Šta je novo?

Prvi put

• Začetnik teme Začetnik teme bandit
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Ljudi prvi put sam se upustio u klokovanje memorije , kao i u cackanje biosa .
Imam memoriju Kingston DDR400 vrednosti sam stavio u biosu 2.5-3-3-6-4 bez diranja voltaze jer pojma nemam o tome . Dali je to OK ili moze to i bolje bez diranja voltaze i na koje vrednosti. Inace memorija mi je u duel chanel .
Konfiguracija je sledeca : P4P800 e deluxe
2.8 intel presscot box
2x512 ram kingston DDR400
2x80 maxtor SATA u raid modu
ATI radeon 9600xt vivo
LG DVD - Rom
LG CDRW
NEC DVDRW 2510a

Pojma nemam.

Nemam pojma objasni mi kako to da proverim , covece pa tek pocinjem da cackam oko toga pa pomozi malo . Pojasni . :smash:

pa na kom taktu radi ? koliko mhz ? 400 ? to nisi dirao ? onaj odnos FSB/CPU jel si dirao ? jel stoji na 1:1 (1/1) ?

Koliko se ja razumem to je da je komp 2.8GHz CPU core speed 2800 , FSB 200 ,BUS speed 800 , memorija je na 400MHz memory bus speed 2x200(400MHz) ako je to sto mislis . Odnos FSP/CPU ako je to MPSrevision je 1.1 . Na kompu nista nije dirano samo sam u biosu pomerio vrednosti za memoriju, sve ostalo je po defoltu . Ako si mislio na nesto drugo reci mi gde da proverim sve to . Kazem ti prvi put radim neka podesavanja na kompu .

Pa kad toliko malo znas onda bolje da se nebavis time ilida pozoves nekog iskusnijeg da ti to odradi

Dok ne zabrljas ne naucis . Uci se na greskama . :smoke:

Mislim da je glupo da 😡 😡 😡 mem da bi naucio.Ima i laksig nacina

Poslednja izmena:
Pa reci ti meni dali su ova podesavanja OK . Poboljsanja se osete i to dosta barem na igrama Doom3 , Far Cry , Half Life sve na najacim podesavanjima bez antialiasinga . Cisto me interesuje do koliko bih mogao da je podesavam bez diranja voltaze i procesora . Sve je na standardnom osim tih podesavanja. :-devil-:

duel chanel mi se najvise dopao :type:

aj sta zezate decka, normalno je postavio pitanje.
@bandit: Inace da, to je ono sto sam mislio. Fora je zapravo da povisis FSB sa tih 200 na vise, recimo prvo 210, ako radi, probas jos malo, 215, ako ne radi, podignes malo vrednosti latencija za memoriju, recimo cas sa 2.5 na 3, pa probas onda, ako i dalje ne radi, probas malo i druge latencije da dignes, ako i dalje ne radi, znaci (najverovatnije) da procesor nece dalje...onda se igras malo sa odnosima (ono 1:1 stavis na neku drugu vrednost recimo 1/2 u korist procesora, tako smanjis brzinu memorije ali mozes da vidis da li procesor nece da radi ili memorija) i tako se igras do besvesti i prelistavas stranice ovog foruma kako bi stekao jos znanja, na kraju ces ukapirati sta i kako...to nece biti za 2-3 dana vec pre za mesec-dva...

gx-x druze hvala na objasnjenju imam ja jos dosta da se igram oko toga .Ima puno nejasnoca oko toga ali polako sredice se i to . Reci mi samo gde da krenem od podiznja FSB gde da tacno nadjem to podesavanje . Sto se tice zezatora ne nasedam na provokacije , kad neznas pitas niko se nije rodio pametan . :smoke:

pa prvo, stavis sve sto moze na manual ili na custom, zavisi od ploce do ploce, nisu sve iste, uglavnom FSB menjas tamo gde i sve ostale opcije vezane za memoriju i procesor.

Reshenje

bandit je napisao(la):
Ljudi prvi put sam se upustio u klokovanje memorije , kao i u cackanje biosa .
Imam memoriju Kingston DDR400 vrednosti sam stavio u biosu 2.5-3-3-6-4 bez diranja voltaze jer pojma nemam o tome . Dali je to OK ili moze to i bolje bez diranja voltaze i na koje vrednosti. Inace memorija mi je u duel chanel .
Konfiguracija je sledeca : P4P800 e deluxe
2.8 intel presscot box
2x512 ram kingston DDR400
2x80 maxtor SATA u raid modu
ATI radeon 9600xt vivo
LG DVD - Rom
LG CDRW
NEC DVDRW 2510a

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=22302

Onoliki sticky... Procitaj to, pa tek onda se javi sa pitanjima... tako je najprakticnije...

POZ

Znam da tek pocinjem sa tim stvarima evo koliko sam uspeo ali bez dizanja voltaze . Dali je to ok i moze li bolje Koja jos podesavanja bih mogao da pomerim.

promeni onaj odnos FSB😀RAM na 1:1, posto ti je fsb procesora 240, a memorije na 200. ili vrati odnos 1:1, pa stavi fsb na 200 i onda kreni polako da ga dizes i vidi gde ti radi stabilno. ili nadji neki drugi odnos gde ces memoriju dici nesto preko 200.
mada ne ocekuj previse sa tom memorijom, i ja je imam i nisam se nesto odusevio. mada, sobzirom da imash giga memorije, sta se igras, uzivaj 🙂

3.500 mi je najvise izgleda da me koci grejanje procesora tj da mi je slab CPU fan . Dodje do 71-72C i blokira . Inace Cpu fan mi je obican intelov koji sam dobio uz procesor , dali moze preporuka koji da uzmem drugi i naravno jaci . I jos jedno dosadno pitanje u biosu u POWER na pokazatelju za power fan za napajanje mi je broj obrtaja koji je nonstop u crvenoj boji iako mi je ukljucen dzek na ploci ako moze objasnjenje bio bih veoma zahvalan .(Dali je to normalno ili nesto tu nestima) :wall:

geokal je napisao(la):
Na greskama se uci!

Ne slazem se s tobom a verujem i mnogi drugi.Ako stalno gresis
i nema nikog da ti pokaze kako i sta kako ces nauciti pravilno.
Znaci jos jednom gresis,pazi.

Izludjivanje

Skapirao sam u principu kako se to radi sve je u redu dok ga nedignem na 3.500 mhz ali tu stane , komp radi ok ali pukne na 3d marku 05 kada igram igrice sve radi bez problema . Interesuje me dali je neko podizao presscota i do kojih je vrednosti dolazio .Promenio sam i cooler i posle pucanja u 3d marku max temperatura je 52C tako da nije do nje sto je bio slucaj dok je radio sa starim .Vrednost koje sam postigao su na attachmentu . Sta jos da mu radim ili su to sve njegove mogucnosti .

bandit je napisao(la):
Skapirao sam u principu kako se to radi sve je u redu dok ga nedignem na 3.500 mhz ali tu stane , komp radi ok ali pukne na 3d marku 05 kada igram igrice sve radi bez problema . Interesuje me dali je neko podizao presscota i do kojih je vrednosti dolazio .Promenio sam i cooler i posle pucanja u 3d marku max temperatura je 52C tako da nije do nje sto je bio slucaj dok je radio sa starim .Vrednost koje sam postigao su na attachmentu . Sta jos da mu radim ili su to sve njegove mogucnosti .

Mogao bi da mu podignes napon na 1.55V i da nadjes bolje vazdusno hladjenje. To bi trebalo da bude dovoljno da konkretan primerak stabilizujes na 3K5Ghz.

Paradigma nisam isao vise od ove voltaze mada sam uzeo cooler master hyper 6 i temperarura mu ne prelazi 52C mada mislim da nije do temperature . Probacu i tvoj predlog .

bandit je napisao(la):
Paradigma nisam isao vise od ove voltaze mada sam uzeo cooler master hyper 6 i temperarura mu ne prelazi 52C mada mislim da nije do temperature . Probacu i tvoj predlog .

Sa tim quler-om mozes slobodno da ga drzis na 1.55V, ako to ne bude dovoljno onda je primerak koji te zadesio prilicno los.

Paradigmo radi na toj voltazi ok 3d mark je prosao bez problema , nije zakucao sto znaci da je stabilan .Sto se tice temperature cackao sam po forumu i video da sam stavio vise paste za kuler nego sto treba skinuo sam je i stavio novu .Sada je posle testa 44-45C . Dali mozda znas do koliko je neko terao ovaj procesor .Hvala za savete .

Nazad
Vrh Dno