Šta je novo?

Prvi testovi Intel Pentium E2160 & Celeron 420

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Upravo sam sklopio Intel E2160 na ASUS P5PL2-E ploci. 3GHz bez problema bez podizanja napona! 9x333FSB na jeftinoj ploci, sa BOX kulerom, u klasicnom Blueberry kucistu 400W i sa jeftinom Kingston memorijom (1GB@667)! Radi apsolutno stabilno! Dobijene performanse su u klasi E6600 a sa boljim kulerom verovatno moze i vise...

SuperPi 1.5 (1M) = 23 sec, 3D Mark06 (CPU) = 2300
Sa Prime95 sam ga ugrejao maksimalno do 70 stepeni.

Pravo je vreme za upgrade! (MB+CPU+MEM moze da se nabavi za oko 200EUR)

Poslednja izmena:
Celeron 420 za 45 evrica a bice i manje kad PDV za kompove padne na 8%. Mislim da ce sa novim biosima OC za celerone 4XX biti nesto bolji. Sve u svemu, nikad nije bilo jeftinije kupiti dobar racunar.

Eh kad se samo setim koliko su ovde referentni ljudi ismevali C2D PE 21xx :whip: A malisa kida sve u 16 :)
:wave:

Nisam ja mislio za moj CPU bukvalisto :smash: :d nego a celu seriju bwe :)
:wave:

aha i mene toliko izadje taj cely ~35e a ovaj 440 oko 54-55e ;-)

sta je bolje e2160 ili cely440 ? verovatno e2160, ali ajd' da pitam,...

Poslednja izmena:
uh, ka'cce ovi M0 da stignu, pa josh i da padne cena dodatno zbog ove frke oko TLB bug-a.. :p :-devil-:

poz

Poslednja izmena:
a ka'cce - znamo! :D
23. jula kod njih, kod nas verovatno polovinom avgusta ( nadam se)
evo josh malo info-a sa slikama underside-a i S-Specs oznakama

znam da ne vredi prichati unapred, ali da li da se ochekuje vecca OC margina po ovome shto je najavljeno?

pozdrav

znam da ne vredi prichati unapred, ali da li da se ochekuje vecca OC margina po ovome shto je najavljeno?

hoce, ako je suditi po G0 reviziji na QuadCore procesorima...izvukli su preko 4GHz na vazdhu, ako se dobro secam (naravno na xs-u ima vise o tome)

Nazad
Vrh Dno