Šta je novo?

Prvi testovi Intel Pentium E2160 & Celeron 420

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Rezultati novih, Conroe-L Celeron procesora baziranih na Core arhitekturi...
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/conroe-l-preview.html

Novi sub-100 USD procesori iz Pentium E2xxx serije...
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=6765

Sve u svemu, novi Celeron je veoma zanimljiv i dosta je brzi od Celeron D modela (cak mu je i TDP skoro upola manji).

Sa druge strane tog istog celerona OC-ovanog (i to su jedva nagurali) na 3GHz odvaljuje 4300 na defaultu. Ne znam doduse ni zasto su ih poredili (Dual vs Single core), treba ubaciti AM2 Semprona u igru pa da se vidi ko kosi......

Sa druge strane, u slucaju 2xxx serije, istorija se po ko zna koji put ponavlja, i smanjivanjem kesa dobijamo prakticno indenticne performanse po nizoj cijeni.

Poslednja izmena:
Da. Još ako budu mogli da se klokuju isto (slično) kao njihova starija braća onda veoma lepo :)

Celeroncina me malo razocarala u smislu oc potencijala, ali ako cena bude pristojna ovaj procesor ima jako svetlu buducjnost.

Treba imati u vidu da trenutno dostupne ploce ne podrzavaju kako treba ove procesore. Za razliku od AMD-a kod koga je to manje bitno, kod Intel-a CPU koristi memorijski kontroler iz cipseta, pa treba par revizija BIOS-a da stvari legnu na svoje. Ne sumnjam da ce, kao i uslucaju npr. E4300, nakon izlaska procesora na trziste i par revizija BIOS-a O/C potencijal biti jos veci...

Jel to znači da Intel nastavlja sa Pentium (Pentium E2160 and E2140) brandom?

Intel ne racuna da dosta korisnika kao mi sa foruma jurimo overklok,mozda ce biti namenjen iskljucivo firmama..koje rade na chistoj ferkvenciji..ali to je samo nagadjanje
@gileip
ne verujem,sto kaze delimir,ako izbace nove serije to zahteva odredjene modifikacije biosa,sto bas sad i nije praktichno jer ce izgubiti odredjeno vreme...sto sad i nije praktichno..

Uh, ovo je zloupotreba položaja :)
Znao sam da ću te uhvatiti na delu.

Nego, kad već zapodenu priču, Neđo, kako misliš da će se sempron nositi sa novim celeronom? Ovo meni izgleda kao nastavak poslovanja sa gubitkom za "alternativnog" proizvođača procesora.

Stigao probni ?

Naravno da je stigao.
Problem je NDA koji važi čak i na forumu (što se meni privatno ne sviđa :)).
Možda ako napijemo Delimira...

Pentium..... Eh....... mami uzdahe.

@braca,sta si posle toga mislio ?? :)

u svakom slucaju imam i ja zelju da ga probam, iako nisam posebno upucen u nove tehnologije :))

Mislio sam da napijemo Delimira kako bi nam odao tajne novog procesora. U stvari, ja ću ga i probati a vi sačekajte novine :D

Za nešto drugo ima ko će se pobrinuti :eyebrows:

Bice review uskoro na sajtu. Prvo G33, pa onda i Pentium E.

Pojavili su se kod nas, cene su: Core2Duo E2140 - 84 evra i Core2Duo E2160 - 94 evra, veoma dobra kupovina, obzirom da malo zaostaju za 4xxx i 6xxx serijom.

Uh...sa takvim cenama to je smrtna presuda za starter Brisbane.

Poslednja izmena:
Vidim stize novo povrce od intela... Imam jedno pitanje, s obzirom na termalne karakteristike, da li ce novu kelerabu biti moguce hladiti pasivno - prvenstveno mislim na hladjenjem sa na TT Sonic Tower @stock frekvencijama.

Poslednja izmena:
Nemogu da verujem kakva kupovina je ovaj E2160...
Dual core za 80-90e i to na 3Ghz je brzi od E6700,strasno.
Ne znam samo koliki ce im biti FSB wall posto danas prosecna 965 ploca moze preko 400FSB da nagura a doticni ima mnozioc x9,tako da C2Duo E4300 pada u vodu,kome treba 2MB cache-a :) kad vidimo da i 1MB sve odradjuje :)

Vrh Dno