne znaci, makar ja mislim jer je I na na sporije rezanim cd-ima isto.

Eto, sta vi mislite.? Ili je ovaj LiteOn stvarno vanserijski uredjaj,(svakako da je bar odlican), ili sam kupio dobru seriju diskova? Ja mislim I da bi przio isto I po cd-ima ostalih marki.

Vozdra

Imao si srecu sa rezacem i diskovima .
Dobio si odlican primerak rezaca i odlicne diskove .
To se zove SRECA . ;)

Ja ne mogu da slusam LiteOn kako se dere ni na 40, a kamo li 52x, tako da ne mogu da kazem da sam tako nesto probao.

bokaco je napisao(la):
Mozda ce ovo da zvuci cudno ali tako je!

Pre neku nedelju sam uzeo LiteOn 52x32x52 I 15 komada Verbatim Data Life slim koji su deklasirani na 48x.

Mozda zato shto su deklasirani :D
Mala shala.,.,,. Deshavalo mi se da ASUS prepozna neki disk kao 52x ali nikad nisam rezao na tako velikim brzinama :) Meni je dosta i 16x

To sto se Neki rezac DERE na 52x, to ti je isto kao da kupujes automobil od 50000e, u prodavnici gde kosta 100000e, samo zato sto ti se svidja PRODAVACICA. Ovo su stvarno gluposti!!!!!!! Zato cu sada da ga menjam za neki rezac na 4 brzine, stvarno mi probi bubne opne!!!!!!
Ja mislim da ako covek nema sta pametno da kaze, bolje da cuti…
:D Dobro je samo da je Pitbull priznao da I LiteOn nesto valja, mislim da sam na forumu video da ga on mnogo mrzi. :D
Inace, moguce da mi je upao dobar primerak drive-a, a za cd-e nisam siguran. Evo upravo sam narezao jos neke od ortaka, ista situacija… Moj zakljucak je da nije sve samo do CD-a, podjednako je bitno imati I dobar rezac…
Ajde vozdra svima

Ma pitanje je kako ce to da citaju neki malo stariji citaci ?
Inace ja te diskove rezam na 32-40x...

Pa sve ukupno je trajalo 2:45 zajedno sa lead in/out, I idle… Samo rezanje oko 2:25
A sto se tice citanja, ovako to izgleda. Imam cuveni LG52x citac star dobre dve I kusur godine.
E zbog cega je cuven? Zato sto je to najveci krs ikad napravljen u kompjuterskoj industriji. Procenat uspesnosti citanja mu nije preko 50%, sigurno. Koliko sam zivaca pogubio na njega, uh, a jos ga imam u kucistu. Al sam bre tolerantan!? Ja mislim da je dovoljno reci da ih je on procitao bez greske. Kada je on uspeo onda svi mogu! Eto!!!

Pa, dobro, samo je pitanje kolika je trajnost toga diska i nadam se da nije nesto vazno na njemu da nebi posle bilo :-(
Inace dace bog da radi super, i da sve rezes na 52x!

Poz.

P.S. Verovatno ima uticaja sto je rezac skoro nov!

Kao sto covek gore rece. Dosta mi je i 16X za cuvanje programa. Filmove na 24X, a kada rezem muziku onda do 8X.
Moze se desiti na velikim brzinama da dodje do pucanja diska, los kvalitet ili ostecenje, a onda fifti fifti da ce raditi rezac posle toga.

I moj LG 52/24/52 eeke diskove vidi i moze rezati 52, iako su 48 puta. Sta ce mi vise od 3.30 min po disku na 24X...

cheers

U pravu ste momci, ni meni ne treba nista vise preko 16x, ali sam to spomenuo jer sam se dosta I sam zacudio.

Jos jedan bambi za LG

I ja przim slimove na 52X i nema problema.

Ja sam juce kupio Sony combo (300a) koji je Verbatime deklarisane na 48x narezao tom brzinom, pa je narezani disk (pazite sada ovo) procitao LG 32x iz 98me :) koji je pred crkavanjem :(

@off topic
a ja mislio da sam ja jedini kome cd iz 97me radi (Teac 524E sa padajucim vratima) :D

Evo ja imam jedan 524 iz '97. i jedan 532 iz '98. i dan danas rade bez problema sto je jos jedan dokaz da na nekim stvarima ne treba stedeti :)

Gold Star 8x, septembar 1996, play taster. Cita sve zivo, sem RW-a.

Crni je napisao(la):
Evo ja imam jedan 524 iz '97. i jedan 532 iz '98...

:D Pomislih da pricas o BMW-u! ;)

BTW, SVE, ali SVE sto je rekao (napisao) bokaco mogu da potvrdim, covek kao da je pisao umesto mene! Ja nisam mogao da sakrijem odusevljenje kad sam video da mi rezac reze No-Name disk na 50x bez problema. Od tada, probao sam 20-tak i ni 1 nije pukao, bio necitljiv ili nesto slicno.
Sto se tice SRECE - to su GLUPOSTI jer ako je u pitanju sreca kako ni 1 vlasnik LG-a nije imao istu?!?
Sto se tice trajnosti tako narezanog diska, za sada mozemo samo da pretpostavljamo, vreme ce pokazati svoje...

cheers

bokaco je napisao(la):
To sto se Neki rezac DERE na 52x, to ti je isto kao da kupujes automobil od 50000e, u prodavnici gde kosta 100000e, samo zato sto ti se svidja PRODAVACICA. Ovo su stvarno gluposti!!!!!!! Zato cu sada da ga menjam za neki rezac na 4 brzine, stvarno mi probi bubne opne!!!!!!
Ako ista ne mogu da podnesem to je kad se neko ovako breca kad mu nesto kazes! Alo, bre!
Nisam rekao da je rezac los, i ja ga imam i jako ga cenim zato sto vrlo pouzdano reze na svim medijima, i tu se slazemo u potpunosti.
Samo sam dodao da je izuzetno bucan i stvarno preglasno cita i pise na 52x.
A ti flejmuj svoje kuci! A ovde budi kulturan.

Ja mislim da sam dovoljno kulturan, I da ono sto sam napisao ne treba da vredja nikog.
To da neko ocenjuje stvari po izgledu ili u ovom slucaju bucnosti mi je izgledalo glupo, a ono je napisano zbog toga sto sam se takvih stvari u zivotu dosta naslusao.
Npr. imao sam na kratko SET300, I svi vicu sto je ruzan, jesam li normalan sto sam ga uzeo, a ti likovi nemaju predstavu da mi je on trebao za gprs. Mislim, stvarno uzas!
E sad, ebi ga, taj komentar mi je bila kap koja je prelila casu I morao sam tako da nesto kazem.
Neko ce pomisliti da sam ja neki fanatic za LiteOn I slicno, boli mene uvo, vazno je da snima kako treba pa neka I grmi, ne smeta.

Ali stvarno… ne rezati na vise od 24x. jer se dere…. Grrrrrr

Nazad
Vrh Dno