Šta je novo?

Prvi 4DX bioskop u Srbiji

Ninoslav

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2008
Poena
405
Moja oprema  
Tablet
iPad Pro 11”
Mobilni telefon
iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch
Pristup internetu
  1. Optički internet
Poštovani posetioci,

s radošću, ali i ponosom vam najavljujemo najveću svetsku bioskopsku atrakciju, prvu 4DX dvoranu u Srbiji, koja ce biti u sklopu ponude našeg novog bioskopa CineStar Novi Sad koji će se uskoro otvoriti u tržnom centru BIG.

4DX je najsavremenija tehnologija koja gledaocu donosi potpuno uključujuće bioskopsko iskustvo, unapređujući gledanje filma na način da gledaoci postaju deo filma. U 4DX dvorani, pokretna sedišta i efekti okoline poput vetra, mehurića i mirisa rade u savršenom skladu sa događanjima na ekranu.

Sa isključivo najboljim tehnologijama, 4DX pokretna sedišta su opremljena sa tri osnovna kretanja – kretanje gore-dole, kretanje levo-desno i kretanje napred-nazad – koja mogu da naprave beskrajan niz mogućih kombinacija
kako bi oponašali aktivnosti poput letenja ili vožnje. Vešti tim 4DX urednika su stručnjaci u maksimiziranju osećaja uključenosti u svaki film, bez prekoračenja granice ugodnosti.

Filmovi više nisu vezani samo na svoja vizuelna i zvučna ograničenja. 4DX je korak napred u evoluciji odlaska u bioskop, odvodeći publiku na putovanje u celovečernji film. Oslobodi se okova običnog bioskopskog platna i doživi
apsolutno 4DX iskustvo!

Pokretna sedišta
Svako sedište je opremljeno simulatorima kretanja i programirano za 3 osnovna kretanja.
Kroz kombinacije tih kretanja pod raznim uglovima stvoreno je fluidno i dinamično kretanje koje oponaša događanja na platnu.
• Kretanje
• Vibracije
• Golicanje

Efekti okoline
Uz efekte kretanja, dvorana je opremljena i efektima okoline kako bi se dodatno poboljšalo iskustvo.
Od strašne oluje do nežnog povetarca, od dima eksplozija do ugodnog mirisa kafe, 4DX tehnologija poboljšava ova iskustva prikladnim efektima.

Slede neki od efekata koje nude 4DX dvorane:
POKRET
SVETLO
MIRIS
VETAR
VODA
MEHURIĆI
MAGLA
VAZDUH
KIŠNA OLUJA

Gledajući film, posetioci 4DX bioskopske dvorane multipleksa CineStar Novi Sad imaće osećaj kao da se nalaze u filmskom okruženju zahvaljujući pokretnim sedištima,
mirisu, vetru, vodi, magli, mehurićima i posebnim svetlosnim efektima, koji će svakom gledaocu pružiti 4DX prožimajući filmski doživljaj, zaokupljujući svih pet njegovih čula!

Ne propustite da pogledate najveće filmske hitove u 4DX tehnologiji!

13557923_1713227675611422_6358131219602160257_n.jpg

13435456_1713227708944752_8862016027626749945_n.jpg

13528783_1713227725611417_8777342581587364599_n.jpg

13087616_1713227738944749_1547796175323133904_n.jpg

Novi Sad, 27. jun 2016 - Specijalna sedišta koja se pomeraju zajedno sa filmskim slikama na platnu, intenzivni mirisi, naleti vetra, vode, magle, mehurića, kao i neverovatni svetlosni efekti…
Ovi i mnogi drugi uzbudljivi i do sada neviđeni sadržaji čekaju sve posetioce prve 4DX sale u Srbiji, koja će biti otvorena sredinom jula u novosadskom centru Big, u sklopu novog CineStar bioskopa - najvećeg u Vojvodini i najmodernijeg u našoj zemlji.
Multipleks, koji će uskoro svoja vrata otvoriti za sve ljubitelje filma, treći je i ujedno najambiciozniji projekat u našoj zemlji kompanije Blitz CineStar - najvećeg i najposećenijeg lanca bioskopa u regionu. Sa čak 10 dvorana i nešto manje od 1.400 mesta za sedenje, ovo velelepno zdanje prostiraće se na više od 5.000 kvadratnih metara, u zasebnoj zgradi centra Big.
„CineStar u Srbiju donosi potpuno nov bioskopski 4DX format, koji za ljubitelje sedme umetnosti znači nesvakidašnji i intenzivan filmski doživljaj. Pokretna sedišta savršeno simuliraju adrenalinsku brzu vožnju, kretanje kroz svemir, letenje ili plivanje… Snažni naleti vetra, vode, mehurića, magle, kišne oluje, munje i posebni mirisi - poput kafe, baruta, zapaljenih guma, gledaocima omogućavaju da zaista prožive slike sa bioskopskog platna i zaista budu deo filma, kako i slogan glasi. 4DX dvorana opremljena je Barko laserskim projektorom najnovije generacije, inače jedinog na teritoriji cele bivše Jugoslavije, koji ostvaruje bolji kontrast slike. To je od ključnog značaja za današnji digitalni bioskop, pogotovo kada se radi o 3D filmovima“ rekao je Zoran Savić, direktor Blitz CineStar za Srbiju.
On je dodao da će posetioci novog bioskopa moći da očekuju premijere najnovijih i najpopularnijih holivudskih blokbastera paralelno sa svetskim premijerama, ali i alternativne sadržaje poput programa Royal Opera House, kao i live prenose koncerata, mjuzikla i utakmica objedinjenih pod nazivom „Spektakli u CineStar-u“.
Gigantska wall-to-wall platna, najnovija tehnologija, poput Dolby Digital EX i DTS zvučnog sistema, koja obezbeđuje kristalno jasnu sliku i ton, biće samo neke od tehničkih karakteristika i superiornosti novog bioskopa. Osim 4Dx sale novosadski multipleks imaće i ultimativne RealD 3D dvorane, kao i eXtreme salu –specijalni CineStar standard.
„Platno u eXtreme sali, veliko je čak 120 kvadratnih metara i premazano srebrom. Na njemu filmovi oživljavaju uz pomoć najmodernijeg i najsvetlijeg Barko projektora na svetu, koji je uvršten i u Ginisovu knjigu rekorda. Sve naše dvorane su ne samo tehnološki superiorne, već i komforne, sa velikim i nestandardnim razmakom za noge. Tu su i kožne VIP fotelje, atraktivna ljubavna i Love Box sedišta, sa efektom separea, namenjena parovima koji žele intimu“, objasnio je Savić i dodao da posetioce očekuju i prepoznatljive CineStar akcije poput skrivene i ponoćne pretpremijere, matinea za porodice i decu, Mog CineStar utorka - povoljnijeg dana za bioskop, zatim proslave rođendana i lojalti program, besplatan parking…

Pored bioskopskih dvorana, novosadski multipleks imaće dva specijalno dizajnirana CineStar kafića s terasom i atmosferom lounge bara, dve prostrane i moderno opremljene igraonice, odnosno rođendaonice sa Play Station konzolama. U Vojvođanskom multipleksu biće moguće organizovanje različitih susreta i skupova – poslovnih sastanaka ili privatnih proslava. Novosadski CineStar će tako biti, ne smo mesto najbolje filmske zabave, već i celodnevnog i kvalitetnog provoda za celu porodicu. Novosađani će imati mogućnost da ulaznice kupuju i online - brzo, jednostavno, sigurno i bez čekanja u redovima - putem veb stranice ili preko IcineStar aplikacije.

celo to iskustvo moze da unisti dvoje ili vise roditenja koji citaju prevod svojoj deci iznad vase glave...

Poslednja izmena:
****te, treskanje stolica je Odeon imao jos 70ih

Ja bogami Arenu već jako dugo bojkotujem, mnogo su bezobrazni sa forsiranjem 3D-a. Ovde koliko vidim neće biti ni problema sa izborom filmova niti sa distribucijom jer oni sami sve to rade. Osim što sam morao Deadpoola da gledam sigurno više od godinu dana nisam bio u bioskopu, a meni je to baš Big Deal jer je to jedini izlazak koji praktikujem.

I mene vise nervira forsiranje 3D filmova, kao da je to neka deseta dimenzija u odnosu na klasican 2D..a plus me i oci bole od stalnog fokusiranja na titl ispred glumaca i scene..uopste ne vidim toliku razliku u ugodjaju izmedju te dve tehnike..

Da je hologramski kao u Zvezdanim stazama pa i da razumem :D

nemoj da čitaš titl onda.... vrlo prosto.
Oni koji ne znaju engleski/jezik filma, ne treba da idu u bioskop? Ili da gledaju domaću produkciju? Ne razumem poentu tvog posta.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

nemoj da čitaš titl onda.... vrlo prosto.

Imam jos prostiji odgovor za tebe. Hocu, jer mogu.. Tebi ako se ne svidja sopstveni jezik ti konstantno pricaj na voljenom ti engleskom..

Oni koji ne znaju engleski/jezik filma, ne treba da idu u bioskop? Ili da gledaju domaću produkciju? Ne razumem poentu tvog posta.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ma post mu je u skladu sa tim brojem pored korisnickog imena..3x banovan bas zbog takvih besmislenih izjava

Lik je klasican hejter i kontraš, valjda smo to apsolvirali do sada.

Jedino da sinhronizuju filmove na Srpski jezik, kao sve normalne zemlje sto sinhronizuju

Onih par decijih filmova sto odgledah sinhronizovano i nisam odusevljen. "Glasovni talenti" odradili posao traljavo, moglo je to mnogo bolje. Mada, ko zna koliko im je I placeno, ali opet, ili radis kako treba ili ne radis uopste. Ko mi da dobar primer nase sinhronizacije iz novijeg perioda mozda me I konvertuje iz statusa nevernika :D

Planira li neko da ide na ovo ili mislite da nije nista posebno?

Ako ikad sinhronizuju strane filmove na jezike nasih balkanskih naroda, nikad vise u kino necu otici. Ne mogu da zamislim Al Pacina, Deppa, Spaceya ili nekog drugog da "pricaju" na Srpskom... To je nesto naj*****nije sto je ova silovana Evropa ikad uvela...

Salio sam se naravno, i meni je to glupo, ta sinhronizacija. Ajd jos sto se tice animiranih filmova, jos moze da prodje to je ipak vise za decu. Ovde u Francuskoj su svi filmovi i serije sinhronizovane, ali jako dobro, jer bukvalno kad gledas kako glumci otvaraju usta tako i ovi pricaju Francuski. Ali nije to to, oseti se.
Da ne idem vise u off
Ja podrzavam ovakvu vrstu bioskopa. Bio u Subotici 5D bioskop, sto je isto ovo, samo sto su pustali neke crtace, i zanimljivo je. Takodje sam bio i na kipru , u Limasolu, u ovakvom bioskopu, koji je u muzeju Kiparske arheologije, lepo sednes, i ono pocme film od geoloskog nastanka Kipra pa do danas. kad se ostrvo izdize iz mora, stolice se tresu, a sitne prskalice raspsuju tecnost, pa imas osecaj kao da te more zapljuskuje. Naravno ne budes mokar od toga, ali je jako zanimljivo.
Po meni ovo je bolja opcija od 3D

Suđer Bob je i najbolji u našoj verziji, one stare Nindža Kornjače i Duško Dugouško. Ovo ostalo je sve krš, pogotovo ovo novo što neki glumački klanovi kod nas rade godinama.
Ovi naši smatraju da su multitalentovani, ali činjenica je da voice acting ne može baš svako da odradi. BTW ja ću ovaj 4DX definitivno probati, mada sumnjam da će biti spektakl ...

Strahota. Sa grickalicama, dvoje izadju na hiljadu i po, lagano.

Sent from my ASUS_Z00TD using Tapatalk

Ne vidim da je mnogo skuplji od obicnog bioskopa (u BG-u).

Brat juče išao, međutim na 4D nije bilo mesta, tako da je gledao 2D. Kaže da je za 3 klase bolje nego u areni, šta god mu to značilo.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Bio sinoc sa drustvom u nekoj manjoj sali, gledali The Conjuring 2.

Zamerke za probijanje basa iz sale ispod (mi bili u 8ici), oseti se kako se tresu sedista kad je bucna scena.

Sedista udobnija, zvuk kvalitetniji i jaci, dosta dobro izgleda sve.

Ne, nema u 4d Conjuring, samo standardni 2d. Ovde se moze videti repertoar i formati u kojim emituju filmove.
Za vikend je karta za Tarzana u 4dx bila 830 din :)

Gledao ja Ice Age u 4DX. Slika fantastična (3D) i definitivno bolja od arene

4DX ispade jeftiniji od 3D u Beogradu :D

Ne znam za cene u BG ali totalna max cena za 4DX je 830 din i to samo za projekcije vikendom posle 17h. Pon-cet je jeftinije 25 din.

Obican 3D izadje 515 din vikendom, 490 ostalim danima. Prepodne je naravno jos jeftinije.

U sustini izadje isto kao arena, evo gledam 3D film vikendom u Areni 480, u Cinestaru 515, s tim da za arenu mora da se uracuna i cena parkinga negde u centru (45 din/h), Cinestar je free parking ali i dalje pa ko nema kola mora gradski (55 din/voznja).

Znaci ostaje da se gleda kvalitet slike, po meni ovo sto sam za sada video Cinestar je bolje, nisam imao nikakvog zamora ociju posle filma.

Arena odmah odgovorila na konkurenciju, porodicni paketi, ovo ono...

Zanimljivo je da su cene u Cinestar Pancevo skuplje nego u NS za 20-40 din. Pretpostavljam da su jedini bioskop u Pancevu, pa imaju monopol.

Poslednja izmena:
Evo ja veceras bio na Beyond-u i nisam preterano zadovoljan. Ni filmom a ni bioskopom :). Inace, stravicna guzva, troje ih radilo na blagajni, dosao na vreme da dignem rezervisanu kartu i morao cekati 20 min.

Kaze riba "propala rezervacija" (toga u Areni nema btw, rezervacija ti nikad ne propada iako imaju isto pravilo od pola sata) onda sam se izderao na njih, bilo je i psovki :D. A stvarno su ko kornjace spori.

A ako neko kaze dodji ranije, krenuo 2 sata ranije, taman mi dodje 2-ka na Futosku ona 17-ca ode pred nosom. Onda se lagano prosetao do okretnice u centru, ipak 25 min cekanja do sledeceg.

I onda kad su krenule reklame ... u tri lepe. 15 minuta Cineshit ovo, Cineshit ono. Jedina uteha - sedista su milion puta udobnija od onih u Areni. One Real3D naocare nista ne valjaju, pogotovo meni sa mojim djozlucima, clip on nemaju, arena ima ...

Sve u svemu, Arena mi je tesko go*no, ali ovaj mi je jos losiji iz razloga koji vama nece biti vazni jer ili imate auto ili idete busom iz grada. Meni iz V(j)eternika nikako ne odgovara.

Da li se isplati uzimati karte za VIP ili lovebox sedišta?
Inače, ne mogu da verujem da ne mogu online karticom da se kupe karte, nego samo onom njihovom prepaid karticom. Baš sam danas hteo da odem prvi put tamo i da sve odradim od kuće, kad ono.

Vrh Dno