Šta je novo?

Prvi put u nasem gradu, Geil ULTRA DDR400 Cas2

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Kao sto u naslovu pise...

Naravno, radi na deklarisanom Cas 2 6-3-3 ali nazalost CPU 1.8A nece preko magistrale 143 (2.574Ghz) tako da sam memoriju uspeo da istestiram samo do 380Mhz... Ploca je GA 8IEXP... ako neko ima predloge za mucenje neka javi :D

Evo i slika... zaista fantasticno izgleda:

jesi li mozda skidao hladnjake? pitam zbog cipova, zanima me sta su tu stavili

Stiglo je to pre vise od nedelju dana...

PC2700, 3000 i 3200, sve deklarisane na cas2...

byMaX je napisao(la):
Stiglo je to pre vise od nedelju dana...

PC2700, 3000 i 3200, sve deklarisane na cas2...

Nesto si pomesao GEIL i Corsair. Od svih tih Corsaira jedino nesto valja onaj PC3000 C2, ostalo je tresh.

Miroslav je napisao(la):
jesi li mozda skidao hladnjake? pitam zbog cipova, zanima me sta su tu stavili

Nisam skidao hladnjake, jer su zalepljeni nekom trakom... mislim je to ona specijalna 3M dvostrano lepljiva termalna traka.

JOBAH je napisao(la):

Naravno, radi na deklarisanom Cas 2 6-3-3 ali nazalost CPU 1.8A nece preko magistrale 143 (2.574Ghz) tako da sam memoriju uspeo da istestiram samo do 380Mhz... Ploca je GA 8IEXP... ako neko ima predloge za mucenje neka javi :D

Imam ja predlog za mucenje.Donesi je kod mene da vidimo konacno koliko u stvari moze taj GEIL i resimo mnoge nedoumice oko toga.Teoretski mogu da je poteram nesto preko 240MHz x2 na 3.2V :D

Pozdrav

JOBAH je napisao(la):

Promeni tu "ocajnu" plocu.
Na njoj neces nista provaliti, posto se lose O/C.
Ako zelis test memorije, idi kod simpsonH i probaj na IT7-MAX2 rev2, gde se voltaza za DDRAM bez "modifikacije" dize do 3.2v.

:D Meni ova "ocajna" ploca odgovara zbog ostalih dzidza bidza koje nudi... Mislis da nije problem do 1.8A vec da ne moze da se oc zbog ploce?

Simpsone, u principu sam za... reci mi u kom si kraju? Pisi mi na mail ili pm

JOBAH je napisao(la):
:D Meni ova "ocajna" ploca odgovara zbog ostalih dzidza bidza koje nudi... Mislis da nije problem do 1.8A vec da ne moze da se oc zbog ploce?

Simpsone, u principu sam za... reci mi u kom si kraju? Pisi mi na mail ili pm

Imao sam 2 ili 3 te ploce, i nijedna nije htela da radi dobro O/C.
Sto se tice raznih dodataka, zaista nudi najvise za pare koje kosta, ali meni je vrlo bitna stavka O/C.

Sta bi na kraju sa tim Geilom. Jel probao neko koliko moze maksimalno da istera i sa kojim tajminzima?

Aj'te ljudi , testirajte!
Nego da li neko kojim slucajem , konacno poseduje GeIL PC3500 433MHz DDR ULTRA Platinum Series , ili ne?

ipin je napisao(la):
Aj'te ljudi , testirajte!
Nego da li neko kojim slucajem , konacno poseduje GeIL PC3500 433MHz DDR ULTRA Platinum Series , ili ne?

Naruceno, trebalo bi da stigne za jedno 3-4 nedelje. :)

Ako to bude moglo bolje od ove tvoje Aco,vredi svaku paru.

Objasnjenje:Acin Samsung PC2700 je cudo od memorije u kombinaciji sa pravom plocom:D (izvini Aco):D
Naime,tvoj KX je dobra ploca,dokazana vise puta, ali...(uvek sam voleo ovo ali:D :D ).Jednostavno na intelu sve radi bolje i od toga se nemoze pobeci:D

Bio je jos jedan bolji rezultat na 225MHz-3459MB/s ali zaboravih da ga uslikam.Tih 225MHz je reklo bi se limit za ovaj,ponavljam jos jednom,FANTASTICAN primerak memorije.

simpson H je napisao(la):
Bio je jos jedan bolji rezultat na 225MHz-3459MB/s ali zaboravih da ga uslikam.Tih 225MHz je reklo bi se limit za ovaj,ponavljam jos jednom,FANTASTICAN primerak memorije.

Da zaista, kod mene je radila na 220MHz FSB-a, i to na 2.7v
Zaista je rezultat sa toliko "niskom" voltazom!

Najlepse od svega je sto je to modul sa "D" cipovima, za koje pricaju da kao losije rade od "C" serije, kad ono, medjutim. :D :p

Koje ste ploce koristili? Meni puca sistem na 8IEXP kada je memorija na vecim frekvencijama od 266... mislim radi ona i na 354 ali nije 101% stabilno... Takodje, cini mi se da je manje stabilan kada ima popunjena sva tri memorijska slota.

el ce to raditi na mojoj kt400 plochi (a7v8x) asus ?

Memorija se drugacije ponasa od ploce do ploce, gde to pogotovu dolazi do izrazaja na AMD + VIA platformi.
Na Intel + Intel platformi stanje je mnogo stabilnije, gde ako radi na jednoj na visokoj frekvenciji, radice na "vecini".
To "vecina" se smatraju ozbiljne ploce za O/C i high-end serije istih.

JOBAH je napisao(la):
Koje ste ploce koristili? Meni puca sistem na 8IEXP kada je memorija na vecim frekvencijama od 266... mislim radi ona i na 354 ali nije 101% stabilno... Takodje, cini mi se da je manje stabilan kada ima popunjena sva tri memorijska slota.

Probali na Abitu BD7, IT7 max2, KX7 i na svima je radila od 220 (na BD7 je ogranicen napon na 2.7V) do 225Mhz-a (IT7 i KX7). Ako predpostavimo da ti je memorija dobar primerak, onda ti ploca jednostavno ne valja ili se neslaze sa tom memorijom. A sto se popunjenosti slotova tice, ne cini ti se, to je sigurno tako. FX

Aca je napisao(la):
Probali na Abitu BD7, IT7 max2, KX7 i na svima je radila od 220 (na BD7 je ogranicen napon na 2.7V) do 225Mhz-a (IT7 i KX7). Ako predpostavimo da ti je memorija dobar primerak, onda ti ploca jednostavno ne valja ili se neslaze sa tom memorijom. A sto se popunjenosti slotova tice, ne cini ti se, to je sigurno tako. FX

Strasno... 8IEXP je fenomenalna ploca, ali cu izgleda morati da je menjam zbog neslaganja sa ovim Geilom... ccc... Ima li neko predlog za neku odlicnu P4 plocu sa USB2.0 & firewire i naravno o/c mogucnostima?

JOBAH je napisao(la):
Strasno... 8IEXP je fenomenalna ploca, ali cu izgleda morati da je menjam zbog neslaganja sa ovim Geilom... ccc... Ima li neko predlog za neku odlicnu P4 plocu sa USB2.0 & firewire i naravno o/c mogucnostima?

Abit BE7 ili skuplja IT7 max2 :)

JOBAH je napisao(la):

Asus P4PE
Abit IT7-MAX2 rev2
Epox EP-4PEA+

Imam razbijen BIOS od svake, i kacio sam pregled u drugom thread-u, pa da ne kucam ponovo, potrazi u O/C sobi.

JOBAH je napisao(la):
Nemoj da menjas tu plocu.Bolje je da Geil ustupis meni:D :D
Sada ozbiljno.Taj GA je sasvim OK ploca,ima dosta opreme i dosta je brza na defaultu.Ove memorije na koje se mi palimo,ipak traze nesto vise od defaulta.Zato imas tezak izbor.Vredi li zbog memorije menjati plocu?Ako ti je samo to razlog,onda po meni NE vredi.Ako si vec planirao upgrade,prelazak na PE je ultimativni izbor,jer je poslednja generacija intel chipsetova.Na nekim sajtovima mu predvidjaju lepu buducnost i cak ga oni hrabriji nazivaju novim BX-om.Granite Bay jos nije dostupan,ali i za njega treba sacekati,bojim se da je navlakusa.Intel je skoro dao zvanicnu podrsku za DDR333,ali ne i za GB.Stoga se bojim da se sprema revizija GB.U svakom slucaju ja cu cekati:D .
Sto se izbora ploce tice,Uros ti je lepo rekao.Za IT7Max2 v.2 i Asus P4PE imas sve preporuke.Nesto vise opreme dobijas uz Asusa(2xSATA kabal) dok je Abit nesto skromniji sa dodatnom opremom(1 SATA kabal) ali ima vise integrisanih ******(10xUSB 2.0,2x firewire...).U svakom slucaju preporuka za obe ploce.

Hvala na preporukama. Koje su orjentacione cene kod nas (bez pp)? Takodje, da li te dve ploce podrzavaju stabilan rad sa 3 DDR modula na visim frekvencijama? Jer vidim da sa tim ima problem na nekim plocama, npr. Microstar MAx2...

Vrh Dno