Šta je novo?

Prvi review Radeon 9800Pro sa bench :) link slijedi

Optimizacija, optimizacija, optimizacija... i naravno nista od 2TMU-a po pipelineu :mig:
Sve u svemu, mnogo je jak ovaj ATi....
... ozbiljnija analiza malo kasnije :mig:
P.S
Mnogo ocekujem od R9600PRo koji bi trebalo da kosta ispod $200!

Pa i nisam bas nesto impresioniran... ocigledno su "samo" malo kloknuli R300... 10-15% brze i nije bog zna sta. Verovatno ce (slazem se .."propali") NV30 moci da se nosi sa ovim cipom.

Z L I je napisao(la):
Pa i nisam bas nesto impresioniran... ocigledno su "samo" malo kloknuli R300... 10-15% brze i nije bog zna sta. Verovatno ce (slazem se .."propali") NV30 moci da se nosi sa ovim cipom.
kartica koja je od 10%, u obicnim setovanjima, pa do 30% u kvalitetnim brza od prethodnika i to na istom kloku je mnogo impresivna!
http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1794&p=3
ATi je odradio nekoliko veoma osmisljenih promena nad samim jezgrom koje su rezoltovale odlicnom optimizacijom istog i povecanjem efikasnosti, tako da se ne moze govoriti o jednostavnom overklokovanju!
Jedva cekam sukob NV31 i RV350!
Mada, nakon nesto detaljnijeg informisanja, mislim da ce Radeon9500 Pro ipak biti bolja solucija od R9600 Pro, a narocito u odnosu na "obican" 9600. Ipak je 8 pipelineova, 8 pipelineova, bez obzira sto je za njihovo potpuno eksponiranje potreban 256bitni BUS. Mnogo znacajnija je cinjenica da R9500 Pro ima 4 vertexShader jedinice, a R9600Pro duplo manje! R9500 Pro ce definitivno biti brza kartica u Doomu3 u odnosu na R9600 Pro!

Nema nista od 2TMU po pipeline-u. Ocigledno samo malo ubrzan R300 i poboljsane perfomanse u FSAA i Aniso Filtering-u.
Poredjenje ove kartice sa GF FX 5600 Ultra nema nikakvog smisla. 5600 Ultra je katica koju je nVidia izbacila kako bi se u testovima na vrhou nalazilo ime nVidia. Ta kartica se nikada nece pojaviti u nekom znacajnijem broju i to ne iz razloga sto ju je tesko napraviti vec zato sto bi se katastrofalno provela na trzistu. 70% onih koji bi se zeznuli i kupili je, vratili bi je nakon par dana zbog nesnosljive buke koju proizvodi.
Dakle ako Radeta 9800 Pro poredimo sa obicnim GF FX 5600 vidi se ko je pravi sampion.
http://www.tomshardware.com/graphic/20030306/index.html
http://hardocp.com/article.html?art=NDM5

Za ATi-ja su bitnije perfomanse Radeona 9600 i 9200 katica. Iz specifikacije koja je data ne cini mi se da se skuplji 9600 moze nositi sa GF4 Ti4200 x8 karticama.
Takodje mi se cini da je cena 9200 kartica prevelika za ono sto nude.

Bogda je napisao(la):
Za ATi-ja su bitnije perfomanse Radeona 9600 i 9200 katica. Iz specifikacije koja je data ne cini mi se da se skuplji 9600 moze nositi sa GF4 Ti4200 x8 karticama.
Takodje mi se cini da je cena 9200 kartica prevelika za ono sto nude.
R9600 Pro ce da "pocisti patos" i sa Tii4800SE, a kamoli sa Ti4200-8X, u FSAA i AA rezimima, koji ce biti apsolutno upotrebljivi s tom karticom! Treba istaci da RV350 ima superiorniji Color Compresion algoritam i od R350, a kolor kompresija se koristi prilikom FSAA. Takodje RV350 ima i unapredjene Occulsion Culling tehnike, sto ce takodje znacajno da se odrazi u ovim modovima koji su, licno meni, a verujem i mnogim drugim ljudima veoma vazni!
Sve u svemu moj favorit je R9700 NoPro po ceni koja ce vrlo brzo doci na nivo od 200 jevrica!

Cudo sta su ljudi uradili sa 0.15m procesom i jos se hladi potpuno standardno!!!
ATI opet :hump: :hump: :hump: NV.

Mare je napisao(la):
Cudo sta su ljudi uradili sa 0.15m procesom i jos se hladi potpuno standardno!!!
ATI opet :hump: :hump: :hump: NV.

I ne samo to.Kada izadje model sa 256MB DDR2 memorije na 920MHz,tada ce da ati silje i nv35.

Z L I je napisao(la):
Ako si pazljivo citao trebo si da primetis da su 9800 donklokovali vratili klok na radeon 9700pro i da je na istom kloku karta brza od 10 do 30 posto,a default klok 9800 je 380/680 znaci ubrzanje jos ..........
:wave;

Nazad
Vrh Dno