Šta je novo?

Prvi put u zivotu imam Intel... :)

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
... i to E4300, Hyper TX sa default pastom (momak koji mi je sklapao komp je rekao da je dobra iako ja znam da bi bilo bolje da sam stavio AS5 ali se ja ni u ludilu ne bih drznuo da sam to cackam, znaci kad' sam video koliki je kuler pao sam na dupe, em sam neiskusan u tim stvarima, prvi put se susrecem sa Intelom a i masina je 800e...) cija je temperatura po SPeedfan-u dok ovo pisem oko 38-40 stepeni mada nisam siguran da li da mu verujem... danas sam u BIOS-u video i 46-47 cini mi se...

Memorija je Corsair 667 i dobio sam uveravanja na ovom forumu da sa ovim komponentama opusteno mogu da ga klokujem na 3GHz.

Da li je sa ovom temperaturom to moguce ostvariti, kako to da radim, da li odmah da drksnem 333FSB ili da idem postepeno i koliko postepeno i kako da ga testiram?

Znaci, u obzir dolazi samo dizanje FSB-a bez dizanja napona itd.

Da li je sa ovom temperaturom to moguce ostvariti, kako to da radim, da li odmah da drksnem 333FSB ili da idem postepeno i koliko postepeno i kako da ga testiram?
Pa, "drksnuo" ga ti odma' ili posle 😀, do tih 333MHz u svakom slucaju moras doci :d

Sto se tice testiranja, zna se - ORTHOS, TAT, 3DMark CPU test (kad TAT i ORTHOS prodju 😉)... teraj nekih 12 sati.

drxni ti za pocetak po 20MHz pa ces za 15min stici do 333Mhz

moces i da spustis napon (mozda) sto ce ti uz povecanje takta temperaturu odrzati na dovoljno nistom nivou 🙂 pogledaj npr kod mene u potpisu. samo lagano, mislim da ces moci da napravis dobar clock sa svojim novim kompom

srecno!

ma oma nemas sta da razmisljs ako nece e onda polako da vidis gde je kraj

Generalno nisam za OC, ali vidim da je to ovde strast :d
Moras da mu izvuces maximum pa makar i samo dobio skor u 3D Marku pa ga vratio na normalan takt. :-devil-:

Moj predolg, postepeno.

posto prvi put to radis lakapo.. prvo visoka ti je temp. sa TX-om na defautu 46-47, kolika ce biti kad ga kloknes..

Poslednja izmena:
I meni se cini da mi je visoka temp. mada evo sada je oko 42, ukljucio sam komp pre 15-ak minuta i pisem po forumu... verovatno zato sto nije stavljena AS5 nego default pasta... a i lepo sam ja pitao tog decka koji sastavlja da li zna da postavi kuler i govorio mu da bude MNOGO pazljiv... ja nikada nisam stavljao kuler na Intel jer nikada nisam ni imao Intel... probao bih ovako pa ako treba promenio bih mu pastu...

Koliko da idem postepeno, da li prvo da mu stavim FSB na 266 ili jos postepenije?

... i to E4300, Hyper TX sa default pastom (momak koji mi je sklapao komp je rekao da je dobra iako ja znam da bi bilo bolje da sam stavio AS5 ali se ja ni u ludilu ne bih drznuo da sam to cackam, znaci kad' sam video koliki je kuler pao sam na dupe, em sam neiskusan u tim stvarima, prvi put se susrecem sa Intelom a i masina je 800e...) cija je temperatura po SPeedfan-u dok ovo pisem oko 38-40 stepeni mada nisam siguran da li da mu verujem... danas sam u BIOS-u video i 46-47 cini mi se...

Memorija je Corsair 667 i dobio sam uveravanja na ovom forumu da sa ovim komponentama opusteno mogu da ga klokujem na 3GHz.

Znaci, u obzir dolazi samo dizanje FSB-a bez dizanja napona itd.

Da si znao koliko je Intel dobar, imao bi ga odavno.🙂
a ne AMD, :trust:

ma sta se plasis, samo ti drxni,...posle ako treba lagano smanjuj, i prati temperaturu obavezno,...to je sve, opusti se bre 😉 ja sam moj odma' drxnuo, pa smanjivao dok nisam dobio stabilno 😀

I meni se cini da mi je visoka temp. mada evo sada je oko 42, ukljucio sam komp pre 15-ak minuta i pisem po forumu... verovatno zato sto nije stavljena AS5 nego default pasta... a i lepo sam ja pitao tog decka koji sastavlja da li zna da postavi kuler i govorio mu da bude MNOGO pazljiv... ja nikada nisam stavljao kuler na Intel jer nikada nisam ni imao Intel... probao bih ovako pa ako treba promenio bih mu pastu...

Nema to mnogo veze sa pastom!
Povrsina procesora i povrsina coolera nisu idealno ravne
tako da se te dve povrsine ne dodiruju u svim tackama (sto je vrlo bitno za prenos toplote sa procesora na cooler) termalna pasta upravo sluzi da popuni mesta na kojima se te dve povrsine ne "dodiruju" ili bolje da formulisem nedovoljno dodiruju i da tako obezbedi bolji prenos toplote sa jednog elementa na drugi.
Pasta koja postoji na Cooler Master cooler-u je skroz OK.

btw postavljanje coolera, samo po sebi, nije nikakva specijalna mudrost.

Ono sto bih mozda bio koren tvog "problema" je nedovoljan dovod vazduha u kuciste (spolja).
Koliko sam razumeo imas jedan ventilator koji duva na diskove?

Generalno to je ok probaj da ga kloknes pa javi temperature, trebala bi da se krece 63-68C.

Poslednja izmena:
Ma drksnuo bih ja njega ali se plasim da nesto ne spalim ili tako nesto!? 😀 Znaci, godinu dana sam sanjao novi komp i tacno bih skocio sa mosta kada bih mu ucinio nesto nazao... :d Dakle, moje pitanje bi bilo - da li mogu nesto da s*ebem, sprzim/spalim ako mu drksnem preveliki FSB ?

@Psyho Imam 12-icu napred koja ubacuje i nazad koja izbacuje ali je ispred ove sto ubacuje SATA2 hard pa mozda on malo smeta mada mi je lik koji mi je sklapao rekao da je provetravanje ok i da tu ima "tunel" i da vazduh cirkulise bas kako treba...

Ma opusteno! 😀

Da sprzis ne mozes nikako, komp samo moze da odbije dase bootuje, ali to je minorna prepreka (namerno nisam rekao problem).

Ja novi komp sanjam 5 godina!

Jel ima ovde na forumu neko detaljno uputsvo kako se OC intel 4300 ili 6300, znaci korak po korak od samog pocetka, a da bude stabilna temperatura i ostalo?

Nikada nisam radio OC a planiram uskoro da kupim novi komp, tako da ne bih sam nista da cackam do sve to lepo ne proucim.

MOLIM ZA POMOC!

Hvala!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno