Šta je novo?

Prve IEM - TIDAL + Android?

father

Zapažen
Učlanjen(a)
15.06.2025
Poena
2
Molim vas za pomoć oko IEM slušalica.
Nov sam u svetu HiFi-a i shvatio sam da je uglavnom sve subjektivno i… medjutim, nemam opciju da probam sve i svašta pre kupovine (pretpostavljam).

Ovo treba da budu prve IEM sluške koje uzimam. Imam Fiio KA11 dongle dac ii Android mob. Puštaću muziku preko TIDAL-a. Sviram amaterski u bendu (imam osećaj neki za nešto, verujem 🫣😆).

Treba mi jasan, neutralan, balansiran zvuk. Nikako mutan, nejasan, da “bruji”… koliko je moguće za 60ak EUR ili do okvirno 8K DIN, a da ih ima u Beogradu/Srbiji.

Previše je informacija i ne uspevam da zaključim šta uzeti.

Ako neko ima iskustva za IEMs u tom rangu da jesu zaista dobre za početak (u okviru tog budžeta i setapa koji sam naveo), značio bi mi predlog.

Verujem da nema potrebe da za prve IEM dajem značajno više novca. Jedino mi je zvuk bitan, da zaista čujem jasnoću i koliko je za taj novac separaciju instrumenata. Ne treba da budu previše ‘bass-fokusirane”.

Hvala unapred.

Jel moraju domaci sajtovi i radnje ako ne onda preporuka za simgot Ew300

i to obavezno silver verzija i silver nozzle (dolazi i gold nozzle u pakovanju )

Ekstremno su Resolving , hvataju detalje ko da nema sutra, vrlo prefinjeni i produzeni visoki tonovi sa dosta air like osecaja akusticne stvari su bruka na njima.

Neutralni Midrange odredjeni delovi su istureniji tipa upper midrange, instrumenti i vokali zvuce jako delikatno i nikad se ne stapaju sa bassom (osim ako je takav mix) Bass jako brz, definisan slojevit, vise fokus na sub bass nego mid bass ali i dalje zvuci dosta punchy ne samo deep. To je sa stock silver nozzle. Dok gold nozzle zvuci dosta toplije, manje ostro, i sa vise mid bassa i malo povucenijim Midrangom.

Imaging, Separacija instrumenata im je odlicna, nisu preteske za pogoniti.

Soundstage poprilicno dobar za iem.

Ps kinezi kad sam kupovao su napisali vrednost 15 dolara il 20 tako da nema brige za carinu..

Poslednja izmena:
Hvala puno, Peja i Sale!
"silver verzija i silver nozzle" - pogledacu na sta mislis tacno. Videcu gde mogu da ih nadjem...

Hvala obojici.

Ne moras silver verzija je prosto originalna verzija ew300 bez Dsp kabla ili dodatnog stelovanja koju je radio Hbb youtober kao collab u Crnoj boji.

I ujedno i najbolja verzija iako je jeftinija, ja sam imao srecu da kupim kad su bile akcije na shenzenu na 64 dolara a imao sam kupon pa sam platio 56 naravno free shipping kao i na sve stvari kod njih.

Stigle su mi onomad u aprilu, narucio stigle posle 2 i po nedelje il dve.

A silver nozzle, je u stvari filter koji se srafi na slusalice i dodaje na tjuningu fizicki deo svega.

Imas srebrni i zlatni oba drugacije prave sveukupan zvuk.

Sve ovo dobijas u pakovanju nemas sta da trazis :) pored Kabla i Eartips i Torbicu malenu na zakopcavanje.

Ma kakvi na Kp jedini koji dovlaci Chifi brendove je onaj Mica lik ... Ne racunam Kz i Ibasso koje jako povoljno mogu se nadju. Npr ibasso it00 preporuka odlicne , zabavnog karaktera, sa malo toplijim tjuningom i bass , ima ekstenziju izrazenu i punch brutalan.

Shenzhen je po meni najjaci sajt za Iems cak i vise nego Aliexpress bar za zicane . Zato sam i preporucio odma store prvoj poruci.

Za standardnu nemonitorsku upotrebu na izlazu telefona (redmi note 8t) šta bi pre preporučio, ew300 ili it00?

Oba modela mogu lepo da pokrecu na vecini telefona ali Ibasso It00 primetno laksi za pogoniti bez Dac-a (iako isto skaluje skoro ko simgot) prosto glasnije zvuci Ibasso, jaci output daje brze postaje blize potencijalu jer em osetljiv model em single dynamic driver
vs 1 dynamic , 1 Planar i 1 piezoelectric na Simgotu. Treba to izgurati i simgot isto zvuci vise no glasno, i Lepo .
Al ne bas skroz blizu punog potencijala i dinamike na Fonu, al dodas recimo shanling up4 i GG dobijas Wow efekat na prvu loptu.

Pogotovo separacija instrumenata , brzina zvuka i uzasno velika sposobnost drivera i manjak izoblicenja i kontrola svega dolazi u prvi plan.

Tome sluzi forum da delimo iskustva i gledamo da se pomazemo.. U ovako toksicnoj atmosferi svuda na internetu i budalastinama lepo je imati odredjeno mesto il par, gde mozes nesto korisno izvuci iz casual konverzacija .

Vrh Dno