Evo, procitao sam taj prikaz, i ne primecujem slicna ponasanja kod mene. Ono sa cim se patio A75, pati se i A510, kao sto je npr. autofokusiranje difenbahije u mracnom cosku sobe, a svetlo gori samo u hodniku

No, pretpostavljam da bi se sa tim patio svaki aparat. Uglavnom, posle nekih 2.000 okinutih fotki od kojih je bar 2/3 bilo u uslovima slabijeg osvetljenja (dakle, u zatvorenim prostorijama sa vestackim osvetljenjem tipa sijalice, neonke...) nisam primetio da teze ili sporije fokusira u odnosu na A75. Mislim, sve su to subjektivni utisci, a za pravi test bi trebalo staviti A75 i A510 jedan pored drugog, pa jednom rukom pritiskati shutter dugme do pola, a drugom stopericu

Isto vazi i za fokusiranje pri obicnom svetlu - sve to brzo, lepo i precizno radi kao i na A75.
Ajd sad malo o kvalitetu izrade. Pre svega, onaj preklopnik izmedju playback i rec moda je bitno robusniji - daje veci otpor i deluje da se nece rasklimati, skrljati... kao sto je to bilo na prvoj seriji A75, pa onda malo popravljeno na narednoj seriji. Generalno, sva vratanca i dugmici su malo cvrsci u odnosu na A75, narocito vratanca za memorijsku karticu koja kad otvaras, nemas vise utisak da nesto lomis i krljas.
Ergonomija koriscenja je na nivou A75, s tim da je sada zbog manjih dimenzija malo lakse palcem desne ruke dohvacati dugmice sa zadnje strane, a i lepse lezi u ruci kad ga drzis za onaj zaobljeni i zakrivljeni deo (grip, rukohvat, kako se vec kaze...). Recimo, na A75 sam posle duzeg drzanja aparata obicno nazuljavao domali prst desne ruke, dok sa A510 to nije slucaj. Opet, zum prsten na okidacu je sada izradjen od nekog glatkog materijala, pa malo hoce prst da sklizne ako su ti ruke oznojane, a pipas taj prsten vrhom jagodice umesto da ko covek za'itis po njemu

.
Sto se displeja tice, iako u specifikacijama pise da ima nesto vise piksela nego na A75, ni tu nisam primetio nikakve razlike. Nit je losiji, nit je bolji.
Ono sto me je najvise odusevilo po pitanju izrade jeste da sam napokon na nekom uredjaju procitao Made in Japan

Ako me secanje ne vara, A75 je bio Made in Malasya ili pak China. Mozda je ovo samo prva serija koju prave u Japanu, pa ce posle da prebace proizvodnju tamo gde je radna snaga jeftinija, no pouzdano znam da su svi A510/520 koji su do sada legalno uvezeni u zemlju Made in Japan.